Ови догађаји спомињу се као посљедице ретроградног Меркура, а у ствари су заблуде

Агенције
Ови догађаји спомињу се као посљедице ретроградног Меркура, а у ствари су заблуде

Стално нас упозоравају како ће нам ретроградни Меркур направити проблеме, али није баш све тако.

Астролози кажу да имамо многе заблуде по овом питању и да нас беспотребно забрињавају.

Заблуда 1: На љубавном плану ће бити катастрофа

Дакле, можда ћете, брже него икада, упознати некога и почети везу с њим. Ипак, мит каже да ћете раскинути чим Меркур удари директно. Па, није баш тако! Већина људи остаје у везама које су формиране током ретроградности. Десиће се да партнерима не буде јасан однос у ком се налазе и шта је то што их држи заједно. А има и оних који мисле да представљају чудан спој. Нитко од вас неће мислити да веза има смисла, али ипак сте ту, спојени у једно.

Заблуда 2: Помирићете се с бившим/бившом

Некадашњи пламен често се поново јавља током ретроградне фазе захваљујући томе што је Меркур успорен на небу и онда мислимо о прошлости. Тако многи људи мисле да је то сјајно вријеме да обнове старе везе. Међутим, најчешће долази до мешања старих осјећања од којих нека можда нису добра. Дакле, ако не волите више свог бившег партнера, нећете изненада поново да улазите у везу с њим.

Заблуда 3: Прекид који се сада догоди неће бити трајан

Сви смо улазили у расправу са својим партнерима током ретроградног Меркура и, иако се већину времена трудимо да изгладимо однос умјесто да прекинемо, то није увек случај. Ретроградност је време ревизија и преиспитивања ситуација и односа и због тога служи као вријеме када разбијамо токсична партнерства заувијек, јер тада можемо јасно да уочимо проблеме будући да је Меркур успорен. Нажалост, завршеци могу бити трајни. Да, спојићете се у неком тренутку у будућности, али не на начин на који се надате.

Заблуда 4: Ово је лош тренутак за почињање новог пројекта

Живот треба да живите невезано за кретање Меркура. Потпуно нормално можете да започнете нови пројекат оком овог времена, све док сте спремни да унесете промјене на том путу (што не мора нужно да буде посљедица ретроградног Меркура, већ и пословних и креативних подухвата). Покушајте да будете отвореног ума и флексибилни по питању својих циљева и све ће функционисати савршено за вас на крају.

Заблуда 5: Никад не потписујте уговоре нити улажите новац у овом раздобљу

Ако потписујете уговор или улажете новац у нешто, требали бисте да провјерите дневне токове. Ако су Сунце и ретроградни Меркур једнаки, онда је то добар знак. Такође, ако је Мјесец у Бику, Раку, Стрелцу и Рибама, бићете добро (нарочито ако је Мјесец у Стрелцу). Уз то, питајте пријатеље којима верујете или чланове породице да погледају ваше уговоре, закупе и прилике за улагања како бисте добили њихово мишљење и осигурали се да нећете бити преварени. Све наведено спада у оно што бисте иначе требали да радите, без обзира на положај Меркура.

Заблуда 6: Путовање ће бити хаотично

Док Меркуров повратни пут може да нам направи неочекиване проблеме, увијек бисмо требали да одвојимододатног времена када путујемо ван града. Непредвиђене и неконтролисане ствари се догађају. Не можемо да контролишемо вријеме, али можемо да имамо 15 минута вишка како бисмо се организовали и како не бисмо пропустили летове, возове или како бисмо избјегли саобраћајну гужву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана