Астро знаци за воланом: Ко псује, ко јури а за кога је који ауто?

ГС
Foto: Илустрација

Неким знацима свашта ће одвући пажњу док су за воланом, неки ће трубити лошим возачима, трећи су склони адреналинској вожњи...Мислите да сте добар и сигуран возач и да знате који је ауто баш за вас? Забавите се мало, погледајте шта ваш хороскопски знак каже о томе.

Ован

Иако су припадници овог знака обично добри и способни возачи, у вожњи су склони непромишљеним и преодважним реакцијама. За њих је типично убрзавање на раскрсници као и пролазак кроз жуто свјетло. У гужвама су живчани и псују, па и кад су добро расположени и нигдје не журе. Други возачи их једноставно живцирају из навике. Воле "скоцкане" и нове аутомобиле у којима се истичу, а не би имали ништа против кабриолета. Возило за њих је Mitsubishi Lancer, Mazda RX-8 и Porsche 911..

Бик

Припаднике овог знака најчешће ћете видјети како за воланом пјевуше своју омиљену пјесму и мрдају главом у ритму музике. Нису љубитељи пребрзе вожње и могло би се рећи да су савјесни возачи. Поштују саобраћајна правила више од иедног другог знака. Њихов је омиљен аутомобил онај који дјелује импресивно и ново, а познат је по својој сигурности. Идеално возило за њих је Ford Fusion, Chrysler 200 i Toyota RAV4 SUV.

Близанци

Припадници овог знака су спретни возачи које ћете најлакше уочити по мобилном телефону у руци. Како су и у животу присталице "мултитаскинга", то су и у вожњи, па им не представља проблем јести, пити кафу, шминкати се или телефонирати за воланом. Бољи су сувозачи него возачи јер изненађују друге својим реакцијама, па им други често трубе у вожњи. Воле модерне и практичне аутомобиле у живим бојама. Идеално возило за њих је Mini Cooper, Mercedes SUV i Volkswagen Eos..

Рак

Ракови су помало нервозни возачи који ће често псовати себи у браду, али и трубити због туђих поступака те упорно буљити у возача који му је одузео предност. Ипак, савјесни су возачи и најчешће поштују саобраћајне прописе, а омиљени су им аутомобили они које доживљавају удобнима. У њих ће ставити разне украсе, а обожавају дуга путовања у изабраном друштву. Идеално возило за њих је Honda Accord, Volvo karavan i BMW X5.

Лав

Овај ватрени знак одличан је возач и љубитељ брзине којем се нога често "омакне" на гасу. У вожњи је доста ташт и често се у својој глави утркује с другим возачима. У вожњи, као и у животу, воли привлачити пажњу, а то чине посебним таблицама, наљепницама и натписима на аутомобилу. Омиљено возило Лавова је велико и скупо. Идеално возило за њих је Volkswagen Buba, Honda Civic i Ferrari.

Дјевица

Припадници овог знака често су добри возачи, но јако критични према свим другим учесницима у саобраћају, од пјешака до других возача. У вожњи пажљиво успоравају брзину да не би оштетили ауто на лежећим полицајцима, а и ревносно ће провјеравати уље те текућине за стакла. Воле велике и удобне аутомобиле, а аутомобил снова им је џип. Идеално возило за њих је Subaru Impreza, Honda Accord i Toyota Prius..

Вага

Иако су спретни возачи, припадницима овог знака ситне и веће саобраћајне несреће нису непознаница. Обично их сами узрокују јер не обраћају довољно пажње на оно што се догађа око њих. Такође, склони су и гласној музици те телефонирању за вријеме вожње. Није им толико битно које је врсте аутомобил, али им је важно да има одличну опрему. Идеално возило за њих је неко из BMW серије 7, Škoda Octavia i Toyota 4Runner.

Шкорпија

Припадници овог знака су темпераментни возачи који лако губе живце у саобраћају. Воле брзу вожњу, а саобраћај понекад доживљавају као игрицу те предвиђају у коју ће се траку пребацити други возачи или за колико ће се секунди упалити зелено светло. Воле брзе аутомобиле с "набуџеним" моторима, као и ноћну вожњу. Идеално возило за њих је Hummer H2, Mazdaspeed3 и Hyundai Elantra.

Стријелац

Стријелци су познати по својим добрим вјештинама паркирања, а вожњу доживљавају као спорт. Због тога им казне за прекорачење брзине нису непознаница, а у своје способности понекад и превише вјерују. Омиљени аутомобили су им спортске верзије свих реномираних возила. Идеално возило за њих је Ford Explorer, Toyota Tundra и Nissan Altima Sedan.

Јарац

Поуздани возачи, Јарчеви ће радије возити испод допуштеног ограничења брзине него изнад. Пазиће на оптималну потрошњу горива те се придржавати неписаних правила о возачкој култури, а увредиће се ако им се не захвали возач којег су пропустили или ако други не упале жмигавац за скретање. Идеалан аутомобил за њих је модеран модел познат по сигурности и обично у тамним нијансама. Идеално возило за њих је  Toyota Corolla, Lexus sedan и Mercedes Benz S klase.

Водолија

Припадници овог знака су природни возачи, који се вожњом не оптерећују превише већ им аутомобил служи како би дошли до свог циља. Поприлично се добро сналазе у непознатим улицама, а забавља их посматрање других возача у саобраћају. Највише их узнемирава призор саобраћајној полицајца, јер је увјерен како су непоштени и како су се уротили против њега. Међу онима су који највише псују за воланом. Воли класичне аутомобиле, па и олдтимере. Идеално возило за Водењака Romeo, Opel Insignia и Lamborghini.

Рибе

Припадници овог знака поприлично су смирени и стабилни возачи, којима је позиција за воланом идеална за размишљање. Воле вожњу, а у саобраћају су врло коректни и радо ће помоћи другим возачима. Нису посебно спретни у паркирању, а оно што их највише може избацити из такта су чести кварови. Воле мање и модерне аутомобиле, а уложиће и у лијепе пресвлаке за седишта. Идеално возило за њих је Audi TT kupe, Maruti Suzuki SX4 и Volkswagen Buba, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана