Помрачење Мјесеца 25. марта доноси велике промјене: Ова четири знака треба посебно да припазе

ГС
Помрачење Мјесеца 25. марта доноси велике промјене: Ова четири знака треба посебно да припазе

У сусрет новој астролошкој години која је започела 20. марта, многи се питају каква енергија и догађаји доноси прољеће које је пред нама. Астролог Јелена Ђокић открива да ли је пред нама година нових прилика, изазова и промјена.

- Пролеће нам је стигло 20. марта, када Сунце прелази на нулти степен знака Овна, означавајући почетак новог циклуса и зато се назива астролошком Новом годином. Занимљиво је да пролеће не долази увек 21. марта, већ понекад раније. Ова година је преступна, па се све помера унапред за један дан, тако да сви који славе рођендане имају соларни повратак један дан раније. Пролеће је под владавином и енергијом Риба, јер су Сатурн и Венера у Рибама, док је Марс данас на последњем степену знака Водолије; сутра ће прећи у знак Риба. Због тога још нисмо потпуно пробуђени, осјећамо се уморно и без енергије, па нам је потребно мало времена да се разбудимо. Међутим, Меркур, планета комуникације, је ушао у знак Овна, што резултира живљим и динамичнијим односима међу људима - сукоби се могу лако запалити - објашњава она. 

Помрачење Мјесеца
На питање, шта нам доноси помрачење Мјесеца 25. марта, Јелена Ђокић, каже: 

- Пун Месец је у знаку Ваге, али када долази до сезона еклипса, тада имамо пун Месец у близини осе чворова и то се заправо зове помрачење, до којег ће доћи у понедељак. Није свако помрачење лоше, она се заправо дешавају у просеку два лунарна, два соларна односно два помрачења Месеца ноћу или два помрачења Сунца годишње, изузев неких година када их има више. То се десило 1982. године, када су рођени принц Вилијам и принцеза Кејт Мидлтон, тада је било чак четири соларна помрачења и три лунарна, што значи да је била врло интензивна година. Људи који се роде у години помрачења су изузетно харизматични, успешни, једноставно морају нешто да направе. Ова еклипса која сада иде у понедељак и 14 дана касније, осмог априла када ће бити помрачење Сунца, највише се тиче односа. Они ће бити у фокусу у наредном периоду, што је нешто на чему треба радити. Ова еклипса је мало изазовнија за четири знака, а то су особе рођене у првој декади владавине Овна, Рака, Ваге и Јарца и они који имају подзнак првих десет степени ових знакова. Они требају да поведу мало више рачуна - каже астролог.

Она објашњава шта треба радити на дан помрачења Мјесеца.

- Кад год је пун Месец, саветује се што више провођења времена у кући, без много таласања. Препоручује се техника поста на води, где се саветује да се 24 сата пије само вода. То треба да се ради од 25. марта од осам ујутру, па све до 26. марта до осам ујутру. Искључиво се пије само вода и нема ничег другог. То могу да раде људи који су потпуно здрави, али не смеју они који су болесни или се опорављају, као ни труднице, ни породиље. Такође, када је овај конкретан пун Месец, радимо ритуал трансформације, где на један папир ставимо ствари које бисмо волели да отпустимо из нашег живота. То се такође ради 25. марта ујутру, тај папир се безбедно спали, а пепео се проспе по земљи.
Егзактна коњукција Јупитера и Урана у знака Бика 21. априла.

- Сунце и Уран су се последњи пут нашли на истом степену знака 1941. године. Те године је било најжешће ратно дејство, тако да цео свет ће бити под ратним тензијама. То значи да неће стати ратна дејства. Ова година је цела онако турбулентна по отварању и нових жаришта када је рат у питању. Генерално, Јупитер и Уран када се нађу сигурно се активирају ствари које су повезане са новим иновацијама, технологијама, ширењем неких нових ствари. Напредујемо, али ниједан напредак не може да прође тако лако.

Астролог открива и како су звијезде наклоњене принцези Кејт Мидлтон.

- Кејт се родила 9. јануара, када је било помрачење Месеца, и дефинитивно има изазовне аспекте у својој наталној карти који се тичу куће здравља. Она стварно није добро и њох ова еклипса никако не иде у прилог када је њено здравље у питању. Наредних шест месеци су врло осетљиви за њу, а њему који се родио на млад Месец, односно помрачење Сунца, тако да му је пољуљан имиџ у јавности. Генерално, њему ова афера никако не годи, преноси К1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана