Окрутни, охоли, себични: Ово су мрачне стране хороскопских знакова

ГС
Окрутни, охоли, себични: Ово су мрачне стране хороскопских знакова

Свако од нас има врлине и мане. Гледано са астролошке стране, сваки знак Зодијака има своје лоше стране само је питање да ли их је освјестио и како се носи са тим.

Ован

Овновска смиреност, сналажљивост, интелигенција и независност особине су због којих је овај знак најлакше цијенити. У ситуацијама које дјелују као да нема излаза, Овнови ће брзо да пронађу рјешење и заузети се за себе. Међутим, Овнови су уједно и најсебичнији знак. Многи Овнови сами за себе сматрају да су рођени шефови, а околина их понекад гледа као диктаторе.

Бик

„Не можеш имати и овце и новце“ - стара је изрека коју смо пуно пута чули, а Бикови је никада нису усвојили. Бик има способност беспријекорне организације, али због тога им је лако да изгубе спонтаност. Бикови воле навику и врло лако могу да се узрујају ако нешто није по њиховом, а због тога их околина гледа као најдосаднији знак.

Близанци

Близанци су мајстори у свему чега се дотакну. Њихова радозналост чини их једним од најзанимљивијих знакова Зодијака. У друштву Близанца увијек је забавно, а њихова је харизма баш „заразна“. Међутим, Близанцима је тешко вјеровати, јер ће ваше повјерење врло лако да продају за један сочан трач. Из тога ће се најчешће извући захваљујући одличној вјештини манипулације.

Рак

Романтични, емотивни и емпатични Рак најбољи је пријатељ ког можете да имате. Увек су спремни да помогну, биће вам раме за плакање у било које доба дана или ноћи, али живот гледају кроз ружичасте наочаре, па немојте да их питате за савјет. Ракови ће вам нудити помоћ са свих страна иако то од њих нисте тражили, а заузврат ће тражити исто. Непријатно питање за Ракове гласи: Радите ли добра дјела због других људи или због себе?

Лав

Краљевски знак често може да се постави превише заповједнички. Њихове изврсне лидерске способности знају да изађу из оквира доброг вођења, па их околина сматра помало арогантнима. Шармантни, интелигентни и рационални, Лавови знају како да добију све што желе, а непријатна истина коју треба да чују јесте чињеница да не бирају средство како би дошли до циља.

Дјевица

Особе рођене у овом знаку познате су по свом перфекционизму. Понекад знају да претјерају у жељи да све направе савршено, па знају да иритирају околину јер стално нешто приговарају. На пример, колико год чистиле, Дјевице сматрају да им кућа никад није довољно чиста, а сваки њихов успјех појачава жељу за још већим успјехом. Због тога су Дјевице најситничавији знак који је ријетко кад опуштен.

Вага

Вага је знак мира и љубави, а уједно су познати и као лажљивци. Иако никад не лажу из лоше намјере, њихова претјерана жеља да удовоље другим људима је њихова највећа мана. Ваге не воле сукобе, па ће се често прилагодити другим људима и тако изгубити своје „ја“.

Шкорпија

Особе рођене у овом знаку најинтензивнији су знак Зодијака. Њихова страст, упорност и одлучност квалитете су због којих их околина воли и цијени. Међутим, изразито су сумњичаве и параноичне, па им је тешко да успоставе квалитетан и чврст љубавни однос. Шкорпије су знак који ће најчешће да провјерава друштвене мреже свог партнера и да доведе однос у питање због претјеране љубоморе.

Стријелац

Особе рођене у овом знаку толико цијене истину да њом често могу да повриједе друге људе. Без длаке на језику свима говоре шта им смета. Помало су умишљене и јако импулсивне, па често заборављају да њихова слобода престаје тамо гдје почиње слобода других људи.

Јарац

Особе рођене у овом знаку спутава њихова немилосрдна амбиција. Постављају нереалне животне циљеве, па због тога често наилазе на разочарања. Амбиција у пару са тврдоглавошћу рецепт је за компликован живот. Јарчеви треба да науче да живот није лаган и да нико од нас није савршен. Једино што Јарчеве спутава да живе пуним плућима су морална правила.

Водолија

Најизраженије мане особа рођених у овом знаку најгоре су по њих саме. Дистанцирани су и повучени и теже роботском функционисању које их спутава да одржавају односе. Водолије често имају проблема у љубавним и пријатељским односима, јер људима смета њихова хладноћа. Људи ће им рећи да су чудни, а они ће то схватити као комплимент. Непријатна истина коју Водолије треба да чују јесте та да је живот љепши кад укључимо срце.

Рибе

Рибе у људима виде само најбоље, а наивност је њихова главна мана. Емотивне и романтичне, често сањају о утопији коју не могу да пронађу. Рибе су самопожртвовне до тачке мазохизма, па људи сматрају да не могу да се ослоне на њих. Непријатна истина коју Рибе треба да чују јесте та да је живот лакши кад заволимо сами себе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана