Ево како прецизно израчунати ваш подзнак у хороскопу

Г.С.
Ево како прецизно израчунати ваш подзнак у хороскопу

Подзнак је астролошки знак који се налазио на истоку хоризонта у тренутку рођења. Означава и врх прве куће у наталној карти. То је кућа личности, изгледа и природних склоности особе. Описује индивидуалност, погледа на свијет, идентитет.

Има веома снажан утицај на црте личности и особине. Он је нит која повезује факторе наслеђа и средине, док размјештај планета и знакова у којима се оне налазе, употпуњује генетске информације.

Често обликује физичке особине човјека. Интересантно је да подзнак на човека има већи утицај од самог знака. Наравно, у обзир се морају узети и породичне склоности, припадност одређеној раси или етничкој заједници, положај Месеца и остатак наталне карте, преноси Курир.

Да бисте га прецизно израчунали, неопходно је да, поред датума рођења, тачно знате још две ствари:

1. Вријеме рођења

2. Мјесто рођења

Кад знате те податке и укрстите их са датумом рођења, моћи ћете тачно израчунати подзнак у хороскопу и добити јасније одговоре на оно што вас по питању ваше личности интересује.

КАКВЕ СУ ОСОБИНЕ СВАКОГ ПОДЗНАКА?

Подзнак Ован

Особе са подзнаком у Овну су директни и брзи. Њихов први инстинкт је да раде, не да размишљају. Планирање унапред није њихов мото и особе са овим подзнаком су препознатљиве по томе да стреме напред, без имало двоумљења.

Истовремено, то не значи да су особе са подзнаком у Овну агресивне. 
Асертивне да, али никако агресивне. Имају непосредан и младалачк приступ свему што их занима и што желе, што негде може бити погрешно протумачено. Оно што је за поједине особе овог подзнака карактеристично јесте да су врло такмичарски настројене, као и да на себе стављају превише притиска. 

Природно им је да желе да су изнад свега што раде, брзи су у спремању, ходању, комуникацији и имају врло мало стрпљења према лежерном стилу. Нарав им је прека, такође.

У дјетињству, особе са подзнаком у Овну најчешће су окарактерисане као индивидуалци, што их прати и у одраслом добу. Није ријеткост да им се људи обраћају за помоћ, јер дјелују као особе које сасвим добро обављају ствари сами. Па, ипак, упркос прилично независном и самосталном маниру, у везама су више него спремни за компромисе и врло су везани за људе који су им драги.

Подзнак Бик

Особе са подзнаком у Бику су обично споре, стабилне и способне; имају огромну издржљивост и веома су лојални према људима до којих им је стало. По природи су отпорни на промене, нису неки нарочити љубитељи истих. Услијед тога, умију да буду прилично тврдоглави у намјери да се држе старог, познатог, опробаног и не прихвате новине. Па ипак, имају практичан приступ животу и сигурност им је испред свега, нарочито ступања на неки нов терен и отпор произилази углавном из тог разлога.

Особе рођене са подзнаком Бика су често врло опрезни, истовремено прижељкујући све оне добре ствари у животу. Битно им је материјално и угађање себи, што у неким случајевима може прерасти и до мане.

У везама могу да буду прилично посесивни и тешки на раскиду. Иако нису нарочито љубоморни, своје партнере особе са подзнаком у Бику виде као њихово власништво, што уме да изазове потешкоће у односу.

Па ипак, особе са овим подзнаком су врло сензуалне и преферирају удобност складне везе насупрот авантурама и краткотрајним заносима. Људи воле да су у њиховој близини, јер одишу смиреношћу и унутрашњом хармонијом.

Подзнак Близанци

Особе са подзнаком у Близанцима свијет посматрају као место за учење. По природи су радознали у вези људи из њихове околине, љубопитиви су, непосредни и воле дружења. Такође су и немирног духа, брзи у исказивању физичких експресија и делују нестрпљиво чак и кад то нису и не мисле.

Врло су спретни са ријечима и много воле да се повезују са људима, причају и буду у центру пажње што их понекад чини егоцентричним. Оно што је занимљиво код особа са овим подзнаком јесте да постоје такозвана два подтипа – једни су врцави, причалице, необични и еклектични. „Из авиона” што се каже интересантни и забавни. Други тип су мало резервисанији, наоко хладни и интелектуални. У друштву су одмјерени, склони духовитој, оштрој и дубокоумној комуникацији на мање забаван начин. Невезано од подтипа којем припадају, рођени са подзнаком Близанаца ментално су врло активни и увек имају нешто духовито шармантно да кажу.

У дјетињству се за њих обично каже да су радознала, интелектуална и помало чудна дјеца. У везама особе са подзнаком Близанаца траже дозу личне слободе и простора. Уживају у интелектуалним дебатама и размјени идеја, истовремено дајући исту дозу слободе и простора која им треба и свом партнеру.

Подзнак Рак

Особе са подзнаком у Раку наоко делују као нјежна бића, слатка и невина. Имају ону дозу познатог у њима, дјелују нам као момак или дјевојка из суседства. Не праве од себе центар свемира кад уђу у просторију, већ лагано кроче и заинтересују околину. А како су осјетљиви на окружење, понекад умеју да се лако усплахире, нарочито у јавности.

У ситуацијама када се осјећају угроженим, први инстинкт им је да се заштите. У новим и непознатим ситуацијама умију да буду стидљиви и неповјерљиви. Доживљаване као топле, нјежне и приступачне, особе са подзнаком у Раку често умеју да буду сушта супротност.

Оно што је карактеристично за њих јесте потреба за структуром и сигурношћу у везама и од партнера. Најбоље функционишу са партнерима који су јаки, емотивно и финансијски стабилни и одишу способношћу. У ствари, многе особе са подзнаком у Раку преферирају везу која има јасно постављена и дефинисана правила. Сигурност је основна потреба за њих, и у стању су да се одрекну дијела личне слободе како би то имали. У неким случајевима, умију да изненаде, како партнере тако и своју околину. Како? Управо јер их људи доживљавају као топле и фамилијарне типове људи, што није увијек случај. Када је у питању брак, имају врло практичан приступ истом.

 

Подзнак Лав

Особе рођене са подзнаком у Лаву су природно врло упечатљиве. Одишу неком специјалном енергијом, магнетизном који привлачи пажњу. Понекад је то јер су гласни, а некад је у питању манир, начин понашања – штагод да је, дефинитивно ћете их приметити.

Услијед свега тога, у питању су особе које су веома свјесне себе, свог изгледа и утицаја на околину. Зато није чудно што особе са подзнаком у Лаву дјелују увијек као да се налазе на позорници – чак и кад су потпуно сами!

Склони су исхитреним одлукама, промјенама расположења и брецању. Па ипак, имају и довољно идеализма и самокочница које их спречавају да превише упадају у невоље. Природна склоност да надгледају све и свакога у својој околини често им даје епитет „босовања”, међутим, најчешће је у питању само жеља да су људи из њиховог окружења добро. Многе особе са подзнаком у Лаву су у послу на вишим позицијама, менаџери, а такав им је и карактер.

Имају тенденцију да процјењују ствари, људе и себе саме. То је услијед природног ентузијазма и оптимизма у погледу свега због чега понекад могу деловати као ходајуће рекламе – особина која их чини природним промотерима.

Особе са подзнаком у Лаву су генерално демонстративни и радо исказују велике гестове, драматични су што их понекад чини одсјеченим од реалности. Физички имају јачу конституцију и доста пажње обраћају на свој изглед и манире, због чега није реткост да се одлуче за младалачку моду и фризуру. И, без обзира на стварне године, особе са овим подзнаком остају ја презентацију, око за добар квалитет и стил којем је тешко одолети.

Подзнак Дјевица

Особе са подзнаком у Дјевици су често потцјењене у погледу личних манира и изгледа. По природи су интелигентне резервисане индивидуе, стидљиве чак и потребно им је време да анализирају ствари и људе око себе пре него се опусте и искажу како умију, топле и непосредне. Управо ова особина може бити и схваћена као таква, али и као критицизам или резервисаност према другима.

Једна од највећих особина личности особа са овим подзнаком јесте свијест о себи и свом тијелу. Прилично су интуитивни и обраћају пажњу на сигнале које им тијело шаље, што их чини прилично осјетљивим за физичко здравље и пријемчивим за све што доприноси очувању истог. Поред тога, умију да буду избирљиви према храни и, свеукупно, битно им је шта стављају у и на себе.

Такође, особе са подзнаком у Дјевици имају склоност да превише брину, нарочито кад су суочени са новим ситуацијама. Примјећују најситније детаље које други превиде. Због својих особина, у стању су да врло често привлаче људе (или буду привучени људима) којима је потребна помоћ. Због тога њихове везе имају тенденцију да буду конфузне. Упркос потреби да дјелују професионално и сабрано, везе често могу бити сушта супротност.

Генерално, особе са подзнаком у Дјевици су врло шармантне – једном кад се опусте и отворе према новим људима и ситуацијама и имају много тога да понуде. У питању су особе које ће увијек бити ту да вам се нађу при руци, помогну и изненаде вас на најбољи могући начин.

Подзнак Вага

Особе са подзнаком у Ваги су по природи особе које сви воле. Други их виде као пријатне, добре, праведне индивидуе. Имају шармантан осмјех, нежан приступ према људима, дјелују као особе којима све иде од туке. Обраћају доста пажње на свој изглед и то како су „упаковани”. Међутим, поглед изблиза открива да ове особе иза себе могу имати низ проблематичних или пропалих веза и односа са људима, што је тешко и замислити али је тако.

Умију да буду изузетно убједљиви иако на прву лопту дјелују непосредно и мекано, што је нарочито изражено кад желе да се допадну људима – што је увијек случај! Та тенденција да увек, свима и у свакој ситуацији буду „добар момак/девојка” уједном је и њихов највећа мана. Међутим, ова особина их може чинити и одличним медијаторима, што и није тако лоше.

Особе рођене са Вагом у подзнаку обично привлаче компетентни и активни партнери. Њихове везе карактеришу препирка или надметање док не науче да – са времена на вријеме – спусте свој гард и маску слаткоће и престану да криве партнере за све што пође наопако.

Подзнак Шкорпија

Особе са подзнаком у Шкорпији имају харизматичну личност. Има нешто у њима што свијету говори да се са њима не треба поигравати. Њихов манир захтјева поштовање и, у неким случајевима, чак и страх. Особе са овим подзнаком умију да буду или скроз тихе или прилично гласне, али увијек дјелују моћно и одлучно.

Ово је тип особа које или баш волите или мрзите; у сваком случају су људи који ријетко кроз живот пролазе непримјећено. Дјелују као да гледају кроз људе, виде и неку површност. За неке ово днелује застрашујуће, за друге врло интригантно, док је за саме особе са подзнаком у Шкорпији ово згодна особина јер „читају” људе између редова.

Воле и цијене своју приватност толико да се у неким случајевима може граничити са паранојом. Имају снажну потребу да контролишу своје окружење и експерти су у стратегији. Ријетко људи који ће своје шансе упропастити нестрпљењем, планирају потезе пажљиво и одмјерено, ослањајући се на своју сјајну способност да осјете друге и ситуације.

Природно их привлаче приземне особе као партнери, могућност да се на њих ослоне им је прилично важна. У вези траже комплетну посвећеност и имају врло мало стрпљења за ветропирасте или повремене партнере.

Подзнак Стријелац

Особе којима је подзнак у Стријелцу живе живот испуњен авантуром, новим искуствима и надом. Одишу непоколебивом вјером и ентузијазмом. Одликују их и велике шеме и обећања, као и спремност да истражују и експериментишу.

Често су немирни и врло активне особе и увијек дјелују да траже нешто што је надомак достизања – неки тако и читавог живота. Умију да буду прилично директни, али су довољно допадљиви да им се опросте грешке и промашаји. Многе особе са подзнаком у Стријелцу имају много тога да кажу и понуде. Њихова мишљења и ставови су интересантни и узбудљиви, иако им понекад недостаје детаља.

Особе са овим подзнаком имају мишљење о свему и воле да људима говоре оно што јесу. Нису сви припадници овог подзнака непосредни, међутим све их краси особина да умију да се сналазе у међуљудским односима и животним искуствима. Због тога се за неке од њих може рећи да су наивни или превише оптимистични, иако су генерално људи који не бјеже од живота и искустава.

Оно што је прилично карактеристично за особе са подзнаком у Стријелцу јесте да имају смисао за хумор. Чак и кад се не осјећају најбоље, умију да пронађу хумор у животу и забаве се са оним што имају.

Подзнак Јарац

Особе са подзнаком у Јарцу су непогрешиво озбиљне. Чак и кад се шале, то је са дозом озбиљности. Неки од најзабавнијих хумориста управо има овај подзнак што нам говори да је све у тајмингу, као и чињеници да се не смију пре него што се шала заврши.

Особе овог подзнака одишу компетенцијом и генерално су у питању људи свјесни изгледа и начина на који се он тумачи због чега желе да изгледају успјешно – што многи од њих и успјевају да буду. У дјетињству, ово су особе које су окарактерисане као одговорна дјеца. У питању су особе које су усвојиле снажан осећај за традицију, породицу и одговорност у врло раном узрасту.

Много воле породицу и обично долазе из једне велике и стварају велике породице. Такође, стално брину за безбједност и сигурност – како своју, тако и чланова своје породице. Други их виде као марљиве, компетентне и људе на које се можеш ослонити. Оно што многи не виде је да, испод те хладне спољашности, има унутрашње борбе и преиспитивања јесу ли довољно добри, раде ли довољно, могу ли да ураде боље.

Ако успјех дјелује као нешто што им је лако дошло, сасвим сигурно није. Особе са подзнаком у Јарцу само чине да то дјелује тако својом смиреношћу и марљивошћу. Имају склоност да се изборе са неозбиљним и непотребним стварима док истовремено умију да угађају себи и окруже се квалитетом и статусним симболима.

Подзнак Водолија

Особе рођене са подзнаком у Водолији се карактеришу као јединствене и оригиналне индивидуе којима се људи често крећу за савјет. Интелигентни, паметни, знатижељни – заинтересовани су подједнако и за науку и метафизику – све што укључује напредовање људског рода и ума.

Ове особе је тешко шокирати јер су видјели све или бар желе да мислите да јесу. У ствари, често уживају у томе да шокирају друге. Иако по природи можда нису ватрени, воле да се издигну изнад других и плијене својом личношћу. Због тога умију да буду провокативни, чак и безобразни.

Већина особа рођених са овим подзнаком су прилично дружељибиви и симпатични. Добро се слажу са другима и услијед чињенице да их гледају као равне себи. Занимљиво је да истовремено могу дјеловати одбојно, али и друштвено и љубазно.

У дјетињству су често окарактерисани као независни и оригинални због чега није ријеткост да се касније осјећају другачије или специјално. Често се осећају као неко ко од споља гледа ка унутра, због чега имају неуобичајену способност за посматрање и закључивање. Вјешти су у томе да покрену и оспособе ствари, што их чини способним менаџерима и тим лидерима.

Оно што је такође и карактеристично и интересантно за особе са овим подзнаком јесте да, иако дјелују отворени за нове идеје, истовремено су изузетно тврдоглави и умеју прилично да намећу своје мишљење и ставове. У везама, често их привлаче особе које су дрске и имају доста самопоуздања.

Подзнак Рибе

Мото особа са подзнаком у Рибама слободно може бити „Препусти се току” /го њитх тхе флоњ/. Кроз живот се крећу у нејасним, благим правцима. Људи их доживљавају као умјетничке особе, људе који воле мир, међутим, њихови отворени умови и срца им одају утисак промјенљиве личности. Могу истовремено бити тихи и стидљиви, али и страствене причалице. Особе са овим подзнаком су импресивне, имају меко срце и свијет виде онако како желе у било ком тренутку, тако да им објективност није нужно јака особина.

Особе са овим подзнаком не воле никаква етикетирања, имају промјенљиву личност и не желе да буду окарактерисани или дефинисани ни на који начин. Због несталне природе, нису у стању да буду срећни са једним (било којим) дефинисаним начином живота или постојања. Немају јасан план за сутра и преферирају да држе ствари и карте отворене. Превише организације или структуре често сматрају прилично лимитирајућим.

Како су по природи ветропири, кроз живот иду са главом у облацима и, иако на моменте имате њихову пажњу, сањарење им је свеприсутно. Као такви, за партнера траже стабилне особе на које могу да се ослоне. Нагињу ка људима који им држе ноге на тлу и који су практични и реалистични.

Особе рођене са подзнаком у Рибама често посједују неодољив шарм који долази на прилично миран и непримјетан начин. Сама личност, унутрашњост, као и спољашност су интригантне за друге људе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана