Детаљан хороскоп за 2021. годину: Рибе откривају тајне, Лавове очекују велике промјене

Г.С.
Детаљан хороскоп за 2021. годину: Рибе откривају тајне, Лавове очекују велике промјене

Погледајте шта вам звезде поручују на пољу љубави, посла и здравља за 2021. годину

ОВАН

Љубав

Слободни Овнови – већ први квартал 2021. доноси вам лијепе шансе и за забаву, али и за симпатична нова познанства – нека од њих ће вјероватно остати само на нивоу авантуре и причица којих се са осмејхом у углу усана схећате, али има шансе да се поједина претворе и у доста озбиљне љубавне везе, нарочито током марта и априла. Мај и јун су више за неку необавезну комуникацију и флертовање, док би вас јул и август итекако могли пријатно изненадити. Баш други дио августа и септембар један су од најбољих периода за емотивно остварење у овој години. Ни у посљедњем тромјесечју године нисте без љубавних шанси, поготово у децембру који такође нуди шансу за праве ствари. Генерално гледано – ова година слободнима иде јако на руку, јер ће имати пуно шанси за забаву и флерт, а изгледа – и за праве и трајне љубави. Заузети Овнови – све до пролећа емотивне везе и бракови могу обиловати нескладом и тензијом. Централни дио године је час у плус, час у минус фази, док вам растерећење, стабилност и много боља атмосфера у односу са партнером креће од августа и септембра и траје до краја године.

Посао

Јануар и фебруар могу донети тескобу, захтијевне и компликоване пословне ситуације као и финансијске бриге. На прави начин се покрећете од марта и у априлу, боље сте енергије и организованији а ово је и период у којем вам се могу отворити неочекивано доста повољне пословне шансе. До почетка јула стоји вам промијенљив период у којем не смијете журити, поготово када су финансије у питању а нека слична ситуација се може поновити и током новембра. Јул, август, септембар, октобар и децембар су пословно доста повољни по вас. Генерално гледано – Овнови ће током 2021. имати подршку кроз утицајне особе, тимски рад и удружења. Све оно ново у шта закорачите обећава вам испуњење и пословну стабилност.

Здравље

Углавном ће вас пратити солидна здравствена ситуација осим на самом крају зиме, почетком пролећа и почетком јесени. Препоручује вам се редовна рекреација и правилна исхрана.

БИК

Љубав

Првих пар мјесеци 2021. неће бити једноставни заузетим Биковима. До тензија и сукоба мишљења ће доста често долазити и неки парови у овом периоду могу се одлучити и на прекид односа, и то на доста буран начин. Август и новембар такође доносе негативности и могу бити окидачи за несигурност, свађе, размирице. Генерално гледано – и поред добрих периода које ћете евидентно имати, ова година вам доноси искушења у емотивној сфери и тражи од вас да пронађете начин да се партнер и ви прилагодите једно другом. Могућа су мијешања других особа у ваш однос, било пријатеља и чланова породице, било неких “са стране”. Што се тиче слободних – ово је година која ће вам често давати прилике за флерт и пролазне, краткотрајне емотивне приче али ћете зато морати да лијепо сачекате на нешто право и трајно. Авантуре су резервисане за други део марта и први дио априла док би се нешто озбиљније могло активирати у периоду – други дио априла, први дио маја мјесеца. Други део јула и август су такође повољни за љубав, као и други дио новембра и децембар. Бивше љубави и могућност обнове веза су актуелне највише почетком и крајем године.

Посао

За вас је 2021-а значајна најприје због присуства Сатурна (који ће овдје остати нешто више од двије године) и Јупитера (до краја 2021.) у пољу каријере, позиције, статуса, надређених. Генерално гледано – ово јесте период да учврстите своје позиције, али и да напредујете и покренете неке велике и трајне пословне пројекте. Током јануара и фебруара и боравка Марса у вашем знаку бићете продорнији и одлучнији, али ћете у том периоду имати и више сукоба и проблема са шефовима. Љетњи мјесеци су вам пословно врло активни, али вам доносе несклад између радних и приватних обавеза. Јесењи период доноси промјене у партнерствима и доста нервозе, док ће вам улазак у зимски период донијети проширење послова и нове сарадње.

Здравље

Пословни, емотивни и породични сегмент ће доста црпити вашу енергију па су могући периоди слабијег имунитета, нарочито до краја априла мјесеца и на јесен.

БЛИЗАНЦИ

Љубав

Заузетим Близанцима почетак године, све до марта мјесеца – не иде на руку. Било да партнер крије нешто од вас или ви од њега, било да пресирате или непријатно изненађујете једно друго, суштина је иста – односи су нестабилни и неки од њих могу се у овом периоду и прекинути. Август, новембар и децембар такође су мјесеци у којима тензије могу бити појачане а ви као пар на својеврсној раскрсници. У суштини, ова година тражи од вас да преиспитате ставове и увјерења која имате када је ваше партнерство у питању. Најслабија ставка у 2021. вам је комуникација и искреност са особом са којом сте и ово је нешто на чему треба озбиљно радити. Ваш излаз (или боље речено – ваша “бјекства” ) биће кроз провод, забаву и чешћа путовања са партнером. Што се слободних тиче – вама ова година заиста даје небројено могућности за дешавања на пољу љубави. Што би се рекло – сваки мјесец, по једна нова шанса за вас. Проблем је само у томе што ће ова година давати заиста пуно могућности, али мало правих прилика, мало оних трајних љубавних испуњења која су вам потребна. За тако нешто – најбољи су мај мјесец , август и октобар 2021.

Посао

Нове идеје, нове пословне могућности, нови планови – све ће то обиљежити годину која је пред вама. Но, не значи да ће све што је ново аутоматски бити и отворено за покретање и да ће одмах донијети реализацију којој се надате. Прве заиста добре резултате видјећете током прољећних мјесеци и ово вам јесте један од најбољих периода за акцију сваке врсте. Рад у иностранству или сарадња са страним фирмама су неке од опција које вам дају велику шансу за успјех. Генерално гледано, ово је година великих активности и промјена за вас. Потенцијални проблеми могу настати због нелојалне конкуренције или особа које подривају ваш рад и заслуге. Доста већи приливи него у 2020., али ћете на жалост имати и прилично трошкова.

Здравље

Комплетну прву половину године бићете “шарени” по питањима здравља. Осцилације имунитета, осјетљивост, наглашена стресна стања, премало времена за квалитетан одмор и макар благу физичку активност.

РАК

Љубав

Иако је Сатурн изашао из вашег поља партнерстава, емотивне Раковске муке још увјек нису завршене. Цео јануар а и један лијеп дио фебруара мјесеца доноси притиске и ломове – у суштини, као што сам рекла у уводу – ова година ће донијети наставак претходних дешавања – ово причам за оне односе који се игром случаја нису прекинули (а требало је) у 2020. години. Смјена старог и новог је евидентна а пошто су Ракови склони да се држе старог, чак и када схватају да од тога више нема ништа – ваши “ломови” умјесто да буду брзи, развуку се у недоглед… Везе које су у суштини стабилне имаће напету атмосферу почетком године, током августа и новембра, али ово ће само допринети да боље разумијете и прилагодите се једно другом. Слободни ће кроз први дио године проћи углавном кроз исто тако пролазне приче – неке ће изгледати као да могу да потрају (најприје они односи које започнете током прољећа), али ће околности од самог почетка тестирати ове односе и питање је да ли ће опстати. У суштини, тек од јесени па ка крају године ви улазите у период који заиста може донијети озбиљне и трајне емотивне приче. Неки пут заиста треба чекати на оно право…

Посао

Током јануара и већег дијела фебруара мјесеца Ракови ће имати застоје и тензију на пољу посла. Промјене које ће у овом периоду наступити неће бити по вашој вољи, а вјероватно ћете бити и разочарани људима на чију сте помоћ и подршку рачунали. Од марта крећу повољности, нове идеје и пословне понуде које ће вам дати вјетар у леђа и све до љета бисте требали да будете стабилни. Е, летњи период доноси нове изазове и отежања који се могу протегнути све до половине јесени. Од тог периода па на даље имате чист и неометан пут све до краја године, која је само увод у 2022. која је пословно одлична по вас. У овој 2021. години Ракови по питању посла морају да науче да прихватају промјене и да им се прилагођавају.

Здравље

До средине пролећа сте по питањима здравља променљиви и нестабилни. Осетљивост и не баш нарочито јак имунитет. Остатак године је повољан и стабилан.

ЛАВ

Љубав

Заједнички транзит Јупитера и Сатурна кроз ваше поље партнерстава може се показати као изузетно повољан… или као изузетно отежавајућ, све зависи од тога како прихватите да га користите и како се поставите. Да се не лажемо, један број бракова и веза ће престати да постоји у овој години јер ће сво незадовољство које сте до сада гурали под тепих изаћи. Изазовни периоди за ваше односе су сам почетак године, јун, јул и новембар. Ако желите да опстанете као пар, мораћете да прихватите већи терет одговорности и да схватите да морате да се прилагодите. С друге стране гледано – један велики број веза у овој ће години “порасти” и претворити се у заједнички живот или брак. То је исто та одговорност о којој причамо јер брак и заједнички живот нису бајка, већ стварност која понекад умије бити прилично сувопарна. Што се слободних тиче, за вас је ово година у којој одрастате по питањима љубави. А увијек растемо на искуствима, најприје оним лошим, зар не? Зато немојте бити изненађени уколико се пар пута “спотакнете” пије него што пронађете оно право. Добри периоди за праве љубави су април и мај, јул и септембар ове године.

Посао

Година великих пословних напора али и великих промјена је пред вама. Лавови ће направити један огроман заокрет, али то неће бити баш увијек пут посут ружама (трњем можда). Већ прва два мјесеца доносе велике тешкоће, притисак од стране надређених и тензију па неки Лавови у овом периоду могу одлучити да “подвуку црту” и пребаце се на нови посао. Од марта за вас дувају већ много повољнији вјетрови и током цијелог пролећа сте пословно подржани. Љетњи период углавном доноси осцилације, да бисте од половине јесени опет кренули узлазном линијом. 2021-а вас учи да прихватите промјене и идете у корак са њима, не да себи отежавате покушајима да останете у нечему што није добро по вас.

Здравље

До прољећа сте осетљиви, могуће су тешкоће са респираторним системом, кичмом, зглобовима. Покушајте да избјегавате стрес или да вишак енергије избацујете кроз физичку активност.

ДЈЕВИЦА

Љубав

Ова година ће већи фокус бацити на пословне него на емотивне теме. Ипак, то не значи да ћете остати без дешавања у овој сфери, ма никако. Јануар и дио фебруара могу донети наставак тема које сте партнер и ви покренули у децембру 2020., а те теме се свакако тичу опстанка или промјена у вашем односу. Неке приче у овом периоду могу престати да постоје, или ћете успјети да постигнете консензус који ће поново доћи на дневни ред током маја и децембра 2021 године. У суштини, ови периоди су ваше “слабе тачке” – остатак године је прилично миран а прољећни мјесеци чак могу онима који су у дужим везама донијети потребу за дубљим везивањем, браком или стварањем породице. Слободне Дјевице неће остати без занимљивих дешавања. Већ током фебруара и марта постоји потенцијал за интересантну причицу, мада је питање да ли ће она успијети да прерасте оквире симпатичне и бурне, али краткотрајне авантуре. И мај и август су интересантни за љубав, мада су новембар и децембар баш у вашем “фазону” и могу вас зближити са особом коју већ неко вријеме познајете али са којом нисте успијевали да остварите дубљу конекцију.

Посао

Ваше поље пословне свакодневице и обавеза биће активирано транзитима Сатурна и Јупитера и у суштини – ово је мјесто којем бисте требали да посветите своју пуну пажњу. Наиме, ово је период када се ви развијате, када схватате своје потенцијале, када се пробијате у пословној сфери и када ћете имати велике могућности напредовања, најприје током пролећног периода, а онда и од зиме 2021. Ова година вам неће дозвољавати да се опустите и ушушкате у лежерно пословно окружење, не. Захтијеваће од вас тоталну ангажованост, велику одговорност и спремност да се у ходу прилагођавате промјенама и сарадницима.

Здравље

Поље здравља и навика је исто једно од битних ставки за Девице током 2021. Потребно је да много тога промените код себе, да се одговорније понашате према свом организму.

ВАГА

Љубав

Мммм… Вагама Сатурн и Јупитер улазе у поље љубави, забаве и дјеце, па вјерујем да ће бити интересантних ситуација које ће вам испунити 2021. годину. Уколико сте пар који жели принове, то је супер – само навалите на посао! Уколико желите да се заљубите, ако сте слободни наравно – то је одлично такође! Но, имамо мали, малецки проблемчић уколико сте у браку или вези јер и вас исто може снаћи то заљубљивање… У преводу – Ваге ће бити расположене да мало шврљају, да мало флертују…па им се можда “омакне” и по која интересантна авантурица. Е да те авантурице не би поквариле оно што имате, више поведите рачуна у периоду фебруар – јун. Боље је да ово вријеме користите да сређујете однос са вољеном особом и више уживате у њему. Што се слободних тиче – пред вама је једна изузетно активна љубавна година. Сигурно је да ће бити много прилика за авантуру, флерт, за причице које ће некако брзо проћи кроз ваш живот, али ће вам донијети узбуђење и занимљивост. Уколико желите нешто конкретније, трајније, што ће на дужи рок стабилно”корачати” кроз ваш живот, е онда ћете ипак морати да сачекате јесењи период…

Посао

Почетак 2021. неће бити баш блистав, јер ћете много радити а финансијски никако нећете успијевати да се стабилизујете и “саставите”. Но, то не значи да за вас ова година није припремила и добре ствари. У суштини, Ваге ће се јако покренути и направити низ пословних промјена које ће врло брзо дати своје резултате. Најбољи и најуспјешнији периоди су вам на прољеће, од касног љета и кроз јесен. Јун и јул вам нису сјајни (нешто слично као јануар и фебруар) а исто тако новембар вам може донијети нестабилне финансијске токове. Ваге се у 2021. уче одлучности, уче да себе и своје потребе ставе на прво мјесто. Такође, учите се бољој организацији и томе да ствари ријешавате у ходу, да препознајете праве пословне шансе.

Здравље

Сам почетак и сам крај 2021. године су здравствено неповољни за вас. Остатак овог периода је јако добар, с тим што ћете морати да научите да се одморите када је то потребно и да не журите нигде.

ШКОРПИЈА

Љубав

Сатурн и Јупитер су током наредних годину дана заједнички активни у вашем пољу дома и породице, што је са једне стране супер лијепо, а са друге супер тешко. Супер је лијепо зато што ће се многи парови одлучити за почетак заједничког живота (одмах ту иде и оно тешко, јер треба се ускладити, научити суживоту и остало), зато што ће улагати у стамбени простор, можда купити некретнину… Супер је тешко зато што породични односи неће бити баш увијек слатки, зато што неки бракови могу попуцати очас посла и зато што ће постојати особе које ће покушавати да “кроје” и уређују живот вама и партнеру. Неудобни периоди су вам током јануара и фебруара (за оне нестабилне везе ово је баш испит) и током новембра и децембра. Одличан период вам је април – јун и тада покушајте да исправљате све оно што сте покварили евентуално и да уживате са драгим вам бићем. Слободни – тај прољећни период је стварно одличан да се озбиљно заљубите и вежете, а слиједећи исто тако добар вам иде пред крај године. У суштини, Шкорпије у овој години морају да се науче стрпљењу. Њихов его и понос ће пуно пута бити тестиран од стране оних које воле највише.

Посао

Оно што је добро јесте да ћете у овој години лијепо проћи по финансијским питањима. Но, велики дио новца ће отићи на улагање у приватне послове, на дом и на чланове породице. Али, новчани токови ће бити стабилни. Оно што није баш слатко, али тако је како је – нарадићете се од првог до посљедњег дана јуначки. Изузетно напоран вам је улазак у 2021. годину и све до марта мјесеца имаћете много кочница, захтијевне сараднике и тешкоће. Све до почетка љета сте у пословном успону, а овај период вас хоће успорити, развући на сто страна и отежати вам. Од почетка јесени се поново разрађујете на прави начин и све до краја године не бисте требали да имате већих проблема. У 2021. се учите одговорности. И према другима и према себи.

Здравље

Само је почетак године обојен не баш веселим бојама када је ваше здравље у питању. Бићете доста уморни и преосетљиви, под стресом. У остатку 2021. сте углавном у својој, правој енергији.

СТРЕЛАЦ

Љубав

Ово јесте година љубави за слободне Стрелчеве, али то не значи да ће свака стрелица коју одапнете одмах погодити свој циљ. Имаћете ви и својих промашаја у 2021., али ћете на њих брзо заборавити онда када се појави особа која је права за вас. Могуће је да већ у јануар улазите у нади да сте такву особу пронашли, али ће вам догађаји релативно брзо показати да сте се превише залетјели. Врло сличан вам је и фебруар и у суштини, тек од априла појављују се прве, за поједине Стрелчеве – праве љубавне шансе. Они који у овом “кругу” не пронађу оно што траже, имају још једну велику шансу од половине љета до почетка јесени и током октобра мјесеца. У овој години је потребно да научите да, када је љубав у питању – није злато све што сија. Што се тиче заузетих – комуникација са партнером ће повремено представљати прави изазов за вас и чиниће да вам се свакодневица мало, мало па заталаса. Почетком 2021., током јуна и током новембра будите спремнији на компромисе и договор. Ви у овој години морате да научите да чујете шта вам особа коју волите говори и такође – да савладате вјештину да повремено прећутите. И да не кријете ништа.

Посао

Ако сте се порадовали уласку Сатурна и Јупитера у ваше поље покрета, краћих путовања, договора, комуникације – мали савјет – не крећите одмах са слављем… Јер, иако је ово повољан транзит и свакако ће вам донијети активну 2021., будите сигурни да ће вам те активности и промјена повремено бити баш преко главе. Преведено – повремено нећете моћи да “саватате” догађаје, мораћете да ријешавате ситуације у трку и да се организујете и снађете у дјелићу секунде. Посебно напорни су прва два мјесеца у години, јун и јул мјесец као и сам крај године. За вас 2021-а носи поуку – не рачунај стопостотно ни на кога осим на себе, буди будан, активан, спреман на промјене и на брзину – и нема шансе да не успијеш!

Здравље

У овој ћете години бити склони повредама и падовима имунитета (најприје због тога што ћете се превише трошити а недовољно одмарати) а потребно је да будете и опрезнији у саобраћају.

ЈАРАЦ

Љубав

У 2021. Јарчеви који су у везама мораће да се чувају свих тајни и тајница, јер оне могу бити разлог за проблеме, па чак и прекиде односа. Они који су у брачним заједницама – поменуте ствари не би требале да вам праве проблем, али ће зато он долазити са друге стране – из сектора финансија које ће с времена на вријеме бити прави извор расправа између партнера и вас. До несклада ће долазити зато што – кад ви будете у фазону штедње, партнер ће жељети да троши… и обрнуто. Периоди који могу доносити напетост су у првим мјесецима године, током љета и током новембра и децембра. Што се тиче тајни и тајница – ту већ немамо неке конкретније временске оквире – буквално је цијела 2021-а једна велика могућност да нешто прикријете… и будете ухваћени. Што се тиче слободних Јарчева – јануар, а нарочито фебруар заиста може донијети једну интересантну особу у ваш живот. Још једна лијепа шанса оне који су спремни да се заљубе јесте од априла до јуна и посљедња два мјесеца у години. Заузети у 2021. уче да се мудрошћу и стрпљењем постиже више него расправама, а слободни – да је понекад потребно свијесно ставити розе наочаре на нос.

Посао

Сатурн вас је две и по године учио да будете стрпљиви, мудри и упорни и сада је вријеме да те лекције и примените. Током 2021. ће вам се више пута отварати “шансе” за брзинске зараде – е тада је потребно прво сјести и размислити да ли је то за вас или не, не залијетати се. Иако је ваш пословни сегмент стабилан, финансијски није – а те финансије најприје можете покварити сопственом брзином, импулсивношћу и жељом да се опарите што прије. Отвараће вам се врата сарадњи са другим градовима и иностранством, а пружиће вам се могућност и да се опробате у нечем потпуно новом. Обратите пажњу на прољећни период јер ће вам он дати велике шансе да успијете. У овој години се учите вредности новца. Зарадићете, уколико будете мудри.

Здравље

Исхрана је ставка на коју морате обратити посебну пажњу. Повремени проблеми са главобољама, костима и кичмом – ваше хроничне бољке. Потребно вам је више кретања, физичке активности.

ВОДОЛИЈА

Љубав

Реците “добро дошли” Сатурну и Јупитеру у вашем знаку и спремите се на годину у којој ћете расти и одрастати. Било да сте у браку или у вези – са својим партнерима се нећете баш најбоље разумијети у 2021. Сметаће вам њихова компликованост и промијенљивост, а они ће вас сматрати сувише захтијевнима и тешкима. У суштини, ви у овој години морате да се научите стрпљењу и преданости када су партнерства у питању, да схватите да је понекад потребно да пустите другу страну да буде у праву. Да, знамо да сте ви увијек у праву, али ето – неки пут попустите… Имаћете одличне периоде и исто тако – тешке периоде са онима које волите. Сам почетак и средина године спадају у ову категорију “тешки”, а све остало – иде вам на руку уколико се само мало потрудите. Уживаћете уколико то будете умијели, а Јупитер вас у овој години учи да прихватите сваку животну радост која вам долази. Што се слободних тиче – ово је година за многобројна нова познанства, и наравно – љубавне шансе. Тих шанси ће бити од самог почетка године, али су најстабилније оне које вам долазе током августа и у посљедњем тромјесечју године.

Посао

Пословно, ово је врло значајна година за вас. Година која треба да покаже резултате свега онога у шта сте улагали труд и вријеме дужи временски период уназад. Почетак године вам хоће бити напоран, али већ од фебруара ви се стабилизујете и жестоко крећете напред. Прољећни мјесеци и један дио лета донеће вам и знатно побољшање финансија што ће бити додатни подстрек за вас да наставите истим темпом. Јули и август могу бити колебљиви и промијенљиви и у том периоду се морате чувати погрешних пословних потеза. Остатак године је повољан по вас. Водолије у овој години уче да промјене оно што не ваља а истрају у ономе што је вредно – ваше ће бити да препознате шта је шта. Уколико будете одиграли како треба – слиједи вам успјех.

Здравље

Онолико колико ви будете обраћали пажњу на потребе свог организма – исти ће вам узвраћати. Неопходан вам је одмор, добар сан, физичка активност и правилна исхрана. Само сте средином пролећа осјетљиви.

РИБЕ

Љубав

Сатурн ће бити у вашем пољу подсвијести и тајни све до 2023. године. Јупитер, владар вашег знака ту ће боравити до пред крај 2021., с тим што ће ући у ваше поље личности у периоду мај – јул. Ово најприје значи да је за вас дошло вријеме да се позабавите својим унутрашњим свијетом, да ћете имати осећај да се ствари дешавају мимо ваше воље и да немате утицај на околности. Такође, многе тајне – било партнерове или ваше могу изаћи на свјетлост дана, што не значи аутоматски да ће то донијети нешто лоше, напротив. Можете осјетити олакшање зато што су неке ситуације коначно чисте И дају вам прилику да дефинишете свој однос. Напети периоди за партнерске односе су на почетку године и једним слабијим дијелом током јула мјесеца. Ви у овој години учите да је истина једино важна, градите свој унутрашњи свијет и јачате вјеру у себе. Слободне Рибе – имате велике могућности да уђете у тајне приче, што у почетку може изгледати као заиста занимљиво и инспиративно, али вам може донијети и разочарење касније. Цио први дио 2021. је “опасна зона” баш за оваква дешавања и тек други дио године је повољан за праве и трајне приче. Не тајне.

Посао

У овој години морате да научите да пребродите своје страхове и усудите се на промену. Да схватите да уколико нисте успјели из првог покушаја, то не значи да треба одустати, напротив. Ова година вам доноси напорну свакодневицу, захтијевне обавезе и тешкоће са онима са којима сарађујете. Такође, схватићете да су неки од ваших најближих сарадника истовремено и ваша конкуренција, и то нелојална, она која вам ради иза леђа. На прољеће ћете имати једну одличну пословну шансу и ваљало би је искористити, јер ћете поново такву прилику имати тек од јесени ове године. Ово су добри периоди и за напредовање и промјену посла.

Здравље

Почетак године вам доноси појачан стрес и нервозу – потребно вам је више физичких активности и одмора. Ово је период када вам и имунитет може бити слабији него иначе. Остатак 2021. је солидан, преноси Б92

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана