Polovni automobili koje je gotovo nije moguće prodati

GS
Foto: GS

Na tržištu polovnih automobila pravila su jasna i često su subjektivna.

Opšte je poznato da se automobili njemačkih proizvođača najbolje rangiraju u našem regionu.

Sveto Trojstvo nije u pitanju, a Volkswagen je reper na tržištu. Dijelove možete kupiti bukvalno na kiosku, popravljaju se u svakom dvorištu, a kada se reklamira neki model, kupci stoje u redu.

Nekada je bilo tako, a sada su se stvari malo promijenile. Međutim, daleko je od toga da ne tražite robu. Problemi su negdje drugdje. Italijanska egzotika, koje je teško prodati iz nekih drugih, prvenstveno finansijskih razloga, već na egzotičnije modele iz ponude Alfa Romea, Lancije, pa čak i Fiata.

To ne znači da su loši, naprotiv. Renault  25 i Safrane, Citroen  XM, Peugeot 605 danas uživaju status i njihova cena raste.

Noviji su katastrofalna investicija. Ponuda je loša, cena niska, a usluge veoma skupe. Vel Satis  i C6 prolaze najgore, čega se gotovo nemoguće osloboditi. Ugašeni brendovi i nedostupni modeli S tim u vezi, zapamtite još dva pravila. Prvi je taj što možete zaboraviti da ćete se lako osloboditi modela sa drugih tržišta.

Barem novije jer niko ne želi model za koji nema dijelova. Na primjer, američko izdanje Ford Fokus nije ništa gore, ali će na novog vlasnika čekati mjesecima. U goroj situaciji su samo oni koji voze modele izumrlih marki. Daewoo i kasniji  Chevrolet nisu velika stvar, ali imati Rover već je izazov na koji je nekolicina spremna. Usluge su skupe, a ponuda je oskudna, posebno kada je u pitanju ponuda polovnih dijelova.

Vlasnici Sabaa mogu biti malo zadovoljniji. Kultni brend proizveo je sjajne automobile, stvorene da traju, pa nastavljaju da traju. Izgledaju sjajno, voze još bolje, ali zato usluge postaju sve veći problem.

Ako planirate prodaju, učinite to što je pre moguće.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana