Хороскоп открива какви ћете бити када остарите

B92
Хороскоп открива какви ћете бити када остарите

Сваки хороскопски знак другачије реагује на старост, иако смо сви свесни тога да ће она нужно доћи.

Ован

Вас ужасава већ и сама помисао на старење. Међутим, немате разлога за бригу, јер под утицајем вашег владаоца Марса, планете енергије, ни ваша енергија не слаби. Можда вам је потребно више сна него када сте имали 20 година, али тада нисте имали ово искуство. Како вријеме пролази, постајете сигурнији у себе, а ваши ставови и увјерења добијају на снази. С годинама расте и ваш углед, поготово уколико сте научили да свој ватрени темперамент и импулсивност држите под контролом.

Бик

Стрепите већ од помисли да ваша привлачност може да изблиједи, мада немате разлога за бригу, јер ваши прави квалитети леже управо у вашем шарму и друштвености, особинама којима године не могу ништа. Вама управља Венера, симбол љубави, због чега не можете да изгубите дар да усрећите оне које волите. Иако ће се ваш изглед с годинама мијењати, никада нећете моћи да прођете неопажено. Како вам је стабилност важна, много боље ћете се осјећати послије четрдесете, него у раној младости.

Близанци

Припадници вашег знака нису баш одушевљени при помисли да године пролазе и то све брже. Ваш владалац Меркур, планета логике, подарио вам је интелигенцију и аналитички дар, због чега вам ипак полази за руком да разумно прихватите зрелост. Све док сте отворени, радознали и свестрани, никоме неће ни пасти на памет да вас пита за године. Зрелост вам, поред више новца и слободног времена, доноси и могућност да најзад себи приуштите оно што нисте могли када сте били млађи.

Рак

Тек када вам зарасту љубавне ране из ране младости, ви можете заиста да уживате у љепотама живота. Вама управља Мјесец, симбол дома, па представници вашег знака имају наглашен родитељски инстинкт и веома су пожртвовани. Када се скрасите почињете да схватате да вам зрелост може донијети само још више задовољства у кругу породице. Године вас чине мудријим и искуснијим, доносећи вам углед и материјалну сигурност, због чега се осјећате безбједнијим и срећнијим.

Лав

Дође онај тренутак у животу када вам постане јасно да у центру пажње нисте више ви, него неко млађи, што наравно не прија представницима вашег знака, под утицајем Сунца, симбола виталности и енергије. Међутим, с годинама, стекли сте повјерење и поштовање своје околине, јер са зрелошћу долазе и положај и ауторитет, све оно о чему сте одувијек маштали. Много су мање шансе да будете изложени нечијем подсмијеху на послу јер сте нешто погрешно урадили, а то долази управо са годинама.

Дјевица

Вашим знаком управља Меркур, планета која симболизује радознао дух, па све и да хоћете, не можете тек тако да остарите. Захваљујући вашем младалачком изгледу и комуникативности, у друштву ће вам увијек смањивати број година. Навикнути на комплименте, одједном ћете постати свијесни да сте већ превалили четрдесету. Међутим, улазак у зрелије године можете искористити на најбољи могући начин, да напредујете у каријери, започнете приватни бизнис, али и да поведете више рачуна о здрављу и финансијама.

Вага

Као и Бику, знаку којим такође управља Венера, планета љепоте, стало вам је до тога да увијек добро изгледате, а нарочито у зрелијим годинама. Ваш шарм је саставни део ваше привлачности, а он са годинама само добија на снази. Међутим, вишак килограма који доносе године може да постане проблем, и то здравствени, јер оптерећује кичму. Због тога, више пажње посветите вјежбању и рекреацији, баш зато што у том погледу знате да будете прилично лењи.

Шкорпија

Под утицајем свог мрачног владара Плутона и ви увијек прво видите ону мрачнију страну старости, било да је ријеч о послу, здрављу, љубави или пролазности живота. Међутим, ваш аналитички дух и посебан, иронични, смисао за хумор могу вам помоћи да се лакше изборите са неминовним протоком времена с којим долазе и мудрост и искуство. Свјесни сте да би вам повратак у младост, за којом толико жудите, могао донијети само више љубавне патње и нервирања на послу, а мање новца.

Стрелац

Ви сте знак младости, па вас прве боре око очију могу растужити, али не за дуго. Боље се осјећате чим тај проблем сагледате на ваш филозофски начин, јер вама управља Јупитер, планета оптимизма. У души, остајете заувијек млади, отворени и радознали, на чему вам, као и на физичкој кондицији, могу позавидјети представници многих других знакова. Зрелост вам пружа могућност да учите и ствари поимате на потпунији, другачији и мудрији начин, него у младости.

Јарац

Вама управља Сатурн, планета зрелости, знања и амбиције. Не разумијете оне који жале за младошћу и падају у депресију када у својој коси примете прве сиједе, јер вам зрелост доноси много тога доброг. У младости сте имали планове и циљеве, увијек зрелији од својих вршњака и вјероватно су вас називали штребером. Али зато они данас још јуре положај и зараду, док ви већ убирете плодове свога рада, знања и искуства.

Водолија

Осим страха од старења, вас ријетко муче неки други страхови, али баш зато би требало да постанете свјесни да вам године доносе само корист. Ви сте ментално млади, креативни и аутентични у свему што радите, прије свега, захваљујући утицају вашег владаоца Урана, планете будућности, проналазака и промена. Како о здрављу не бринете превише у зрелијим годинама ћете то највјероватније морати да промјените, уколико желите да дуже останете млади. Мало више одмора, одговарајућа исхрана и рекреација могу да вас препороде.

Рибе

Године које се нижу, све брже и брже, у вама изазивају само неки необјашњиви страх који чак не умијете ни да опишете. Уколико на вријеме поведете рачуна о свом здрављу и побринете се за финансије, биће вам јасно да немате разлога за бригу. Представници вашег знака су под утицајем Нептуна, планете љубави, па ваша емотивност и саосјећајност с временом постају још наглашенији. Ваша чула такође постају изоштренија за све оне који су у младости хтели само да вас искористе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана