Како уредити дом у складу с хороскопским знаком

ГС
Foto: Илустрација

У наставку сазнајте како да уредите кућу или стан у складу за астрологијом.

Ован

Ватрени Марс влада Овновима па су упечатљиве боје као што је јарко ружичаста савршене за овај знак. Животни простор Овнова мора да буде приступачан, без сувишних детаља. Фунционалност им је на правом мјесту, а због усклађивања с њиховом јаком енергијом, препоручује се приликом уређења дома да се користе интензивније боје и упечатљиве, масивне комаде од дрвета.

Бик

Овај знак ставља примат на удобности, тако да је кревет најважнији комад намјештаја и омиљени дио стана. Воле лагану, мирну атмосферу и зато им се препоручују земљане, боје. Персијски теписи, слике, дубоке кожне софе и фотографије добар су избор за уређење дома једног Бика.

Близанци

Жуде за различитошћу и често не могу да се задовоље само једним специфичним стилом. Еклектизам влада њиховим домовима. Занимљиви детаљи, боје лаванде и наранџаста су идеални за њих, а пошто им је комуникација на првом мјесту, неопходан им је модеран и мултифункционалан намјештај.

Рак

Овим знаком влада Мјесец, па би Ракови свој дом требало да украсе сребрном, свјетлоплавом и сјајном бијелом бојом. Иделано за њих је да украсе читав зид или комплетан ходник уоквиреним фотографијама своје уже и шире породице, као и неким успоменама из прошлости су пун погодак за сваког Рака.

Лав

Лавови воле да окупе друштво на формалним вечерама с порцуланом, али и око камина па су им ове зоне битне. Лавовима одговарају топле боје и привлачне их животињски дезени, а свој дом украшавају класичним умјетничким дјелима, афричким маскама, али и старинским фотографијама.

Дјевица

Знак је најпознат по реду и дисциплину, што се види у њиховим беспрекорно урађеним домовима. Оне ће искористити сваки, па и најмањи простор, али неће никада држати нешто што нема своју функцију. Уз добру организацију и истанчан осећај за естетику мајстори су да од мало направе много. Воле цвијеће, уметнине и винтиџ комаде.

Вага

Вагама влада Венера, планета лепоте, па овај хороскопски знак воли елегантан дом испуњен предивним предметима. Не иду на распродаје и не купују често половне ствари. Дом им личи на умјетничку галерији у којој су изложени оригинали.
Одговарају им светле, прозрачне боје.

Шкорпија

Као водени знак, Шкорпија воле да је близу воде, али ако то није могуће, препоручује се да тај елемент унесу у свој дом помоћу акваријума или фонтане. За уређење дома требало би да користе тамније боје. Приватност вам је веома битна, па личне успомене радије чувају у фиоци.

Стријелац

Љубитељи путовања, Стријелци често украшавају свој интеријер сувенирима из различитих земаља свијета, старинским ковчезима, тањирићима, аутентичним предметима из земаља које су посетили. Сређују тако дом да им је лако преносив, јер им није проблем да се често селе. Воле цвијеће, шкољке, собе са много свјетлости.

Јарац

Маслинасто зелена, морнарско плава и класична браон су им најдраже боје, али препорука је да додају у свој дом свјеже цвијеће или разиграна умјетничка дјела како ваше просторије не би биле претамне. Традиција им је битна, али и практичност која је једна од њихових карактеристика.

Водолија

Дом им је уређен по бројним упечатљивим комадима јаких линија и графичких дезена, као и модерним материјалима попут стакла и челика. Познати су по својој еклектичној црти и не држе се устаљених правила и смјерница. Уређују простор како они мисле да би требало и често комбинују дезене и материјала за које многи мисле да се слежу - туфне и пруге, метал и дрво.

Рибе

Рибе врједнују самоћу и добро би им дошла тиха просторија за медитацију или слушање музике.
Смирујуће боје мора, али и боје попут боје јоргована или зелене истичу сањиву природу овог знака. Иделано је да у дому имају мини фонтану, а за њих кућа је мјесто за сањарење, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана