Јарца одаје ход, ракове стисак руке, дјевице цупкање ногом

ГС
Јарца одаје ход, ракове стисак руке, дјевице цупкање ногом

Четири животна елемента: ватра, земља, ваздух и вода су повезани са хороскопским знацима и сваки можемо познати по изгледу и карактеристичном држању.

Ево како се понаша сваки од припадника зодијака.

ОВАН

Без обзира какав му је стас, наступ Овна је сигуран и одлучан. Покрети су им живахни, сигурни и спретни, кад разговарају гледају саговорника у очи, а кад сами желе нешто да кажу, без устручавања прекидају. Увек се гурају испред других, ходају брзим и жустрим корацима, често главом према напријед.

БИК

Од рјечитог погледа до мрштења, од ситне боре око уста до подигнуте обрве - говор лица код Бика је примјер говора тијела. Припадници овог знака кретањем и гестовима једва дају да се наслути њихова сензуалност и еротичност. Али, када осјете да су на сигурном терену и њихови покрети постаће спонтанији и речитији.

БЛИЗАНЦИ

По свом говору тијела спадају у најречитије. Брбљави су и знатижељни, весели и духовити, живахни и неукротиви, а рукама причају као пантомимичар. Њихова физичка покретљивост је лако видљива и површним проматрачима. Премјештање с ноге на ногу, потреба да стално нешто држе или преврћу у рукама, врцав поглед, говоре да су и у најмирнијим ситуацијама права дјеца свог владара, немирног Меркура.

РАК

Припадници овог знака тешко ће изгубити контролу над собом користећи говор тијела. Ипак, њихова суздржаност и опрез који се ишчитава из очију показују можда несвјесну потребу за разбијањем спољне љуштуре која је већином продукт несигурности. Сензуалност код Ракова се наслути мјењањем тона у говору, понешто чвршћим стиском руке, дужим погледом и необузданим дрхтајима који постају примјетни у њиховим најинтимнијим тренуцима.

ЛАВ

Истиче се способношћу да о себи створи слику узвишености, посебности и ауторитета. Његова таштина и истанчани смисао за лијепо очитавају се у облику урођене страсти којом се потпуно предаје педантној бризи око сваког детаља сопственог тијела. Лјепота мушкарца Лава, који има готово манијакалну потребу да буде у одличној форми, пропорционална је сензуалности и гипкости жене истог знака.

ДЈЕВИЦА

Гестикулација и мимика су сведене на минимум. Али оно мало што се види, доста говори. Ма колико се припадници овог знака труде, понекад ипак не могу да скрију унутрашњу нервозу због које цупкањем и пребирањем по коси разбијају увјежбану суздржаност и мирноћу погледа. Што су успешнији, емотивно стабилнији и здравији, то су им и кретње сигурније и смиреније.

ВАГА

Жена Вага шаље заводљиве, али не и вулгарне поруке, а и мушкарац Вага ће на свој посебан начин дати до знања да је приметио сваку жену која је прошла поред њега. Привлачење пажње супротног пола кључ је разумевања говора тијела Ваге, она жели да се свиди, хоће да успостави тјелесну комуникацију и испроба своје чари. Мушкарац је живахнији и отворенији, а жена кокетнија, више дистанцирана.

ШКОРПИЈА

Говор тијела му је непосредан, а опет некако тајанствен. Начин на који се креће и гестикулира увек одаје његово тренутно стање духа, чак и онда кад жели да га скрије. У напетим ситуацијама руке су му прекрштене испод пазуха, усне стиснуте, а поглед упућен у непознатом смјеру. Ако се за некога може рећи да “погледом убија”, онда је то Шкорпија.

СТРЕЛАЦ

Људи овог знака могу да буду необично лијепи, али изглед и понашање могу да им буду и мало анимални. Имају усправно држање, исијавају ведрином, самопуздањем и безбрижношћу. Многи Стрелци су протагонисти љубави на први поглед управо захваљујући својој неодољивој привлачности и готово животињском инстинкту. Кад их неко привлачи, показују отворену потребу за његовом близином и додиром, чак и на јавном мјесту.

ЈАРАЦ

Кретање му је војнички увјежбано, али када га неко мало дуже посматра - кад се појави неко ко му се свиђа мења своје понашање. Тада концентрација слаби, па умјесто да упија сваку реч разговора, све чешће тражи да му се понове задње речи. Такође, сви догађаји који су повезани с његовом каријером утичу на промјене у држању, ходу и количини енергије којом ће прионути на посао.

ВОДОЛИЈА

Како се осјећају, тако се и понашају - без обзира ко је поред њих. Али, с годинама се ствари мјењају. Сталожена хладнокрвност мушкарца Водолије, који више није у најмлађим годинама, резултат је некадашње способности изражавања мисли и осјећаја бурном и спонтаном гестикулацијом. Жена Водолија у зрелим годинама исијава мирну благост и толеранцију као контраст бунту у младости.

РИБЕ

Динамичност и отвореност у приступу другима везане су уз неспособност да остану статичне и постојане чак и кад им се за то пружи прилика. Њихова несигурност и потреба за сродном душом тјера их на комуникацију и с сасвим непознатим особама. Али, гестикулација им није никад претјерана, већ најчешће угодна и симпатична. Кад су расположене, Рибе живо гестикулирају, а кад нису, мрзи их и да помјере поглед.
(Б92)
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана