Близанци су љубавници, а Јарац је ђаво

Блиц
Близанци су љубавници, а Јарац је ђаво

Хороскопски знаци по карактеру и садржају повезани су с тарот картама и њиховим значењем.

 Тарот се састоји од 56 карата, тзв. Мале аркане, и 22 карте, Велике аркане, пише Блиц.

Ован је цар

Цар је четврта карта Велике аркане тарота и показује одлучног владара који зна шта жели. Ован је пионир, иницијатор, авантуриста. Нови почетак, ауторитет и очинство увијек се повезују с овим знаком. У тароту цар је на престолу који је у бојама Марса, који влада овим знаком. Ова карта увијек се повезује с новим почетком, ентузијазмом, вјером у себе, снагом и самосталношћу.

Бик је папа

Папа је у Великим арканама пета карта, и повезан је са Биком. То је паметан мудри савјетник који не жури, увијек даје подршку, стабилан је. У себи уједињује духовно и световно те својом мудрошћу помаже да се планови с неба остваре и на земљи. Венера, која је планета владар Бика, означава неког ко је благ, фин, можда спор, али пун врлина.

Близанци су љубавници

Љубавници су шеста карта тарота. Показују одличну сарадњу, добар контакт и шарм. Ова прича увијек је повезана с људским односима, комуникацијом, зближавањем. Љубавници жуде један за другим и међусобно се привлаче. Ова карта симбол је двојне природе Близанаца, који увијек траже неког с ким може да подјеле своје идеје и информације.

Рак представља кочију

Кола су седма карта Велике аркане и симбол су побједе, али могућих путовања. Крећући се, покрећемо и процес самопосматрања, медитације и самоспознаје, а то доводи и до видљивих промјена. Он не срља, он промишља, али је у сваком трену спреман на промјену. Мјесец, владар Рака, брзо мијења свој положај.

Лав је снага

Снага, једанаеста карта Велике аркане, везује се са Лавом. Симболизује страст, надилажење страхова, креативност и јаке жеље. Треба бити спреман прихватити све оно што човјек нађе у себи јер се тада с већом енергијом иде у нова подручја. На карти је и Сунце, планета која влада Лавом.

Дјевица је пустињак

Пустињак представља мудрост, разборитост, повлачење и размишљање. Суздржаност као кључ којим се долази до сазнања, обзир и опрезност мудри су водичи успјеху. Разборитост Дјевице, којом влада Меркур, прво све простудира па тек онда иде у акцију. Представља начин на који дјелује стари мудрац.

Вага представља правду

Правда је осма карта Велике аркане тарота. Носи у себи склад, равнотежу и осјећај за праведност. Као и код Ваге, показује златну средину, дипломатичност. Ничега нема ни превише, ни премало. Вага је повезана са женом која држи мач у рукама. Мир који носи Венера, владар Ваге, прича исту причу као и карта.

Шкорпија је смрт

Смрт је у Великој аркани баксузна 13. карта. Означава темељну промјену након које слиједи све ново. Костур који доминира овом картом дјелује застрашујуће, али он тјера на разрешење ситуације. Промјена која је темељна донеће сигурно услов за нешто ново. Плутон који влада Шкорпијом трансформише све у потпуности.

Стријелац је умјереност

Умјереност представља умијеће, вјештину, осјећај за златну средину. Означава креативну снагу и прилагођавање. Лик на карти мијеша различите елементе и ствара унутрашњи процес који води ка складном јединству. Јупитер као једна доброћудна планета све ради полако, али стиже на циљ.

Јарац је ђаво

Ђаво је карта која означава искушење материјалног свијета и често је сви погрешно тумаче. Показује да би требало да се ослободимо окова традиције и крутости да бисмо заиста напредовали. На карти је ђаво као бог Пан, бог природе који спутава људе. Сатурн, као планета која дјелује на дуге стазе и формира карактер, влада Јарцем, који кроз трње ипак на крају стиже до звијезда.

Водолија је звијезда

Звијезда је седамнаеста карта Велике аркане и представља наду, вјеру, чисте и добре намјере. Поистовећује се са Водолијом којом управља Уран. Та планета се често карактерише као чудна и занимљива, спој земаљског и небеског, и управо је таква и ова карта.

Рибе су мјесец

Мјесец као карта тарота носи дубоку интуицију, таленте, али и склоност лутањима. Увијек је ту укључен утицај карме и интуиције. Такве су и Рибе па им је често интуиција једини прави оријентир у магли. Иначе, Рибама влада Нептун, који често доноси илузије носиоцима овог знака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана