Лоше особине знакова: Бик неће признати да је погријешио, Рак је “црњак”, а Шкорпија чудо

Г.С.
Лоше особине знакова: Бик неће признати да је погријешио, Рак је “црњак”, а Шкорпија чудо

Сваки знак има своје врлине и мане, али код неких мане знају да преузму цио карактер. Један такав знак се сматра најцјењенијим у цијелом Зодијаку, чак и најугледнијим од свих осталих

Знакове смо поређали од наводно најбољег до наводно најгорег.

1. Водолија

Према утврђеном мишљењу стручњака за астрологију, Водолија се сматра једним од најцјењенијих знакова цијелог хороскопа, чак и за најугледнијег од свих. Овај знак је на првом мјесту јер мрзи бесмислене расправе и подиже тон само кад осјећа да не постоји другачији начин. Водолије не воле да доминирају и уоопштено су јако позитивни, па су врло добри у слушању других.

2. Дјевица

Дјевица је на другом мјесту на овом попису јер људи рођени у овом знаку осјећају велико поштовање према другима и лако се идентификују с људима који пате, због чега су обично обзирни и јако љубазни. Али, ако неко почне превише да се мијеша у њихове послове или приватни живот, сасвим сигурно ће постати раздражљиви и показаће им своје неодобравање и љутњу. Међутим, често ће брзо престати да се љуте јер не воле сукобе.

3. Вага

Они који добро познају Ваге знаће да су људи рођени у овом знаку мирни, друштвени и стрпљиви. Али, с Вагама је потребно бити опрезан, јер имају прилично тамну страну коју неће оклијевати да покажу кад год за тим осјете потребу. Кад им је непријатно или се осјећају несигурно, Ваге знају да се повуку и од породице0 и пријатеља те да постану јако затворени и тмурни.

4. Стрелац

Људи рођени у знаку Стрелца обично имају добар темперамент, али немојте да допустите да вас то завара. Лако их лови нервоза. А кад се осјећају нервозно, склони су да људима око себе кажу све лоше што о њима мисле. Понекад знају да праве од муве слона и та карактеристика их чини јако иритантнима. Добра ствар код Стрелца је да нису склони да се дуго на неког љуте и нису злопамтила.

5. Бик

Ријетко који знак је толико тврдоглав као Бик. А кад им падне на памет нека идеја, способни су да људе око себе наведу да раде за њихов лични циљ. У већини случајева, Бикови то раде аутоматски, немају зле мисли, али ипак људи који с њима раде треба да буду пажљиви и бирају кад и како с њима да иђу у сукоб. Оно што многи не воле код овог знака је да не признају своју грешку чак и кад је сасвим јасно да су они погрешили.

6. Ован

Овнови су способни за прави, филмски, нервни слом и кад примјетите код Овна да је у току распад система, најбоље је да побјегнете. За вријеме нервног слома Овнови не бирају, свима ће свашта да кажу, повредиће блиске људе ударајући на њихове највеће страхове или тајне. Кад се смире, обично им је јако жао и спремни су да се покају и траже опрост.

7. Лав

Лавови су помало екстремни - расположење им се брзо мијења, а могу да буду јако дарежљиви или изразито окрутни. Не могу ни да чују мишљење другачије од свог, али прилика да докажу да су у праву показује колико Лав може бити ситничав. Јако су ауторитативни и обожавају да управљају својом околином. Понекад знају да се понашају као диктатори. Због потпуно неважне и ситне изјаве или мишљења, способни су да окрену цио свијет против оног човека који се усудио да им се супротстави.

8. Близанци

Иако имају јако пуно позитивних карактеристика, Близанци се налазе међу пет најнеугоднијих хороскопских знакова. У познатом окружењу, без опасности, Близанци су драги и њежни, али кад нешто не иде по плану из њих избија бес и постављају се као да су се сви окренули против њих. Тада постају неподношљиви. Код Близанаца нема сивог, или је црно или бијело.

9. Јарац

Ово је четврти најгори знак у хороскопу и то највише због свог поноса, понекад и претераног. Уз то, својствено им је да се искључе из разговора и кад одлуче да се поново укључе, тему одведу у неком потпуно новом и неважном смјеру, остављајући своје саговорнике збуњеним. Кад им се не свиђа њихова околина или им је непријатно, постају неподношљиви и без пуно труда разљуте или увреде људе око себе. Овакво грозно понашање нико не воли, па није ни чудо да је Јарац на овом мјесту.

10. Рибе

Многи људи ће рећи да су Рибе јако непријатне. Склоне су екстремима па људи у њиховој близини често сумњају да су и биполарне. Такође су јако непредвидљиве, али не на добар начин. Нажалост, чешће своје блиске изненаде на лош, него на добар начин. Да ствари буду још горе, јако су осјетљиве и кад их неко повреди натераће их да прођу пакао како би исправили “своје грешке” и вратили се у њихову милост.

11. Рак

Ако Рак само помисли да се неко с њим игра или да га је намјерно повредио, постаје токсичан и склон је да иде јако далеко како би се осветио и “наплатио дуг”. Као весели додатак, рак има фантастичне способности код планирања и спровођења освете, што спада у мрачну страну њихове личности. Често користе црни хумор свјесни да ће тако индиректно повредити људе око себе, чиме ће понекад и изазвати жељене сукобе. Њихова наглашена окрутност тјера људе из њиховог друштва и живота, и зато заслужују овакво мејсто на овој листи.

12. Шкорпија

Прави шампион међу непријатним и лошим знаковима, Шкорпија, која је и иначе себична и негативна, често се повлачи од људи у чијем друштву му је непријатно, али то не значи да неће те људе опширно и детаљно оговарати. Кад Шкорпије ухвати нервоза, најбоље је одступити и пустити их да се сами с тим носе, јер ако пробате да им помогнете само ће се обрушити на вас и на окрутан начин вас спустити и повредити вас. Из њихове мирноће произилази и њихова окрутност. Ако су након прорачуна закључили да неко није вриједан њиховог времена и друштва, окренуће се и отићи... без ријечи... заувијек.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана