Електрични Mustang "процурио" два дана прије премијере 

Agencije
Електрични Mustang "процурио" два дана прије премијере 

Ford-ов електрични кросовер, базиран на популарном спортском моделу Mustang носи ознаку Mach-E, као омаж чувеном Mustangu Mach-1.

Свјетска премијера Mustanga Mach-E заказана је за 17. новембар, али смо захваљујући "screenshot" фотографијама које су процуриле са званичног сајта два дана раније сазнали прве техничке детаље, а у прилици смо да видимо и како изгледа овај аутомобил.

Модел који ће стићи у продајне салоне тек у другој половини 2020. године продаваће се у пет варијанти: Select, California RT1, Premium, First Edition и GT.

У зависности од верзије и погона (на задње или на сва 4 точка), аутономија у вожњи кретаће се од 210 до 300 миља (око 340-480 км).

Најснажнија верзија GT, која ће стићи нешто касније убрзаваће 0-60 миља на сат (0.96 km/h) за око 3,5 s, а овај модел ће имати погон на сва 4 точка.

Што се тиче унутрашњости аутомобила, она је дизајнирана у минималистичном стилу, карактеристичном за електричне аутомобиле, прије свега оне из фабрике Tesla. На командној табли доминира велики екран (налик таблету) мултимедијалног система, који заузима највише простора на централној конзоли, а ту је још један дигитални дисплеј уместо конвенционалне аналогне инструмент табле.

Више детаља о електричном кросоверу биће познато након званичне премијере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана