Шта дан на који сте рођени говори о Вама?

ГС
Foto: Илустрација

Сваки дан, односно број у мјесецу има своје карактеристике које утјечу на формирање особности, тврде астролози – на избор занимања, на избор партнера и квалитету односа, на понашање и статус у друштву, на наше жеље и амбиције, на наше сумње и страхове,…

Астролози тврде да су карактеристике одређеног дана тј. датума рођења судбински одређене и носе своје "бреме". Провјерите на властитом примјеру колико је то тачно, према тумачењу једног од најпознатијих астролога и математичара ренесансе Ђордана Бруна, који је дао ову анализу у 15. вијеку.

Ђордано Бруно био је познати талијански ренесансни математичар и филозоф који је од бившег доминиканског фратра постао астролог, астроном, мађионичар и пјесник. Године 1600, након седам година затвора, инквизиција га је спалила на ломачи. Међу оптужбама се налазило бављење прорицањем и магијом, нијекање Маријина дјевичанства, вјеровање у реинкарнацију и иступање против католичке вјере. 

Ако сте рођени…

1. у мјесецу – Ви сте вођа, имате снажну вољу и волите ићи својим путем. Тешко вас је придобити, али исто тако када вам је нетко прирастао за срце, спремни сте то и показати. Имате више различитих интелектуалних склоности, креативни сте и јако добар организатор. Чувајте се љубоморе и доминације над другима.

2. у мјесецу – Волите музику, ритам, плес, имате осјећај за хармонију и волите све лијепе и профињене ствари у животу па је бављење умјетношћу прави позив за вас. Склони сте подцјењивати своје могућности што може бити велики хендикеп у животу. Водите рачуна о свом окружењу јер вас оно може орасположити, али и увући у депресију којој сте поприлично склони.

3. у мјесецу – Ви сте међу најдаровитијим особама. Имате развијену машту и били бисте добар новинар или писац. Осим тога, прецизни сте. Социјални живот и ваши пријатељи најважнија су вам ствар на свијету. Сви, па чак и површни знанци у вама одмах препознају пријатеља и особу на коју могу рачунати.

4. у мјесецу – Ви сте чврсти, непоколебљиви, а понекад и тврдоглави и непопустљиви. Велики сте радник, систематични, одани, савјесни и никад не одустајете, тако да се може рећи да је за вас идеалан свијет бизниса. Говорите истину и онда када не би требало, због тога неријетко стичете непријатеље. Ваша емотивна природа готово увијек је под контролом.

5. у мјесецу – Уживате у свакој минути живота. Сваки посао који вас држи у покрету задовољиће ваш необуздани темперамент и амбицију. Све што вас доводи пред публику било би идеално занимање. Може се догодити да се смирите млади, али ваш партнер увијек мора бити на опрезу, јер ви мрзите ограничења и спутаност.

6. у мјесецу – Љубитељ сте породичне атмосфере и вама је неопходан партнер који вам пружа љубав и охрабрење, како бисте могли дати све од себе. Обдарени сте дивним гласом који вас, уколико га школујете, може довести у сам врх ове умјетности. Међутим, сјајно бисте се показали и у било којем подручју друштвеног рада.

7. у мјесецу – Ви сте озбиљна, мирна, аналитична особа која чврсто стоји на земљи. Увијек тежите перфекцији и трагате за најбољим рјешењима. За вас важи да не мјерите два пута већ три прије него пресијечете. Неодољиво вас привлачи наука, али и мистика и окултизам. Врло сте осјетљиви и сензибилни и добро је што увијек пратите своје осјећаје.

8. у мјесецу – Рођени сте за све послове. Добро процјењујете, знате балансирати и особа сте од ауторитета. Волите моћ, новац и спектакуларне ситуације. Да бисте били успјешни, неопходна вам је добра организација у којој ваше склоности могу доћи до пуног изражаја.

9. у мјесецу – Утицај броја девет на ваш живот могао би вам донијети честа путовања, односно занимање у којем би путовања и комуникација били од великог значаја за ваш пословни живот. Имате утјецаја на људе и великодушни сте, али пазите да заштитничку енергију не трошите на погрешне људе.

10. у мјесецу – Рођени сте да предводите и да будете независни. Зато, не тражите помоћ од других, јер управо се они желе ослонити на вас. Било која врста индивидуалног дјеловања добра је за вас, имате довољно талената које вас у животу могу учинити успјешним. Обавезно развијајте и своје умјетничке склоности.

11. у мјесецу – Морате научити одржавати равнотежу, чак и онда када су ваши живци на рубу издржљивости. Држање емоција под контролом темељ су вашег здравља и задовољства. Успркос вашој натпросјечној интелигенцији, понекад се препустите интуицији да вас води ка неуобичајеном изразу ваших природних потенцијала.

12. у мјесецу – Врло сте срдачни и пријатељски расположени према људима који вас окружују. Врло сте практични и посједујете одређене умјетничке таленте, а ваш шарм даје вам могућности да пласирате што год желите у животу. Ако у љубавном животу или пријатељству наиђете на потешкоће, бићете обесхрабрени.

13. у мјесецу – Марљиви сте и имате велике амбиције па волите организирати друге људе, који понекад мисле да сте диктаторски настројени. Добро запажате детаље и правилно закључујете. Добро би било да више исказујете осјећаје и да развијате хобије који укључују рад рукама.

14. у мјесецу – Развијена вам је логика и машта. Можете стварати и разарати, моћ је најјача ваша страна. Привлачи вас ново и оригинално, промјене и различитости, ризици и изазови. Склони сте претјераном експериментирању па је препоручљиво да вјежбате стрпљење и уравнотеженост како бисте успјешно управљали својом каријером.

15. у мјесецу – Најчешће бјежите од ситуација у којима бисте могли доминирати, што донекле може угрозити ваше расположење и однос према околини. Привлачи вас све што је добро и лијепо и стално сте у потрази за особом која би вам дозволила да будете оно што заправо и јесте. Били бисте успјешни и у подручју умјетности.

16. у мјесецу – Ово је број духовних вриједности. Он вас више веже за спиритуалне истине, метафизику и филозофију, него за опипљиве животне чињенице. У суштини сте перфекционист и врло сте нерасположени ако не досегнете високе стандарде. Потребан вам је дом у којем ћете бити вољени, али и неовисни.

17. у мјесецу – Ви не волите када у вашем животу и професионалном окружењу влада анархија, поремећене вриједности и дисхармонија. Овај дан рођења врло је добар када су у питању финанције – ви никада нећете бити без новца. Било би мудро да важне одлуке доносите сами, а да детаље препустите другима.

18. у мјесецу – Посједујете изражену емоционалност која вас привлачи музици, а с друге стране, врло сте критични и захтјевни. За вас су као створене професије критичара и писца. Иначе, проживјећете живот испуњен занимљивим познанствима и путовањима.

19. у мјесецу – Ви сте по свему рођени екстремиста. У емоционалном смислу, живот живите на рубу понора, а с друге стране, карактеришу вас запањујући извори имагинације којима успијевате ријешити тешкоће. Пажљиво бирајте животног сапутника јер ваш дан рођења може вам донијети много неспоразума у брачном животу.

20. у мјесецу – Ви сте осјећајна особа. Неопходни су вам искрени пријатељи, заштита и удобност, без којих не бисте могли ни замислити живот. Покушајте емоције смјестити у разумне оквире како бисте могли нормално живјети и дјеловати. 

21. у мјесецу – Волите угодне амбијенте у којима доминирају повјерење, хармонични односи и складне боје. Због честих промјена расположења, увијек вам је потребна љубав и пријатељство. Више волите примати него давати. Одмор проводите пасивно, најчешће у читању, али волите и дружење и забаву.

22. у мјесецу – Оштрог сте ума, проницљиви и чврсто стојите на земљи. Врло сте солидарни, волите хуманитарне акције и желите помоћи свакоме. Идеје које вас испуњавају ваши су главни водичи. Но, за многе од ваших идеја треба доста храбрости и колективне свијести и управо ту наилазите на препреке.

23. у мјесецу – Ви сте независни, поносни и одговорни. Најбоље се слажете с припадницима супротног спола и са старијим особама које цијените. Вјешти сте у излагању аргумената, што поспјешује одлучност у пословању.

24. у мјесецу – Имате запањујуће пуно енергије. Спремни сте преузети одговорност у свему, посебно у оквиру породице или друштва. Мана вам је што вас енергија и одговорност могу навести на увјерење да једино ви знате што је добро. Можда бисте били најуспјешнији у подручју медицине и образовања.

25. у мјесецу – Интуитивна сте и даровита особа, али често недовољно схваћена у својој средини. Успјеси хране вашу таштину и то вам живот чини осмишљеним, али да бисте то постигли, морате се ослободити депресије. Потребно је да осјетите атмосферу малог мјеста да бисте били сретни и успјешни.

26. у мјесецу – Кућа и породица су вам најважнији. Велики сте ентузијаст у започињању сваког новог пројекта, али не и када је ријеч о њиховом завршавању. Врло сте поносни па је боље да не улазите у брак прије него што добро не упознате будућег партнера јер не би могли поднијети надзирање.

27. у мјесецу – Ваша веза са надреалним и метафизичким је врло јака, а дан на који сте рођени везује вас за мистику и филозофију. Негативна црта лежи у томе што, када вам послови не иду од руке, падате у стање меланхолије. Склони сте књижевности и умјетности.

28. у мјесецу – Доминанти сте и самостални, добро би било да радите на свом пројекту, али у оквиру неке угледне организације. Имате довољно маште и упорности да довршите сваку започету ствар. Слобода је јако важна у вашем животу, али није добро да у томе претјерујете. Привлачи вас све што је необично и несвакидашње.

29. у мјесецу – Вама дан рођења игра врло важну улогу. Може вас довести пред публику, јер сте ви идеалист с особинама великог вође. Међутим, често сте склони промјенама расположења. За вас је добро увијек врло добро, а лоше увијек врло лоше. Живите на емоционалној клацкалици тако да вас није лако пратити.

30. у мјесецу – Рођени сте сањар, пуни маште. Драматургија или књижевност прави су изазови, на тим пољима се највише можете исказати. Никад се немојте присиљавати да радите рутинске и једноличне послове. То би убило ваш животни полет. Научите бити стрпљиви и немојте трошити енергију на небитне ствари – то ће вас увијек вући назад!

31. у мјесецу – Људи рођени 31. у мјесецу у првој половини живота углавном су упорни, тврдоглави и несклони било каквом опредјељењу или компромису. Имате изражен интерес за лијечење и љековито биље па се у вама крије жеља за исцјељењем и медицином, у чему бисте и били најбољи, пише Alta.hr.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана