Половни аутомобили које је готово није могуће продати

ГС
Foto: ГС

На тржишту половних аутомобила правила су јасна и често су субјективна.

Опште је познато да се аутомобили њемачких произвођача најбоље рангирају у нашем региону.

Свето Тројство није у питању, а Volkswagen је репер на тржишту. Дијелове можете купити буквално на киоску, поправљају се у сваком дворишту, а када се рекламира неки модел, купци стоје у реду.

Некада је било тако, а сада су се ствари мало промијениле. Међутим, далеко је од тога да не тражите робу. Проблеми су негдје другдје. Италијанска егзотика, које је тешко продати из неких других, првенствено финансијских разлога, већ на егзотичније моделе из понуде Алфа Ромеа, Ланције, па чак и Фиата.

То не значи да су лоши, напротив. Renault  25 и Safrane, Citroen  XМ, Peugeot 605 данас уживају статус и њихова цена расте.

Новији су катастрофална инвестиција. Понуда је лоша, цена ниска, а услуге веома скупе. Vel Satis  и C6 пролазе најгоре, чега се готово немогуће ослободити. Угашени брендови и недоступни модели С тим у вези, запамтите још два правила. Први је тај што можете заборавити да ћете се лако ослободити модела са других тржишта.

Барем новије јер нико не жели модел за који нема дијелова. На примјер, америчко издање Ford Fokus није ништа горе, али ће на новог власника чекати мјесецима. У горој ситуацији су само они који возе моделе изумрлих марки. Daewoo и каснији  Chevrolet нису велика ствар, али имати Ровер већ је изазов на који је неколицина спремна. Услуге су скупе, а понуда је оскудна, посебно када је у питању понуда половних дијелова.

Власници Sabaa могу бити мало задовољнији. Култни бренд произвео је сјајне аутомобиле, створене да трају, па настављају да трају. Изгледају сјајно, возе још боље, али зато услуге постају све већи проблем.

Ако планирате продају, учините то што је пре могуће.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана