Овај древни хороскоп Маја открива вашу судбину: Пронађите свој знак и знаћете да ли вам стиже новац

ГС
Овај древни хороскоп Маја открива вашу судбину: Пронађите свој знак и знаћете да ли вам стиже новац

Древни народ Маја вјеровао је да је универзум подељен на више нивоа, а њихов зодијак је имао 19 знакова.

Оно што је, међутим, познато јесте да се календар Маја, такозвани Хаб календар, између осталог, користи и за интерпретацију 19 хороскопских знакова да би се представио циклус дана у години, а многа значења и симболи засновани су на културолошким и вјерским аспектима.

Поп

(1-19. јануар)

Ако сте рођени у периоду између 1. јануара и 19. јануара, вама је судбина била наклоњена. Моћ, богатство и сексуалност су три аспекта реалности овог мајанског хороскопског знака. Младост проводе у остваривању својих планова. Због тога су најуспјешнији у средњим годинама. Особе рођене у овом знаку од својих партнера траже љубав, поштовање и дивљење.

(20. јануар - 7. фебруар)

Рођени у периоду између 20. јануара и 7. фебруара ваш живот ће бити испуњен пријатељствима и дружењима. Иако сте склони компромисима, ретко одустајете од животних циљева. Постићи ћете солидно материјално стање, а у браку ћете ценити свог партнера или партнерку и бићете му одани. Друштвени сте и забавни.

Сип

(8-26. фебруар)

Динамичан живот, садржајан и пун преокрета је, према мајанском хороскопу, предодређен онима рођеним од 8. до 26. фебруара. Особе у овом знаку стално су окружене људима који величају њихове моралне квалитете. У периоду од 28. до 35. године постижу изузетне резултате у послу и професионалној каријери. Не теже натпросечном благостању, а у души су скромни и праведни.

Сотз

(27. фебруара - 17. марта)

Особе рођене у периоду између 27. фебруара и 17. марта романтичне су и имају бујну машту, а често су и егоистичне. У младости су упорни и спремни на сваку жртву како би дошли до зацртаног циља. При томе понекад знају да плате високу цену. У браку желе да су у првом плану, аторитативне су, али су истиовремено нежни родитељи и верни и одани брачни партнери.

Сек

(18. март - 4. април)

Рођени у хороскопском знаку Сек (18. март - 4. април) у животу ретко праве компромисе, што не важи за брак. Врло су одани и нежни. Страсни су у љубави, упорни остваривању својих животних замисли и изузетно продорни. У њиховом се животу битни догађаји обично одигравају у периоду између 32. и 41. године.

Xул

(5-23. април)

Немиран дух, жељан авантура, главна је карактеристика људи рођених у периоду између 5. априла и 23. априла. Њих не привлаче брачне воде јер се у брачној заједници не осећају слободним. Па ипак, они знају бити добри супружници и родитељи. Звезде кажу да је њихов најважнији животни период између 18. и 32. године.

Јаxк’ив

(24. април - 12. мај)

Ако сте рођени у периоду између 24. априла и 12. маја, ваш живот биће миран и плодоносан. Корачање малим корацима одвешће вас до животних задовољстава и сретне старости. Особе рођене у овом знаку ретко се ослањају на било кога. Веома поштују брачне партнере и воле породицу. Спремни су на сваку жртву да би угодили онима које искрено воле.

Мол

(13-31. мај)

Детињство пуно знатижеља оставиће трагове у души за читав живот особа рођених у овом знаку. Жеља за афирмацијом и истицањем утицаће на њихов јавни статус и донеће им углед.

Цх’ен

(1-20. јун)

Ако сте рођени у периоду између 1. и 20. јуна, звезде кажу да ће вам живот бити динамичан и узбудљив. Особине су - проницљивост, опрез, доношење брзих и исправних одлука, повлачење из рискантних ситуација, племенитост. Иако сте радознали и склони истраживачким подухватима, особе рођене у овом знаку у сталном су трагању за мирним животом и искреним пријатељством.

Yаx

(21. јун - 9. јул)

Сви рођени у периоду између 21. јуна и 9. јула су омиљени и поштовани у средини у којој живе. Такав статус произилази из њиховог понашања и спремности да увек помогну без икаква интереса. Срећа их прати у животу, али има и периода када им ништа не полази за руком. Период великих искушења их очекује између 47. и 55. године живота.

Сак

(10-29. јул)

Неодољив шарм је главна карактеристика особа рођених у мајанском знаку Сак (10. јул - 29. јул). Обично избегавају конфликтне ситуације и око себе зраче топлином, хармонијом и поверењем. Будући да у кратком времену постижу углед и успех, често имају доста непријатеља, али они сами не воле свађе.

Кех

(30. јул - 18. август)

Ако сте рођени од 30. јула до 18. августа, цели живот ћете покушавати да будете на врху и доминирате. Добри сте саветници и темељни истраживачи. Радо сте прихваћени у свим срединама и брзо стичете углед. Период значајан за њихов живот је између 30. и 38. године. Ако нађу правог брачног партнера, оствариће дубоку и срећну старост.

Мак

(19. август - 6. септембар)

Пренаглашена индивидуалност и жеља за савршенством особа које су рођене у хороскопском знаку Мак (9. аугуст - 6. септембар) условиле су развој њихове самодовољности и осећаја сигурности. Све одлуке у животу које доносе прошле су темељиту анализу и проверу, тако да су ризици за неуспех сведени на минимум.

К’анк’ин

(8-25. септембар)

У овом се знаку рађају врло оригиналне личности (8. септембар - 25. септембар). До циљева неретко долазе на оригиналан начин. Избјегавају клишее и туђа искуства, што им понекад отежава живот. У браку је с њима занимљиво. Добри су љубавници и вољени родитељи. Уживају у мирним путовањима и понекад неконтролисано троше.

Муан

(26. септембар - 14. октобар)

Особе рођене у хороскопском знаку Муан (26. септембар - 14. октобар) обично су натпросечно интелигентне, креативне и духовите. У сталној су потрази за срећом. Избирљиви су и тешко се одлучују на живот удвоје, поготову ако у младости прођу кроз лоша искуства.

Паx

(15. октобар - 2. новембар)

У овом хороскопском знаку (15. октобар - 2. новембар) рађају се уравнотежене, праведне, стабилне и ауторитативне личности склоне самодисциплини и жељи да се истичу. Најзначајније су им године између 18. и 32. Ако до тада не постигну оно за чим жуде и чему стреме, постају бунтовни и незадовољни. Могу застранити и отићи у крајност. У старости су усамљени.

К’аyаб

(2-22. новембар)

Ако сте рођени у периоду између 2. новембра и 22. новембра, онда сте добар организатор и увек тежите ка најбољем решењу. Особе овог знака поуздане су, одане и пожртвоване. Омиљени у друштву, а посебно међу пријатељима. Живот им није увек наклоњен, али њихова упорност је задивљујућа.

Кумк’у

(23. новембар - 11. децембар)

У овом хороскопском знаку (23. новембар - 11. децембар) рађају се сјајне личности. Праведне, одане, искрене, сусретљиве, упорне... Обично су то борци за све што је поштено и праведно. Могу с лакоћом обављати високе руководеће функције. У животу им се отварају и она врата до којих многи никада не успеу да дођу. У брак тешко улазе. Воле дуга путовања, спорт и све што се тиче физичких активности.

Wаyеб

(12-31. децембар)

Људи у овом знаку (12. децембар - 31. децембар) обично су добри родитељи и брижни брачни другови. Веома цене породичне вредности и у њима налазе срећу и задовољство. Ретко ризикују. Критичан период им је између 23. и 35. године живота. Не умеју да сакрију своја незадовољства и поборници су отворености и правде. Узмичу пред ароганцијом и избегавају жучне расправе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана