Погледајте шта нас очекује у јануару и коме су то звијезде наклоњене

Агенције
Погледајте шта нас очекује у јануару и коме су то звијезде наклоњене

У јануар мјесец нове новцијате 2020-е улазимо кроз тоталну доминацију знака Јарца – у њему се налазе Сунце, Меркур, Јупитер, Сатурн и Плутон. У знаку Водолије је Венера, у знаку Риба Мјесец и Нептун. Уран је ретроградан у знаку Бика, а Марс се налази у знаку Шкорпије.

Прво битније дешавање у јануару је прелазак Марса у знак Стрелца који се дешава 3-ег јануара. Пошто Марс представља нашу енергију и иницијативу – у наредном периоду ћемо функционисати оптимистичније, са више ентузијазма, отворености, желићемо да освојимо „нове територије“, жеља за покретом и акцијом ће бити појачана.

10-ог јануара имамо пун Мјесец и помрачење у знаку Рака. Ово је прво од шест помрачења Мјесеца и Сунца које нас очекује током 2020-е године и суштински најављује велике преокрете и нову фазу која је пред свима нама. Као и увијек у данима око пуног Мјесеца могућа је појачана нервоза и напетост и није добар тренутак за доношење важних одлука, поготово оних које доносимо импулсивно. Емотивно се можемо осјећати лоше, истрошено и незадовољно а треба обратити и посебну пажњу на породичне односе и релације пошто то може бити мјесто сукоба. Проблеми са родитељима или забринутост због њих.

Одмах слиједећег дана Уран у знаку Бика креће директним ходом. Планета преокрета, револуције, промјена, непредвиђених и неочекиваних дешавања, али и планета стреса и немира спрема се да нам зачини ове јануарске дане. Жеља за промјенама у наредном ће периоду јачати.

13-ог јануара Венера прелази у знак Риба. Знак Венерине егзалтације – па је пред нама период са много тајни, много закулисних љубавних (и осталих) дешавања, период појачане романтике, идеализма, сањарења, платонских љубави....

16-ог јануара Меркур прелази у знак Водолије, а од 20-ог јануара и Сунце – вријеме је за нове идеје, за креативност, за више друштвености и контаката, за ширење круга пријатеља и познаника....У ноћи између 24-ог и 25-ог јануара, очекује нас и млад Мјесец у овом знаку.

Као што видите, јануар је у суштини мјесец без неких великих дешавања. Некако ми дјелује да ће свечарско расположење ипак обојити овај мјесец једном лијепом и доста стабилном енергијом. Не рачунам ту дане око пуног Мјесеца и помрачења, али то је изузетак који потврђује правило.

Марс ће нам донијети бољу енергију, Венера више љубави и позитивнији унутрашњи осјећај, а планете у знаку Јарца стабилност на пословном плану. Да, изгледа као да почетак ове године доста обећава....штета је што ће само почетак бити тако опуштен – мислим да је ипак 2020-а спремила и неких не баш пријатних изненађења за нас, али о том – потом. Када буде вријеме.

До тада – уживајте у лијепим јануарским данима. Мало опуштања нам је свима потребно – да се одморимо и напунимо батерије за пролазак кроз остатак године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана