Бурманска астрологија најтачнија на свијету: Откријте који сте знак по дану рођења

GS
Foto: Ilustracija

Обзиром да постоји седам дана у недјељи, свештеници су подијелили сриједу на два дијела, сваки има по 12 сати – од поноћи до 12 те од 12 до поноћи. За стране свијета вјерују да сваки од осам смерова има своју јединствену вибрацију и симболизује одређену енергију

Бурманска астрологија настала је у манастирима мјанмарских свештеника, а позната је под називом – Махаботе.

Темељи се на броју осам, који има снажну симболику за људе у Мианмару (Бурми), и све се врти око тога – осам планетарних енергија, осам дана у недјељи, осам страна свијета и осам хороскопских знакова.

Обзиром да постоји седам дана у недјељи, свештеници су подијелили сриједу на два дела, сваки има по 12 сати – од поноћи до 12 те од 12 до поноћи. За стране свијета вјерују да сваки од осам смерова има своју јединствену вибрацију и симболизује одређену енергију, преносе медији.

Сваки од осам хороскопских знакова повезан је с једном животињом, а да би открили која сте ви, најпре требате да сазнате који дан у недељи је био када сте се родили. Уколико је био сриједа, морате знати и у колико сати сте дошли на свијет.

Након што сте сазнали којег дана сте рођени, откријте која сте животиња и шта то открива о вама.

Понедјељак – Тигар

Овом животињом влада Месец, а смер владавине јој је исток. Ви сте врло опрезан, интелигентан и изузетно интуитиван појединац који добро запажа детаље. Краси вас стрпљивост и снага, а не подносите људе који покушавају да вас искористе, ни оне који губе време узалуд.

Када поставите циљ, врло сте концентрисани на то како ћете доћи до њега. Одговорни сте и не волите кршити законе.

Уторак – Лав

Лавом влада Месец, а смер владавине му је југоисток. Ви сте рођени вођа, племенити сте, достојанствени и часни. Врло сте поносни.

Красе вам изузетно снажна воља и често сте у праву и врло сте самоуверени. Изазове волите, једва чекате да се ухватите у коштац с њима.

Сриједа од 00 до 12 – Слон са кљовама

Овом животињом влада Меркур, а владајући смер јој је југ. За вас се може рећи да сте срећни и пуни ентузијазма. Волите ризиковати, ви напросто уживате у изазовима, они вас испуњавају.

По природи сте врло страствени и често сте у центру пажње. Склони сте да контролишете све што радите и изузетно сте независни.

Сриједа од 12 до 24 – Слон

Слоном који нема кљове влада планета Раху, а владајући смер му је северозапад. Ви сте по природи контрадикторни и тешко је схватити што се догађа у вашем уму. Врло сте тајновити и не волите када вам се други људи мешају у живот.

Људи рођени под Слоном често су успешни као предузетници, одлични су у презентовању својих талената и склони су све радити по свом.

Четвртак – Пацов

Њима влада Јупитер, а владајући смер је запад. То што сте рођени под овом животињом открива да сте врло духовити, брзи и интелигентни. Ви сте јако сналажљив човек и попустљив ако знате да ћете од нечега имати користи. По природи сте интровертирани.

Када нешто одлучите да урадите, нико вас не може зауставити. Амбициозни сте и знате како бити бољи од других.

Петак – Гвинејска свиња
 

Владајућа планета ове животиње је Венера, а смер владавине север. Ви сте уметничка душа препуна маште. Иновативни сте и знате имати фантастичне идеје. Људи вас воле јер сте симпатични, љубазни и одишете љубављу. Врло сте осетљиви на туђе емоције и велики сте пријатељ.

Понекад сте врло неодлучни, односно не знате тачно што желите у животу.

Субота – Змај

Овом животињом влада Сатурн, а владајући смер јој је југозапад. За вас се може закључити да имате филозофски ум. Привлачни сте многим људима јер сте самопоуздани, имате одличан смисао за хумор и око себе ширите позитивну енергију.

Пуно сте разумевања за друге људе и ситуације у којима се налазе. Ви волите да радите у изолацији – верујете да на тај начин најбоље одрађујете своје задатке, и то је заиста тако.

Недеља – Геруда
 

Геруда је митска птица, божанство, која се може пронаћи у културној баштини становника Индије и Бурме. Овом птицом влада Сунце, а смер владавине јој је североисток. Ви сте по природи врло љубазни и великодушни. Волите квалитетне изазове, а што су тежи, ви сте све више мотивисани да их постигнете.

Енергични сте и немате навику допустити да вас падови и тренутни неуспеси обесхрабре. Добри сте ментори и знате бити инспирација другима, преноси Најжена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана