Рибе миљеници среће, Лавови естрадне сцене

prva.rs
Рибе миљеници среће, Лавови естрадне сцене

Овнови воде у броју аутомобилских незгода, свједоче подаци британског и њемачког Националног удружења возача, а највише естрадних звијезда рођено је у знаку Лава. Шта крије ваш знак?

Ован

Овнови се не могу похвалити нарочитим успјехом у вођењу пословних преговора и одржавању пословне сарадње. Не подносе муљаторе, непоштене људе, оне који лажу, па ће им без увијања рећи што о њиме мисле... И тако прекинути однос. Резултати истраживања упућују да мали Овнови предњаче у групи дјеце која не одустају од зацртаног циља. Чак ако им дате задатак којем нису дорасли и притом изразите сумњу у успјех - неће се смирити све док га не ријеше и докажу вам супротно. Истраживања показују да су главни разлози због којих ће Овнови раскинути везу партнерова равнодушност, предвидивост понашања, и недостатак жара. Те ће особине заљубљени Овнови доживети попут хладног туша.

Као разлоге за развод брака, Овнови често наводе стално провјеравање, изливе љубоморе, и копање по џеповима од стране њихових партнера. Овнови су најнестрпљивији возачи. Подаци британског и њемачког Националног удружења возача свједоче да припадници овог знака воде у броју аутомобилских незгода, чији је узрок претицање и непоштовање црвеног свјетла. Препознаћете их по ходу. Припадници овог знака имају држање натпросјечно усправно, а корак чврст и одлучан. Чак иако их мучи реума труде се да не ходају погрбљено, а захваљујући честим шетњама, живахни су и активни до дубоке старости. Они ријеђе посјећују љекаре него припадници других знакова. Грип и високе температуре су њихови највећи непријатељи, а снага воље и пркос најбољи савезници у борби против болести.

Бик

Бикови заузимају високо мјесто на лествици омиљених шефова. Веома цијене таленте и способности својих подређених и сматрају да је важно награђивати марљиве, поуздане, и одане раднике. Најбољи су домаћини чак и на радном мјесту. Чим крочите у њихову канцеларију, послужиће вас кафом, током пословног разговора нуде скупо пиће или кекс, а преговоре завршавају у ресторану познатом по изврсној кухињи. Анкета спроведена на хиљадама брачних парова упућује на закључак да су Бикови спремни најдуже да чекају да им особа којој се удварају узврати љубав. Астролошко објашњење тог феномена је биковска стрпљивост и преданост.

Истраживања у којима су се користили снимци холивудских забава показују да Бикови (чешће од других знакова) вољену особу посесивно држе око струка приликом упознавања или уласка у салу, да је стално прате у стопу и да се мрште ако заплеше с неким другим. Кад су хобији у питању, Бикови се најчешће посвећују одгајању коња, пчеларству или цвећарству. Међу њима је завидан број колекционара вредних слика и ријетких поштанских марака.

Најрадије долазе на посао прије почетка радног времена да у тишини попију кафу и детаљно испланирају радни дан. Разлог томе је јасан - не подносе панику и нервозу, и кад их нетко пожурује или прекида у раду. Немају високо мишљење о људима који употребљавају јефтине мирисе, који носе одјећу од вјештачког материјала, или живе у кућама чија архитектура и унутрашње уређење

Близанци

Близанци су мајстори у комуникацији, па ће (брже од других знакова) да почну да се споразумевају на језику земље у којој су се нашли. Често течно говоре неколико језика, а сматрају се и одличним преводиоцима. На психолошким тестовима хумора Близанци постижу изврсне резултате. Праве су "банке" вицева и досетки. Баналне ситуације умију да препричају тако да слушаоци "падну од смијеха", па је њихово присуство на забавама знак успјешне вечери. Ако закључе да им више користи доноси бављење неким хобијем него њихово право занимање, они ће му се без жаљења потпуно посветити. Највише их је у групи оних који су високо догурали у послу који су у почетку сматрали привременим.

Истраживања показују да су Близанци најзаступљенији у групи оних који у зрелијим годинама задржавају младалачки изглед и стил одевања, или носе смијеле тонове и модне детаље који су у тренду. Да њима љубави никада није доста свједочи и податак да се вјенчавају у старачким домовима више него припадници других знакова. Ни неколико промашених бракова за њих није разлог да још једном не изговоре судбоносно "да". Рјешавање загонетки и учествовање на квизовима омиљене су забаве Близанаца. Према једном америчком истраживању, највећи број побједника на различитим квиз-такмичењима рођено је у овом знаку. Спадају међу најредовније пацијенте у ординацијама психолога и психијатара специјализованих за лијечење фобија изазваних ватром, висином, или затвореним просторима.

Рак

Статистика показује да Ракови спадају међу најбоље савјетодавце, иако себи не знају да помогну. Када вам ствари у животу крену низбрдо, обратите им се. Изванредна интуиција и урођени опрез разлог су због ког дају мудре и практичне савјете. С друге стране, ако им у љубавном животу крене лоше, они ће чешће него припадници других знакова кренути странпутицом и одати се пићу, лутањима, и претјераним телесним ужицима. Ракови се не сналазе најбоље у улози надређених. Избјегавају да држе говоре или да се излажу у јавности. Тешко успостављају ауторитет, а као недостатак им приписују превелику попустљивост.

Они су штедљиви. Чим се запосле, почињу штедјети за старост и црне дане. Дом Ракова неријетко личи на складиште старих и непотребних ствари. Ови традиционалисти умјетничког сензибилитета сентиментално се везују за предмете који их окружују па се тешко одвајају и од безвредних ситница. Породични живот је њима од посебне важности, а све друго је у другом плану. Жене Ракови одјећу најрадије обнављају на бувљацима, а и стари ормари или тавани су им омиљени "бутици". Врло оригинално и спретно комбинују старо и ново, па увијек изгледају врло заводљиво.

Лав

Истраживања спроведена у Холивуду, Њујорку и Француској показују да су Лавови највреднији посјетиоци важнијих друштвених догађаја, и да су редовно присутни на свим гламурознијим забавама. Лавови припадају ријеткој групи срећника који не подлијежу треми ни паници пред излазак на испит, као ни у ситуацијама у којима морају да наступе пред публиком. Највише естрадних звијезда рођено је баш у овом знаку. Они воле да се поносе оним што имају, па тако и избором партнера. Вољену особу ће поносно показивати друштву и истицати њен шарм, образовање, или љепоту.

Иако се ријетко одлучују на развод брака, истраживања показују да су раскидима најсклонији у мају и децембру. Мјесеци у којима се најчешће заљубљују су јануар, фебруар, април и јун. Лавови слове за најбоље љубавнике Зодијака (осим Шкорпиона и Риба), али истраживања показују да они најчешће пате због сексуалних проблема. Разлог томе лежи у њиховом поносу и таштини.

Истраживање које је спровео један угледан пословни часопис у педесет највећих америчких фирми показује да је велики број људи на челним положајима рођено у овом знаку, а у средњем менаџерском слоју је њихова заступљеност још већа. Сматра се да су Лавови велики гурмани. Слаба тачка су им слаткиши, торте, сладоледни купови и палачинке.

Дјевица

По неким статистикама Дјевице су најстраственији читаоци љубавних романа. Будући да психолози истичу да људи избором литературе надокнађују оно што им недостаје у животу, чини се да су оне жељне љубави и романтике. Тешко освојиве тврђаве... Заљубљене Дјевице ће прво наћи разлог против упуштања у везу, да би се тек након анализе партнерових врлина и мана препустили зову срца. Воле да проучавају љубавне технике.

Према неким истраживањима на положајима руководилаца америчких компанија и банака оне заузимају друго мјесто, али га досежу негдје око педесетог рођендана. Оне имају најосјетљивији пробавни систем. Њихов желудац лучи вишак желудачне киселине, па често обољевају од чира на желуцу. Дјевице су незнатно заступљене у популацији алкохоличара и наркомана. Разлог томе је њихово избјегавање средстава која би могла да поремете рационално просуђивање или потакнути непримерено понашање... За рјешавање свакодневних проблема потребно им је више времена него припадницима других знакова. Они превише пажње посвећују детаљима и анализи, услијед чега спорије сагледавају цјелину проблема.

Вага

Мишљење да је знак Ваге један од најљепших у Зодијаку подржавају и стручњаци из козметичке индустрије. На листи мушкараца према којима жене гаје неповјерење припадници овог знака су у самом врху.

Сматрају их највјештијим заводницима и ласкавцима, чијем је шарму тешко одољети. Очигледно да оваквој комбинацији жене још увијек нису "дорасле". Социолошка истраживања показују да је у браковима у којима разлика у годинама између супружника износи десет или више година знак Ваге заступљенији од других. Ако треба да се изјасне које животне ситуације тешко подносе, они се одлучују за ситуације затегнутих међуљудских односа и сукоба.

Често тврде да их грижа савијести подстиче да што прије изгладе неспоразум, а то је разлог због ког су спремне да направе први корак. Код Вага је чуло мириса изразито развијено, што их чини идеалним за послове у индустрији парфема. Без тешкоћа ће осјетити мирис туђег тијела. Супротно вјеровању, Ваге нису страствени љубитељи чоколада, нити разних "баханалија". Предност дају куваној храни, супама, умацима...

Шкорпија

Ако сте љубитељи црног хумора, потражите друштво Шкорпије. Људи који их познају тврде да је с њима врло забавно, а највише уживају у њиховим луцидним провокацијама и духовитим досјеткама које гађају у срж проблема. Судећи по искуствима из САД-а, пропале компаније имају највише шанси за опоравак ако се нађу у рукама стручних Шкорпија. Они су мајстори у свим пословима који захтјевају реконструкције, реорганизације, тражење нових путева... Они су, тврде амерички извори, краљеви берзе. За ову способност могу да захвале својој изванредној интуицији и потреби да побјеђују друге. Понекад ће их у томе надмашити само тврди играчи Јарчеви или прилагодљиви Близанци.

Пацијенти рођени у овом знаку најлакше се опорављају од траума и шокова. Ударце судбине доживљавају као својеврсни тест кога треба положити са што бољим резултатом, а проблеми им уливају додатну снагу. Шкорпије су као и Овнови склони неконтролисаним изливима бијеса. У то ћете се увјерити ако почнете да их анализирате пред другима или им постављате превише интимна питања. Они се налазе у свом елементу тек када падне ноћ. Концентрација им је најјача око поноћи, па најлакше уче и раде онда када други људи спавају. Више од других знакова воле да показују упадљиве тетоваже по цијелом тијелу, вишеструко пробушене уши, а жене Шкорпије воле да носе накит на носу или у пупку.

Стрелац

Брачни партнери Стрелчева сматрају да је највећа мана њихових супружника склоност невјери. Врлине које се код њих највише цијене су толеранција и спремност за праштање, а истичу и то да у дом често уносе ведрину и динамику. Чини се као да они не воле столице. Телевизију најрадије гледају сједећи на јастуцима на поду, а често и спавају на поду. Чак и док једу сједе на турски начин. Они слове за најразгибаније људе. Разлог лежи дјелимично у урођеној живахности, али многи међу њима су и вјерни поклоници јоге, таи чија, и разних видова гимнастике.

Људи у овом знаку чешће од других људи постављају питања и траже додатне информације. Међутим, предњаче у групи оних којима нестрпљивост не допушта да дочекају потпун одговор и знају да прекидају нечије излагање. Истраживање је утврдило да Стрелчеви имају најбрже реакције за воланом. Папучицу ножне кочнице притискају 5 одсто брже од другопласираних Овнова, те се сматрају поузданим возачима. Иако су склони разводима, они не заузимају сам врх ове незахвалне листе. Статистички подаци говоре да је брак склопљен између Стрелца и Близанца комбинација која најчешће завршава на суду.

Јарац

Особе у знаку Јарца припадају оној групи која купује скупо и маркирано. Истраживања су показала да они нису страствени потрошачи и да купују само нужне ствари, при чему су им основни критеријуми квалитет и трајност производа. Да би нека увјерења о њима требало преиспитати свједочи и податак да они и нису толико вјерни у браку колико се сматра да јесу. Они с годинама постају опуштенији и ведрији, те стога и склонији понеком ванбрачном излету. Жене углавном идеалног супруга замишљају као одговорног, поузданог, и оданог мушкарца. С обзиром да је ријеч о одликама мушкараца рођених у знаку Јарца то значи да се они високо котирају на љествици пожељних мужева. Управо у овом знаку је рођено много истакнутих музичара, нарочито гитариста. Овај податак иде у прилог мишљењу да су они сензибилнији него што се обично сматра. Такође је забиљежен рекордан број Јараца комичара. Једна од омиљених разбибрига им је шах, игра која вјежба мозак и развија комбинаторику. Тако уче стратегију дјеловања коју примењују и у послу. Натпросјечан број људи рођених у овом знаку заузима руководећи положај, у стотинак највећих америчких банака. Јарчев радни дан често траје до касно у ноћ. Истраживања спроведена у америчким корпорацијама и банкама показује да се они најчешће брију и пресвлаче на послу.

Водолија

Амерички послодавци најрадије запошљавају Водолије на радна мјеста која захтјевају оригиналност. Истраживања заснована на посматрању радника показују да Водолије и послове на покретној траци обављају на себи својствен начин. Они су фасцинирани свим што је ултрамодерно. Статистике показују да су међу првима набавили компутер и прикључили се Интернету. У кухињи се чешће од других служе апаратима.

Што се емотивног живота тиче, Водолије припадају групи оних с којима је тешко планирати заједничку будућност. Њиховим партнерима највише смета њихова склоност да с бившим љубавима успостављају пријатељски однос, као и то да су често несигурни у природу својих осећања. Пријатељи им замјерају немир и сталну потребу за новином. Не држи их мјесто, па излазак с њима често подразумијева трчање од мјеста до мјеста... Водолије су најотпорнији знак када је ријеч о промјени климе и времена. Најбрже и најлакше се навикавају на необичне услове живота, поларну хладноћу, монсуне, и тропске температуре. Заузимају врх листе домаћина у чијој се кући гости најугодније осјећају. Код њих увијек можете доћи ненајављени и слободно улазити у кухињу, самоиницијативно направити кафу, или ручак.

По начину на који људи путују, лако ћете погодити припадност одређеном знаку Зодијака. Ако угледате особу наоружану камерама и фотоапаратима, нећете погрешити ако мислите да је Водолија.

Рибе

Рибе су миљеници среће. Судећи по резултатима истраживања маркетиншких стручњака, успјех у каријери Рибе могу захвалити у већој мјери повољном сплету околности него амбицији. Иако се Рибе сматрају хаотичнима и понекад површнима, истраживања нису потврдила ово мишљење. Премда ћете по претрпаном радном столу знати ко сједи за њим, Рибе предњаче у брзини проналажења потребних докумената, као и у лакоћи којом се присјећају њиховог садржаја. Воле додир метала. Ако обратите пажњу на њихово понашање у тренуцима замишљености или док се концентрирају на нешто, примјетићете да често несвјесно трљају или врте привезак, прстен, наруквицу или неки други метални предмет.

Ријетко се жале на немаштину или недостатак новца. Припадници овог знака задовољни су и с мањим приходима.

У групи болесника за чије болести није пронађен органски узрок заступљеност Риба је рекордна. Осим што изражавају склоност необичним обољењима и процес њиховог оздрављења често измиче научном објашњењу. У популацији ватрених присталица различитих духовних група оне су један од најзаступљенијих знакова. Разлог томе је што се воле жртвовати у корист општег добра.

Резултати истраживања који су спроведени на америчким тинејџерима потврђују да Рибе предњаче у заљубљивању на први поглед. Припадници овог знака често извјештавају о томе да су своје будуће партнере "упознале" најприје у сну, а тек онда на јави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана