Вјештачка интелигенција важна за сајбер заштиту

Срна
Вјештачка интелигенција важна за сајбер заштиту

БАЊАЛУКА - Директор Агенције за идентификационе документе, евиденцију и размјену података (IDDEEA) БиХ Алмир Бадњевић нагласио је важност вјештачке интелигенције за сајбер и заштиту комуникационих мрежа.

Бадњевић је указао да вјештачка интелигенција може унаприједити безбједност кроз детекцију и превенцију пријетњи у реалном времену, анализом великих количина података како би идентификовала необичне активности које указују на потенцијалне нападе, саопштено је из Агенције.

Он је истакао и колико је битно да су подаци структурисани, јер за разлику од неструктурисаних, омогућавају лакшу анализу и обраду, што резултује тачнијим и бржим доношењем одлука.

Учествујући у "Јахорина економском форуму", Бадњевић је нагласио важност вјештачке интелигенције за потребе класификације и предикције, те да се ови алати користе за анализу података како би се унапријед предвидјели трендови и донијели закључци, што доприноси ефикасности рада Агенције.

Према његовим ријечима, Агенција омогућава кориштење алгоритама вјештачке интелигенције за препознавање лица и отисака прстију из база података, што доприноси имплементацији циља Два ЕУ Дигиталне стратегије, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана