Грчки хороскоп открива каква вас судбина чека

Г.С.
Грчки хороскоп открива каква вас судбина чека

Да сте живели у вријеме старе Грчке, које бисте волели да сте античко божанство? Да ли је то можда богиња љубави или бог подземља или можда владар мрака и подземља… избор је велики. Грчки хороскоп, умјесто класичних знакова Зодијака, користи божанства у које су Стари Грци вјеровали. Такође их, као и у астрологији западне цивилизације, има 12.

Сваки хороскопски знак има свог представника и у грчкој митологији, а према вашем датуму рођења пронађите ком божанству припадате

Ован – Арес

Арес (Марс у римској митологији) је грчки бог рата. Он је најстарији син Зевса и Хере, а у хеленској књижевности често представља физички или насилни и неукроћени аспект рата, за разлику од његове сестре Атине у оклопу, чије функције као интелигентне богиње укључују војну стратегију и вјештине војсковође.

Арес је био и љубавник Афродите, па је јак ватрени знак. Он је ватра, страствени бог, способан и за интензивну љубав и за снажну мржњу, борбен и јак.

БикХестија

Хестија (у римској митологији јој одговара богиња Веста) је Зевсова сестра и чуварка неугасивог огња, богиња огњишта и удобности. Хестија има способност да уједини људе. Била је оличење породичног дома. Прворођена ћерка Крона и Рее, затражила је од свог брата Зевса да јој дозволи да заувијек остане дјевица, иако су је Посејдон и Аполон тражили за супругу.

Хестија је симбол задовољста, радости и хармоније. Њена снага је у њеној души. Око ње нема свађа, такмичења, освајања, авантура, али ни љубавних романса. Она је такође и заштитница сирочади и нестале дјеце.

Близанци – Хермес

Хермес (познат као Меркур у римској митологији) је Зевсов син, гласник богова, заштитник путника, пастира, па чак и лопова. Звали су га и бог одметника, бог елоквенције и дипломатије, трговине и профита.

Хермес или Хермо је старогрчки гласник богова, заштитник путника и лопова, пастира, пјесника, атлетичара и трговаца. Египћани су га поистовјећивали са Тхотхом па је настала легенда о Хермесу као богу мудрости.

Рак – Хера

Хера (у римској митологији Јуно) је краљица богова, жена врховног бога Зевса, заштитница брака, богиња која штити мајку током порођаја. Најмоћнија од богиња Олимпа, међутим, слуша и вољу свог мужа Зевса.

Хера је вјерношћу давала примјер и боговима и људима. Она се појављује у бројним митовима, а поред своје, подиже и много друге дјеце, кажњава невјерство и сурово се свети љубавницама свога мужа.

Лав – Аполон

Аполон (у римској митологији Фоеибос) један од омиљених Зевсових синова, исцјелитељ и гатар, покровитељ умјетности. Људи рођени под његовим патронатом одликују се непостојаношћу и промијењивошћу. Међутим, сам Аполон је могао дати особи непроцијењиве дарове и све то у трену одузети. Људи рођени под његовим утицајем покретни су, површни, неозбиљни и не разликују се посебном упорношћу у постизању својих циљева.

Често пуштају да све иде својим током па и ако остваре значајан успјех у животу то је захваљујући интуицији и способности да буду у право вријеме на правом мјесту.

Дјевица – Атена (Атина)

Атена (у римској митологији јој одговара Минерва), која је рођена из главе свог оца Зевса у пуном ратном оклопу, богиња је мудрости и знања, заштитница умјетности и заната. Атена обдарује људе рођене у периоду њене владавине особинама као што су мудрост, жудња за знањем, склоност ка умјетности. Обично су људи рођени у знаку ове богиње добри аналитичири и тактичари. Такви људи знају држати под контролом емоције и осјећања, а према грчком хороскопу, практични су и рационални. Чак и жене обично имају мушки тип размишљања. Упркос чињеници да је особа рођена под окриљем Атене склона умјетности, вјероватно ће направити каријеру у научном или политичком пољу.

Вага – Афродита

Афродита којој у римској митологији одговара Венера, је рођена из морске пене, а богиња је љубави и љепоте. Она је права муза, пред којом су се умјетници и песници клањали и обожавали је. Људи рођени у знаку Афродите, према грчком хороскопу, љубав виде као главни смисао свог живота кроз који могу постићи много у животу. Они су такође склони идеализовању романтичне љубави и флертовању.

Шкорпија – Хад

Хад који у римској митологији одговара Плутону је суморни владар подземља, краљевства мртвих, најстарији син Кроноса и Реје, отмичар Персефоне. Међутим, не треба мислити да је слика Хада искључиво негативна, суморна и мрачна. Хад је показао милост само према Орфеју, чија га је дивна музика очарала. Он му је дозволио да сиђе у подземни свијет по мртву супругу. Симбол је интелигенције, ауторитета и мудрости.

СтријелацЗевс

Зевс (у римској митологији одговара Јупитеру) је врховни бог над свим боговима, који је свог оца, титана Кроноса, бацио у Тартар. Зевс изазива не само поштовање и дивљење, већ и страхопоштовање. Људи рођени у знаку Зевса су племенити, поштени, имају изузетну снагу и утицај. Многи их сматрају вођама и главнима у друштву. За њихово мишљење се увијек пита и оно се беспоговорно поштује.

ЈарацХефест

Хефест (у римској митологији Вулкан) је бог ватре, заштитник ковачког заната, један од синова Зевса и Хере. Он се једном умијешао у свађу родитеља, послије чега га је Зевс бацио на земљу, а по другом предању га је пак Хера по рођењу бацила у море. У обије верзје приче Хефест остаје тром. Рођени у мјесецу Хефесту су вриједни, све постижу властитим радом, њихове најбоље особине су упорност, добра воља, ред, рад и дисциплина.

Водолија – Артемида

Артемида (у римској митологији јој одговара богиња Дијана) је богиња дјевица, богиња лова, супарница људи. Приказивана је са луком и стријелама. У класичној традицији била је персонификована са планинама, дрвећем, ловом и плесом, нимфама, децом и младунчадима животиња. Онима који су под њеним утицајем се приписују особине животиња, дакле борбеност, упорност, истрајност, непоколебивост.

Рибе – Посејдон

Посејдон (у римској митологији њему одговара Нептун) – господар мора, син Кроноса и Реје. Посејдон је донекле сличан Зевсу, а и сам себе сматра једнаким Зевсу. Снажан је, моћан, мора му се покорава, а у љутњи је заиста страшан.

Посејдон је био заштитник помораца и многих хеленских градова и колонија. Он је постао господар мора након пораза свог оца Хрона. Када је свијет био подијељен жребом између његова три сина, Зевсу је дато небо, Хаду подземни свијет, а Посејдону море, а Земља и планина Олимп припадали су свој тројици. Особине људи рођених у овом знаку су окрепљујуће баш попут мора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана