Стиже ретроградни Меркур јачи него икад: Ево кога ће највише ударити прошлост и коме ће све ићи уназад

Г.С.
Стиже ретроградни Меркур јачи него икад: Ево кога ће највише ударити прошлост и коме ће све ићи уназад

Сазнајте шта вам хороскоп поручује за ретроградни Меркур од 21. априла до 15. маја 2023. године.

Вријеме је за припрему – већ 7. априла Меркур почиње да улази у своје ретроградне петље у знаку Бика, што ће нас све натјерати да се позабавимо темом самопоштовања, исхране, финансија и сопствених вредности. До 15. маја ситуација око ових питања ће се више-мање разбистрити или развити, што значи да ћемо сви проћи лекцију стрпљења и тражења некаквог смисла.

У астрологији, знак Бик влада другом кућом, која је одговорна за оно што особа има: то нису само финансије, то је сва његова енергија општенито.

Па зато на путу побољшања финансија, самопоштовања и стила живота неминовно нешто губимо. А ретроградни Меркур од 21. априла до 15. маја све ће нас натерати да застанемо како бисмо разумијели себе, своје вредности и своје приоритете, пише Аtma.hr.

Ован

Ретроградни Меркур ће бити у вашем сектору финансија, самопоштовања и начина на који распоређујете своју енергију. Прво, може вам се вратити новац који је негдје запео (дуг), а друго, може вас контактирати бивши послодавац или особа која увелико утиче на ваше самопоуздање.

Такође, у овом периоду бавићете се тиме колико себе цените – мораћете да се вратите у прошлост да схватите како је данашња ситуација повезана с оним што сте сами пустили у свој живот.

Бик

Ретроградни Меркур ће бити у вашем сектору изгледа, тела и дјеловања – можете променити мјесто становања или ће доћи до промјене у занимању.

Осим тога, ретроградни Меркур ће вам донијети разматрање имиџа и тога како се позиционирате – можда ћете одлучити да вратите стару боју косе или узети стилиста који ће вам помоћи да средите гардеробу и унесете нешто ново у свој изглед.

Меркур вас такође може натерати да преиначите нешто везано за своје дијете или посао.

Близанци

Ретроградни Меркур биће у вашем сектору подсвијести, сна, илузија. Он вам може дати излет на мјесто гдје сте већ били, а у психолошком смислу, можете се вратити код психолога с којим сте раније радили да вам открије неки ваш страх или проблем.

Уопштено, ретроградни Меркур у сектору подсвијести често даје несаницу јер мозак почиње да ради као млин – као да тражите некакав одговор дан и ноћ. Све више посматрате шта се догађа, као да пада вео и свемир ти показује – гле, био си зачаран, а сад се магла скида.

Пратите шта вам снови поручују – тамо ћете наићи на неку важну слику.

Рак

Ретроградни Меркур биће у вашем сектору пријатеља, тима и истомишљеника, што значи да ћете почети комуницирати с оним људима с којима сте пре радили или живјели.

Такође, овај сектор на вашој карти одговоран је за ваше амбиције и снове: као да ћете анализирати колико оно што желите за себе у будућности корелира с вашим вриједностима.

Такође ћете бити испитани у односима с пријатељима – нтко се може вратити из прошлости или ћете сами отићи у посјету пријатељу.

Лав

Ретроградни Меркур биће у вашем сектору каријере – чиниће се да преиспитујете своје циљеве, постигнућа и професионалне задатке. Могуће је да ће се ваш бивши шеф вратити и замолити вас да радите за њега. Или ћете морати поновно регистровати нека документа на послу због промјене позиције.

У психолошком смислу, имаћете анализу свог животног циља – куда тежите, шта желите и коју висину сте спремни заузети. Уопштено, Меркур ће ходати напријед-назад по највишој тачки ваше наталне карте, која је одговорна за смисао постојања и ваш смјер.

Као да сте одлучили да провјерите свој компас, своју руту, што ће вам на крају донијети бољи фокус на оно за што сте рођени.

Могуће је изненадно унапеђење, промјена професије или занимања.

Дјевица

Ретроградни Меркур у Дјевици биће у сектору путовања и образовања: прво, можете отићи на мјесто гдје сте већ били и то ће увелике проширити ваш поглед на свијет.

Што се тиче образовања, упознаћете свог кармичког учитеља којем ћете се вратити како бисте проширили свој поглед на свијет. Могуће је да вас чека поправни испит или ћете дио свог знања морати да докажете у пракси.

Психолошки, ретроградни Меркур ће вам “разбити” границе – као да је вријеме да одете даље, мало даље од хоризонта. То значи да ћете се сусрести с нечим што ће промјенити ваш састав вјеровања, вјеру или смисао постојања.

Вага

Ретроградни Меркур биће у вашем сектору заједничких финансија с партнером – изгледно је да ћете скупљати документе или новац за неку врсту улагања.

Можда ћете морати поновно да узмете кредит или да вратите новац за осигурање, поправке и слично. Такође, овај сектор у вашој наталној карти одговоран је за кризе и унутрашње ставове – вјероватно ћете морати да се суочите с неком врстом страха из прошлости.

Шкорпија

Ретроградни Меркур биће у вашем сектору односа, што значи да вам се могу вратити људи из прошлости – бивши љубавници и послодавци с којима сте радили заједничке пројекте. Највјероватније је повратак прошлим везама посљедица чињенице да преиспитујете став према себи.

Дакле, чекају вас свакакви сусрети бивших колега, случајни сусрети – сви ће вам они пренијети важне информације. У професионалном смислу, може вам се понудити поновно склапање уговора о раду у мјесту гдје сте прије радили.

Стрелац

Ретроградни Меркур биће у вашем сектору рада и здравља – вјероватно ћете се вратити бившем пројекту или ће вам можда бити понуђено да зарадите новац ангажирањем у истом тиму с којим сте и прије радили. Што се тиче здравља, мораћете поновно проћи неку врсту прегледа како бисте детаљније разумијели своје стање.

Могуће је да ћете током цијелог периода ретроградног Меркура напорно да радите на одређеном животном стилу како бисте побољшали своје стање.

Осим тога, можда се одлучите вратити старој исхрани, спавању и спорту.

Јарац

Ретроградни Меркур биће у сектору љубави, радости, деце и послова, што значи да ће у свим тим подручјима бити приметан дашак прошлости.

Кад је љубав у питању, можда ћете почети да размишљате о томе шта вам је прије доносило радост и како се вратити у ово креативно, безбрижно стање.

Проницљивост ће бити повезана с чињеницом да ћете осјећати дубоку љубав према ономе што вам стварно даје енергију.

Водолија

Ретроградни Меркур биће у вашем стамбеном сектору – можете прикупљати документе за књижење некретнина, градђење куће или ћете изгубити власничке папире, што ће вас на крају одвести у потрагу.

Осим тога, ако сте планирали да купите кућу, предомислићете се јер бисте могли да се сусретнете с неком неочекиваном информацијом.

Ретроградни Меркур повезан је и с пословима вашепородице – могу вам доћи стари рођаци које нисте дуго видјели.

У психолошком смислу, ретроградни Меркур ће вас натјерати да размислите о темељима своје психе.

Рибе

Ретроградни Меркур налазиће се у сектору докуменат. Будите опрезни с њима јер постоји могућност губитка.

Осим тога, мораћете активно усавршавати неке вјештине – у говору, писању, у раду с рукама. Као да ће вам оно што сте давно радили опет требати чак и за зараду.

Исти сектор на вашој карти одговоран је за блиска путовања, те вам слиједи неки краћи пут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана