Откријте који је ваш срећан дан и како да га искористите

Агенције
Откријте који је ваш срећан дан и како да га искористите

Календари, мјерење времена и астрологија измјенили су се заједно са развојем и напретком западне културе. Традиционална астрологија, некада јако поштована и коришћена, много је запостављена и дијелом заборављена услијед модерног окружења и свакодневнице.

Међутим, она и даље постоји и ми можемо да користимо предности које нам она пружа и побољшамо квалитет свог живота. Да ли сте се икад питали шта значе имена дана у недјељи? Да ли сте знали да је, самим тим, сваки дан повољан за извјесне радње? Сваки дан је под утицајем одређене планете. Од сада не морате да се мучите размишљајући на који начин да распоредите своје дане и како да направите добар распоред својих активности. Погледајте који дан у недјељи шта значи и за шта га је најбоље искористити.


Понједељак је Мјесечев дан. Ово је почетак недјеље и дан када смо углавном окружени људима. Управо због тога је понедјељак повољан за склапање друштвених и пословних контаката, али и за породична и пријатељска окупљања. Мјесец директно управља емоционалном животом сваког од нас, па је овог дана акценат управо на осјећањима. Овај позитиван дан даје нам могућност да њима добро управљамо.

Уторак је дан Марса. Због тога смо углавном овог дана препуни позитивне енергије и самопоуздања. Рјешавање тешких задатака, несавладивих препрека, тврдоглавих проблема и свега што вас мучи управо треба оставити за уторак, због Марса који нам даје снагу за то. Уторком, међутим, треба изјегавати распарве било које врсте, јер је свађалачки Марс спреман на све.

Сриједа је дан којим влада Меркур. Самим тим, то је дан када нам најбоље од руке иде ментални рад. Учење, проучавање, студирање, писање, читање… све менталне активности би овог Меркуровог дана требало да вам иду од руке. Дан је такође врло повољан за комуникацију било које врсте: телефон, интернет, или састанци уживо. Овог дана смо сви бистрији и паметнији него иначе.

Четвртак је дан планете Јупитер. Овај дан искористите тако што ћете се суочити са великим стварима, проблемима и људским судбинама. Јупитер је, као што је познато, планета среће и оптимизма, па је искористите за неизвијесне и несигурне ствари. Јупутер ће сигурно бити уз вас.

Петак је дан шармантне Венере. Радна недјеља се завршава и почиње викенд за већину људи. У току дана уживајте у изобиљу финих манира, осмијеха и хармоније које доноси овај диван дан. Поред тога, већ је познато да је Венера планета љубави, па су све врсте романтичих сусрета, љубавних односа, страствених момената, најбољи и најповољнији управо на овај дан.

Субота је дан у недељи којим влада Сатурн. Сатурн је планета дисциплине, одговорности и организације, која отежава ствари и чини да оне измичу контроли. Зато овог дана успорите, обратите пажњу на детаље и проведите вријеме са старијим људима који вам могу дати мудре и корисне савјете.

Недјеља је дан Сунца. Овај дан је, као што је свима познато, повољан за одмор и опуштање. Поред тога, ово је дан посвећен племенитим активностима, када је добро показати љубазност и бити дарежљив према људима. Постаните боља особа, јер Сунце жели да тако буде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана