За ова 2 хороскопска знака би било боље да преспавају мај

Агенције
За ова 2 хороскопска знака би било боље да преспавају мај

Иако ће донијети потешкоће, мај 2016. године биће блажи од претходних мјесеци.

Заправо мај носи охрабрујуће вијести, из више разлога. Кроз првих двадесет дана маја повољни аспекти између Јупитера (Велике Среће), смјештеног у Дјевици, и планета које пролазе кроз знак Бика (Сунце, Венера и Меркур) доносе талас оптимизма. Све ће тећи глатко и ако постоје препреке и потешкоће, приступићемо им опуштеније и наћи ријешења.


Меркур је ретроградан све до 22. маја 2016. године, али током свог ретроградног хода прави повољне аспекте. Доноси вијећу способност аналитичког размишљања и конструктиван поглед на разна питања. Право је вријеме за разраду стратегије, за исправку грешака, за преговоре и за изношење замисли у новом свијетлу.

Јупитер наставља директним кретањем 9. маја и доноси вам више снаге. Позитивна снага Јупитера подржана је позитивним аспектима с планетама које пролазе кроз знак Бика, али исто тако и већ присутним тригоном с Плутоном који је на путу до најјачег дјеловања (током јула).

Али, Јупитер има и неповољан утицај који доносе негативни аспекти са Сатурном, Нептуном и Марсом, што ће се највише осјетити у приватном животу.

На макроплану, разорна снага Јупитера утицаће на ствари повезане с границама, миграцијама и интернационалним пословима и преварама, компликацијама везаним за законска питања, образовањем, религијом или културом и здрављем. Може чак утицати на покретање деструктивних природних феномена. Може доћи до погоршања током маја, посебно након 20. маја, када брзе планете (Сунце а затим Венера) пролазе кроз знак Близанаца, одакле праве неповољне аспекте са Јупитером (смјештеним у Девици), Сатурном и Марсом (обоје смјештени у Стрелцу) и са Нептуном (у Рибама).

Марс наставља свој ретроградни ход. Најопаснији је пролазак кроз знак Стрелца, са негативним дјеловањем, када се повезује са Јупитером, Сатурном и Нептуном, и у трећој недјељи са Сунцем и Венером. 27. маја Марс улази у знак Шкорпије у свом ретроградном ходу, гдје се осјећа боље.

Укратко, мај је занимљив мјесец који доноси мноштво прилика, посебно у првих двадесет дана мјесеца. Али, има и рискантну страну, доноси потешкоће, највише у посљедњих десет дана мјесеца, углавном између 20. и 27. маја.

БЛИЗАНЦИ

Доста је компликовано, са Марсом, који је ретроградан и са Сатурном у кући веза Близанца, мај није најповољнији мјесец за љубав. У везама ћете се суочити са проблемима или се може радити о проблемима из околине који ће утицати на ваш однос. Можда ће партнер пролазити кроз тежак период. Како било, ствари неће бити баш толико лоше како се чини. У завршници ће се све средити и смирити. Јупитер ће подржати Сунце, које ће ојачати Венера, планета љубави и хармоније и Меркур, владар Близанаца. Биће нових прилика за љубав. Ствари могу постати занимљивије крајем мјесеца када Венера улази у знак Близанаца.

ВАГА

Због тога што је Марс ретроградан, у кући парова Ваге, љубавни живот бити ће пун неочекиваних догађања. Ретроградно кретање није природно и зато може донијети необичне ситуације које могу бити узрујавајуће, нелагодне, фрустрирајуће или једноставно изненађујуће. Није искључено да неки стари и заборављени проблеми поновн испливају на површину или да се у вашем животу појави особа из прошлости. Постоји ризик од блокада и сукоба. Како било, ствари се неће развијати онако како очекујете. С друге стране, Венера, планета љубави и хармоније, налази се у 8. кући Ваге и може да подстакне бриге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана