Велики хороскоп за октобар: Бикови, припазите се, Вагама сад уопште није вријеме за љубав

Г.С.
Велики хороскоп за октобар: Бикови, припазите се, Вагама сад уопште није вријеме за љубав

У октобар улазимо са Сунцем и Марсом у знаку Ваге – па је сектор договора, сарадњи, брака, пословних и емотивних релација – мјесто наших највећих успјеха, али и мјесто наших највећих борби.

Ту ћемо улагати један велики дио енергије, али ће то бити и сектори у којима смо најосјетљивији и у којима ћемо умијети најимпулсивније да дијеламо.

Рекло би се да октобар који је испред нас није ни мало лаган мјесец. Но, ни они који су иза нас нису баш били блистави, зар не? Остаје нам само да са стрпљењем корачамо кроз октобар – јер он ће то наше стрпљење итекако тестирати.

Сретно вам путовање кроз овај мјесец!

ОВАН

Љубав

Доста нервозан мјесец за парове, поготово за оне код којих већ неко вријеме постоје немири и било прикривена, било отворена тензија. Немире могу доносити и неријешена питања из прошлости, али и сумње, као и обострана импулсивност и појачана потреба за критиковањем – и око озбиљнијих ситуација, али и око потпуно неважних, глупих ситница. У сваком случају – уколико вам је жеља да са партнером прођете што мирније и опуштеније кроз овај мјесец (а биће односа у којима се могу направити доста озбиљни „резови“), било би добро да обоје будете стрпљивији и имате више разумијевања. С друге стране гледано – у другој и трећој декади октобра биће парова који ће се одлучити за заједнички живот, брак. Слободни – сам почетак мјесеца, а онда и други дио октобра доносе повољне прилике за улазак у стабилну емотивну причу.

Посао

Будите опрезнији по питањима финансија, јер је овај сектор доста нестабилан и са великим осцилацијама током цијелог мјесеца. Стабилизација или јачање прилива су итекако могући, али постоји и већи одлив новца кроз трошкове, а потребно је и да добро преиспитате сва потенцијална улагања. Пословно – простор за експанзију постоји, али то неће ићи брзином коју очекујете. Колегијални односи, али и комуникација са сарадницима и надређенима може вам повријемено задавати главобољу. Не доносите импулсивне одлуке, више тактизирајте.

Здравље

Нешто слабији имунитет током овог периода. Осјетљивост на сезонске вирусе, али могућност и бактеријских инфекција уринарног тракта.

БИК

Љубав

Од квалитета ваше везе зависиће И да ли ћете са мање или више напора проћи кроз октобар. Улазак ваше владарке у знак Дјевице вам одговара, осјећања која су била наглашено драматична и узаврела током љетњих мјесеци ће сада бити сталоженија и мирнија а ви ћете реалније гледати на однос са вољеном особом. С друге стране, прелазак Марса у поље партнерстава може донијети турбулентнију енергију – са којом ће се они односи који су на климавим ногама тешко изборити. Тако да ћемо током октобра имати односе који ће функционисати квалитетно и поред повријемених неслагања са партнером....имаћемо оне односе у којима ће постојати иницијатива да се веза подигне на виши ниво....али ћемо имати и оне емотивне релације које ће бити на већим „испитима“ и у којима посљедња декада октобра може донијети већу проблематику. Слободни – прва половина мјесеца може донијети усамљеност, па и потребу да се вратите у прошлост. Друга половина октобра је неупоредиво боља и може активирати доста озбиљне емотивне приче.

Посао

Помрачење Сунца и млад Мјесец у вашем пословном сектору, али и помрачење Мјесеца у вашем знаку најављују период интензивнијих пословних промјена који ће трајати све до пролећа наредне године. Пословна тематика ће свакако донијети отежања и напетију енергију са сарадницима – али ћете се ви лакше борити него током љетњег периода. Рационалније и практичније ћете гледати на све ситуације и многи Бикови баш током октобра могу донијети коначну одлуку да искораче из постојећих пословних сарадњи.

Здравље

Мања здравствена проблематика са којом ћете брзо излазити на крај. Осјетљив је стомачни дио, а могуће су и тегобе везане за прехладе и вирозе.

БЛИЗАНЦИ

Љубав

Солидне љубавне прилике за оне који су слободни. Нарочито је по овим питањима интензивна прва половина октобра. Било да размишљате о обнови неког односа, имате жељу да се јавите бившој симпатији или сте отворени за нове љубави – овај период вам даје шансу да се емотивно остварите. Додуше, могуће су и обнове тајних веза – ако је то нешто што заиста желите. Што се тиче заузетих – код неких од вас такође постоји могућност за улазак у тајну љубавну причу која би имала интензиван ток, али која би вам вјероватно у другом дијелу мјесеца донела приличну главобољу. Што се тиче „регуларних“ емотивних веза – овде ситуација и неће бити толико лоша. Да, имаћете периоде доброг и стабилног функционисања са партнером, као и оне у којима ће комуникација бити камен спотицања (нарочито у посљедњој декади октобра).

Посао

Ваш пословни сектор се активира у већој мери већ од уласка у другу декаду мјесеца. Ово је период који ће покренути многе промјене код вас – неко ће кренути са реализацијом планова (који могу да се везују и за приватни посао), неко ће пронаћи ријешења за ситуације у којима до сада није било помака, а неко ће бити спреман и за промену радног мјеста или прихватање веће одговорности кроз посао. Улагања и највећи трошкови иду кроз приватни посао и кроз породицу. Финансијама ћете бити половично задовољни.

Здравље

Могуће су прехладе и склоност инфекцијама, што дисајног што уринарног тракта. Нешто наглашенија нервоза и проблеми са спавањем, поготово у другом дијелу мјесеца.

РАК

Љубав

Мјесец у којем се Ракови могу одлучити за озбиљније кораке у својим партнерствима – било да је то заједнички живот, улазак у брак, „рад“ на добијању дјетета или улагање у заједничку некретнину. У сваком случају, ова јесен вам отвара веће промјене и потенцира на важним одлукама. До половине мјесеца будите и партнер и ви нешто толерантнији једно према другом, јер ћете чешће бити нервозни и неспоразума у комуникацији може бити. Такође, сам крај октобра доноси нешто повишену енергију и склоност ка тврдоглавости. Обостраној. Слободни Ракови – Венера која улази у ваше поље кретања, комуникације, активности, путовања – као и Марс који улази у ваше поље љубави и забаве – добри су предуслови да од уласка у другу декаду мјесеца пред вама буде више емотивних прилика. Нових, не враћајте се уназад.

Посао

Улагање у приватни посао или у дом и чланове породице је врло наглашено током октобра – распоредите приливе на прави начин и немојте се превише залијетати, поготово у првој декади мјесеца. Што се пословног дијела тиче – нервоза ће бити неминовна, али то неће утицати на ваше резултате. Добар вам је период за преговоре, за подршку, за нове сарадње и договоре – поготово од другог дјела октобра. Дјеловаће као да идете малим корацима напред – али праве резултате труда током октобра ћете видјети на прољеће.

Здравље

Осцилације здравља – биће вам нешто осјетљивији стомачни дио, а постојаће и јача склоност ка прехладама и вирусним инфекцијама, као и инфекцијама уринарног тракта.

ЛАВ

Љубав

Током љета су биле присутне веће осцилације у вашим емотивним релацијама - током октобра је моменат да ствари оду у једном или у другом правцу – ка стабилизацији и можда већим позитивним промјенама у односу – или пак ка значајнијем одвајању, можда и потпуном пресјеку. Уколико се у већој мјери размимоилазе начини на које гледате на вашу везу и уколико се не слажете по битним питањима и не можете направити компромис – мало је вероватно да ћете опстати као пар. У сваком случају – за заузете је ово мјесец значајних корака и одлука – некога да споје, некога да раздвоје. Слободни Лавови – иако се код неких од вас прошлост још увијек провлачи и не пушта у потпуности – ипак је до отприлике половине мјесеца повољан период да отпочнете нешто ново. Добар је тренутак за забаву и опуштање са пријатељима.

Посао

Неки помаци на финансијском плану ће се направити током октобра. Друга половина мјесеца је боља за приливе и они ће бити уједначенији и стабилнији. Не знам шта да вам кажем по питањима трошкова, јер веће одливе новца нећете моћи да избјегнете, нарочито оне који се везују за дом, чланове породице или приватни посао. Што се пословног сектора тиче – радићете и очекивати много боље резултате него што ће они бити. Није проблем у вама и у вашем начину рада, већ околности тренутно и нису баш на вашој страни и успораваће вас.

Здравље

Мањи проблеми са стомаком и респираторним системом. Енергија вам није сјајна и потребно је више пажње посветити дизању имунитета – кроз одмор, правилну исхрану.

ДЈЕВИЦА

Љубав

Уколико партнер и ви не дијелите исте вредности, уколико нисте спремни на компромис и давање повјерења једно другом – ваш однос током октобра може бити у проблему, а најнаглашенији моменти за тако нешто су током друге декаде и пред сам крај мјесеца. За све остале – ово је период у којем ће бити мањих неспоразума и трзавица са вољеном особом, али ће се оне превазилазити, најпре из разлога што обоје желите мир и стабилност. Неки парови се у овом периоду могу одлучити и за значајније помаке у свом односу – најпре за почетак заједничког живота. Слободне Дјевице – иако Венера у првој декади мјесеца улази у ваш знак – ипак ће прва половина октобра бити па....шарена што се љубавних дешавања тиче. А тада се не треба ни залијетати у неку везу (или у обнову везе). Други дио мјесеца вам је повољан и добар за љубав.

Посао

Будите опрезнији по питањима финансија, посебно у првој декади мјесеца јер ће вам се новац лако извлачити из руку, а и приливи неће бити најстабилнији. Остатак мјесеца је повољан за зараду и за финансијску стабилизацију, па и напредовање. Што се пословног сектора тиче – бићете у врло радном и вриједном фазону током цијелог октобра. Може бити мањих неспоразума или затегнутих ситуација са сарадницима до половине мјесеца, али је то више него рјешиво. Улазите у фазу озбиљнијих пословних помака у другом дијелу октобра.

Здравље

Прехладе, вирусне и бактериолошке инфекције – нарочито током друге и треће декаде мјесеца. Будите опрезнији у саобраћају крајем октобра.

Руски астролог Павел Глоба предвиђа енормну срећу и успјех за ова два знака

ВАГА

Љубав

Помрачење Сунца и млад Мјесец у вашем знаку половином октобра имају различиту симболику за Ваге које су у емотивним партнерствима. Некима од вас ће ова дешавања донијети улазак у тајну везу, некима ће донијети већа преиспитивања у односу па чак и могућност одвајања, док ће неки парови схватити да су спремни за озбиљније кораке и кренути ка томе. У сваком случају – стабилан пут за однос са партнером се отвара само уколико будете обоје имали потребу и вољу да промијените нешто у својим приступима и да се више прилагодите једно другом. Очекивања и жеље су једно, реалност је нешто друго. Слободне Ваге – није вам баш ово мјесец за љубав – ако се и покрене нешто, старо или ново – опет то неће бити по вашем укусу и мјерилима. Чекајте новембар и не заљубљујте се на пречац – може се догодити да се брзо покајете.

Посао

Окрени, обрни – ово је мјесец у којем ћете рмбати. Владарка вам се налази иза леђа у знаку у којем нема добар положај – па како год да се одвијају пословне ситуације, ви ћете имати осећај да нисте цијењени и вредновани у довољној мери. Да вас цимају и користе као радну снагу, а да по питањима финансија баш и нису спремни да се „покажу“. Посебно је период до половине мјесеца напоран и изазован за вас и можете бити притиснути теретом обавеза. Упорно „гурајте“ – праве резултате и бољитак ћете видети од новембра.

Здравље

Здравствена ситуација није сјајна – актуелне су и прехладе и вирозе и стомачне тегобе – јачајте имунитет и трудите се да дате себи довољно простора за одмор.

ШКОРПИЈА

Љубав

Марс улази у ваш знак почетком друге декаде октобра, а у другом дијелу мјесеца ће му се придружити и Меркур и Сунце. Обзиром да нас крајем мјесеца чека помрачење Мјесеца у партнерском пољу – ето периода великих промјена у вашим емотивним релацијама. Е сад – какве ће то промјене бити зависиће и од саме суштине вашег односа, али и од вас двоје лично. Ако вас двоје не будете спремни да мијењате оно што је нестабилно или лоше у вашем односу – може доћи до озбиљнијих проблема, па чак и одвајања. Обоје бисте требали да избјегавате тврдоглавост, посесивност и захтијевност – и да већи фокус ставите на блискост, емоцију, страст и разумевање. Слободне Шкорпије – љубавних прилика ће итекако бити, посебно у другом дијелу октобра. Шта више – овај период може означити почетак врло озбиљних и трајних емотивних веза.

Посао

Помрачење Сунца у знаку Ваге активираће пословне промјене код вас – оне ће кренути споро да се развијају и отприлике ћете њихов пун капацитет видјети до прољећа слиједеће године. Пословни пресјеци су сада могући – немојте ви бити иницијатор (поготово кроз доношење исхитрених и наглих одлука), али ако се догоде не вашом кривицом – за вас ће се отворити нове пословне трасе. Суштински – октобар вам јесте захтијеван у пословном смислу, али ће ваша упорност и истрајност рушити све препреке. Финансије – прилично добро.

Здравље

Добра снага и енергија, поготово од уласка у другу декаду мјесеца. Ипак, могуће су повреде али и вирусне инфекције.

СТРЕЛАЦ

Љубав

Слободни ће већи дио октобра моћи да уживају – да ли ћете да се дружите, путујете, излазите или ћете да флертујете – на вама је. Неке емотивне приче и причице се могу покренути, али много ово више мирише на пролазност и авантуру него што има назнака да је почетак озбиљних и трајних љубавних односа. Но, тек ће новембар „одлучити“ да ли је то то...или вас чека нешто ново – овог пута, много озбиљније. Што се тиче заузетих – више ћете вријемена имати једно за друго у првој половини мјесеца, а и комуникација ће вам бити прилично добра, па овај период искористите да више уживате и опустите се. Јер, други дио октобра „стеже“ и партнера и вас и доноси вам прегршт обавеза, па самим тим и мањак времена једно за друго – и наравно, појачану нервозу. Може бити повремених трзавица, поготово у посљедњој недјељи мјесеца.

Посао

Прва половина октобра је повољнија – иако нећете можда баш увијек бити у комплетном радном фазону – ситуације ће се некако увијек наместити у вашу корист. Било кроз подршку од других особа, било кроз дашак срећних околности. Чак ни препреке које се буду појављивале – неће бити нерешиве. Друга половина октобра већ није толико једноставна – ви јесте фокусиранији на посао, али је обавеза превише и повријемено нећете бити у могућности да оно што вам је дато завршите на вријеме. Посебна нервоза пред крај мјесеца.

Здравље

Покушајте да имате редовност и добре навике по питању исхране, одмора. Имунитет вам није сјајан, па други дио мјесеца може донијети здравствене тегобе.

ЈАРАЦ

Љубав

Партнер ће некако преузети главну улогу током октобра, што вама може повријемено засметати, али ћете једним дијелом ипак уживати у томе. Ви ћете се више фокусирати на пословни сегмент и на обавезе – а вољеној особи препустити да вам организује живот и дешавања. Комуникација вам углавном неће бити лоша – биће ту неких ситних багова током друге декаде октобра и мало пред крај мјесеца – али ништа нерјешиво уз мало воље и компромиса. У тим периодима пустите вољену особу да „истера своје“ , а ви се прилагодите. Што се тиче слободних Јарчева – много комуникације са супротним полом, у којој ће углавном иницијатори бити потенцијални „удварачи“. Такође, знатно више излазака и дружења, као да ћете у овом периоду баш жељети да се опустите и уживате. Неко из прошлости ће вас „чачнути“, али ако сте за нешто ново – онда је за вас други дио мјесеца врло, врло солидан и повољан.

Посао

Пред вама није лош пословни мјесец. На кратко вас могу сарадници или надређени испровоцирати током друге декаде октобра – али ћете се брзо вратити у равнотежу и умијети да пронађете прави модел функционисања и ријешења. Генерално гледано – ви ћете бити доста стабилни, повлачити добре потезе и комуникација, преговори и договори ће вам бити јача страна. Иако је друга декада октобра помало тензична – она вам даје прилику и да избијете у први план или добијете унапређење. Финансијски сегмент ће бити доста солидан.

Здравље

Осјетљивост респираторног система и склоност ка вирусним инфекцијама. Могуће је активирање хроничних тегоба код старијих припадника знака.

ВОДОЛИЈА

Љубав

Да ће баш бити сјајно – па и неће. Иако ће између партнера и вас постојати спона која ће вас држати – постојаће прегршт околности и из његовог и из вашег породичног и пословног сегмента које ће вас ометати и доносити вам нервозу. То не значи да ћете овог мјесеца проћи у потпуности без уживања и лијепих тренутака – наравно да ће бити и њих, али ће вам много више енергије одвлачити све остало. И партнер и ви сте у озбиљном и турбулентном животном периоду и наравно да то мора утицати на квалитет ваше везе. Битно је да нисте угрожени као пар, а сви проблеми ће се ријешити – заједничким снагама и уз међусобну подршку. Слободне Водолије – највише емотивних прилика може доћи преко пословног сегмента, па чак и обнове неких контаката и прича. Но, мјесец вам није једноставан за љубав, па не брзајте.

Посао

Финансије показују веће осцилације током октобра. Приливи и трошкови се само смјењују и мало је вјероватно да ћете по овом питању моћи да се у потпуности стабилизујете. Од почетка друге декаде мјесеца и уласка Марса у поље каријере (касније му се придружују и Меркур и Сунце) – ви ћете кренути у озбиљно чишћење и сређивање овог сектора, а пробудиће се и ваша потреба за доказивањем. Све своје снаге ћете улагати у посао, што неће остати без резултата. Пуно посла и обавеза, али заиста – и пуно стреса.

Здравље

Здравље није најстабилнија ставка, поготово што ћете се доста енергетски трошити. Јачајте имунитет кроз правилну исхрану, одмор и покушајте да се што више ресетујете у природи.

РИБЕ

Љубав

Током прве декаде мјесеца баш и не цветају руже у вашим емотивним релацијама. Мало је времена, мало је заједничких тренутака и партнер је са правом незадовољан и сматра да вас добија „на кашичицу“. Ово се све може поправити од уласка у другу декаду октобра па све до пред крај мјесеца – поготово што је то период када ћете вољена особа и ви чешће бити у покрету, активни – а и ваша комуникација ће кренути узлазном линијом. Сам крај октобра може поново „заталасати“ ваш однос – али само ако изаберете да обоје будете искључиви и неспремни за компромис по неким питањима која су вам обома битна. Слободне Рибе – у првих десетак дана мјесеца избјегавајте да се залијећете у емотивне приче (било нове, било старе), брзо вам долази неупоредиво повољнији период који стартује већ од уласка у другу декаду.

Посао

Окупираност послом и обавезама које као да немају краја трајаће током прве декаде мјесеца. Иако ћете све успјешно привести крају, ово вас може и ментално и физички исцрпети. Убирање плодова и једноставније функционисање креће од уласка у другу декаду октобра и до краја мјесеца сте у пословном успону. Добри договори, нови планови које можете прилично брзо реализовати. У изузетно сте јаком пословном периоду и бићете задовољни резултатима. Финансије крећу узлазном линијом и то знатније.

Здравље

Прва половина мјесеца вам доноси значајнији одлив енергије и трошење, па је здравствени систем ослабљен. Други дио октобра је повољан по вас.

Аутор хороскопа: Олга Савић, прва.рс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана