Apple и Самсунг: Договор о патентима

Aгенције
Apple и Самсунг: Договор о патентима

Представници компанија Apple и Самсунг састаће се у фебруару како би ван суда покушали да ријеше бројне проблеме у вези са заштитом патената у IT свијету.

Како преноси Wall Street Journal, IT гиганти требало је да се нађу на суду у Калифорнији крајем године, али су њихови представници изразили жељу за поравнањем неспоразума ван суда.

Слични састанци између Appleа и Самсунга одржавани су и раније, али су сви завршени безуспjешно, па је по питању права на патенте суд доносио коначну одлуку.

Према изворима WSJ-а, челници сукобљених компанија почетком јануара договорили су се да поново сjедну за исти сто и пронађу заједничко рjешење за све учесталије сукобе око патентирања нових технологија.

Први такав састанак требало би да се деси 19. фебруара, а њему ће уз представнике Appleа и Самсунга присуствовати и њихови правни заступници.

Када је у питању амерички терен, Самсунгу је на првом судском спору био проглашен кривим за кршење права на интелектуалну својину, па је Appleу морао да исплати 390 милиона долара.

Наредни случај који може бити размотрен на суду крајем године бави се новијим Appleовим патентима који су недозвољено употребљивани у изради Саумсунгових уређаја као што је смартфон Galaxy SIII.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана