Неки траже пажњу, а неки стварно паниче: Ово су највећи хипохондри зодијака

ГС
Неки траже пажњу, а неки стварно паниче: Ово су највећи хипохондри зодијака

Неколико знакова хороскопа је склоније томе да умишља дијагнозе и стално страхује због неке болести.

Дјевица

Дјевица је највећи хипохондар Зодијака. Најчешће ћете је срести у домовима здравља и болницама. Стално иде на неке прегледе и умишља да је болесна. У неким случајевима то може прећи и у опсесију.

Зато стално чисти свој дом, свако мало пере руке, боји се вируса, бактерија, обавезно се вакцинише против грипа и затвара се у кућу када почне талас болести – од цревних вироза до вирусних обољења. И када вам треба помоћ јер имате високу температуру, нека вам не пада на памет да зовете Дјевицу. То би је чак могло и увредити.

Јарац

Њима је најтеже изаћи на крај с властитим страховима. А један од њих је и страх од болести. Све је у реду док је здравља – рећи ће вам Јарац. Но његов страх од болести је толико јак да се с њим не могу суочити, па ће избегавати докторе.

Но то му неће сметати да сурфује по интернету и тражи објашњења за симптоме које осјећа у свом телу. И од обичне цријевне вирозе зачас ће умислити да болује од рака дебелог црева. Панично се боји немоћи, а болест је за њега управо то. Неспособност да буде самосталан и да не зависи ни од кога.

Рибе

Рибе су склоне умишљању ствари. Имају бујну машту и често виде оно чега нема. Тако је и с болестима. Лако падну под утицај панике, па ће и у овој епидемији вируса корона пронаћи разлог зашто нешто не могу да учине

Отићи ће на боловање, осамити се и избјегавати контакте с другим људима. Рибе некад потајно уживају у немоћи, па им хипохондрија некад добро дође као изговор. Воле да се неко брине о њима, склоне су самосажаљевању, па умишљање болести за њих има много смисла.
Рак

За разлику од његових претходника хипохондара, он не размишља о болестима, све док се не појаве неке озбиљније здравствене сметње. Е тада настаје паника.

Зна да не смије сурфовати по интернету јер ће тако доћи у посјед информација које могу упућивати на најгоре. Чак су склони томе да сакривају од других да нешто није у реду и да се не осјећају најбоље. Но страх од најгорег му не да мира. Због своје преосетљивости и склоности замишљању најгорих сценарија, хипохондрија их ријетко може заобићи.

Вага

Ваге нису паничари кад је у питању здравље, али здравствене сметње и склоност умишљању болести им помаже у нечему. Реч је о привлачењу пажње. Погледај ме, помози ми, буди уз мене, воли ме – болест Вагама служи из тих разлога.

Стога ће некад кашаљ претворити у озбиљан бронхитис, а температуру у опасну упалу плућа, надајући се да ће они који су јој битни потрчати према њој и пазити је и мазити. Но доктору неће отићи, осим ако ствари не оду предалеко. Рећи ће - није то ништа, проћи ће, само буди уз мене, то ме лијечи.

(Б92)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана