Упозорење: Искључите ову функцију на iPhone уређајима ваше дjеце

GS
Foto: NYP

Родитељима се савјетује да деактивирају ову опцију на iPhone моделима своје д‌јеце како би повећали безбједност.

Посљедња верзија иОС-а, оперативног система за Apple уређаје, донијела је занимљиву опцију под називом NameDrop, која омогућава корисницима дијељење информација о контактима помоћу једноставног приближавања уређаја. Иако ова опција може бити корисна, посебно за брзу размјену података, родитељи, посебно они с д‌јецом, требало би да буду опрезни због потенцијалних опасности које она носи.

Ова опција аутоматски постаје активна након надоградње на најновију верзију оперативног система и омогућава корисницима да једноставно дијеле контактне информације, укључујући телефонски број, е-адресу и слику, приближавањем својих уређаја. Полиција из савезне државе Охајо изразила је забринутост због тога, наглашавајући да дјеца могу нехотице дијелити своје податке са странцима.

Родитељима се савјетује да деактивирају ову опцију на iPhone моделима своје д‌јеце како би повећали безбједност. Деактивација се врши путем подешавања у секцији АирДроп, гдjе треба искључити опцију "Bringing devices together". Иако постоји могућност отказивања захтјева за размјену информација с другим уређајима, полиција истиче да није свима јасно како та опција функционише, те препоручује опрез и деактивацију како би се избјегли потенцијални ризици.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана