Cortana: Овако би требало да изгледа конкуренција Appleовој Сири

Cnet
Cortana: Овако би требало да изгледа конкуренција Appleовој Сири

Једна од главних нових функција предстојећег Windows Phoneа 8.1 – персонални дигитални асистент познат под кодним именом Cortana, на кратко се појавила у видеу.

Сајт UnleashThePhones.com поставио је двоминутни видео на YouTubeу који приказује, како се чини, Cortanу у акцији. Иако „прави глас" Cortanе није откривен, пар функција ипак јесте.

Дигитални асистент Cortana требало би да буде ривал Appleовој Сири и Google Now сервису, а своје кодно име добила је по интелигнетном лику из Microsoftове Хало серије који је у стању да учи и прилагођава се.

Cortana би требало да буде у стању да такође учи и адаптира се ослањајући се на технологију учења машина као и на Сатори складиште знања које покреће Бинг.

У питању ће бити опциона функција Windows Phone 8.1 оперативног система, а судећи по новом видеу, корисни ће морати да се улогују користећи Microsoft Account како би користили овај сервис.

Cortana је једна од кључних функција будућих верзија Windows Phoneа, Windows и Xbox оперативних система а своју премијеру имаће са Windows Phoneом 8.1 крајем марта или почетком априла.

Извршни директори Microsoftа технологију личног дигиталног асистента почели планирају и најављују од 2011. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана