Električni Mustang "procurio" dva dana prije premijere 

Agencije
Električni Mustang "procurio" dva dana prije premijere 

Ford-ov električni krosover, baziran na popularnom sportskom modelu Mustang nosi oznaku Mach-E, kao omaž čuvenom Mustangu Mach-1.

Svjetska premijera Mustanga Mach-E zakazana je za 17. novembar, ali smo zahvaljujući "screenshot" fotografijama koje su procurile sa zvaničnog sajta dva dana ranije saznali prve tehničke detalje, a u prilici smo da vidimo i kako izgleda ovaj automobil.

Model koji će stići u prodajne salone tek u drugoj polovini 2020. godine prodavaće se u pet varijanti: Select, California RT1, Premium, First Edition i GT.

U zavisnosti od verzije i pogona (na zadnje ili na sva 4 točka), autonomija u vožnji kretaće se od 210 do 300 milja (oko 340-480 km).

Najsnažnija verzija GT, koja će stići nešto kasnije ubrzavaće 0-60 milja na sat (0.96 km/h) za oko 3,5 s, a ovaj model će imati pogon na sva 4 točka.

Što se tiče unutrašnjosti automobila, ona je dizajnirana u minimalističnom stilu, karakterističnom za električne automobile, prije svega one iz fabrike Tesla. Na komandnoj tabli dominira veliki ekran (nalik tabletu) multimedijalnog sistema, koji zauzima najviše prostora na centralnoj konzoli, a tu je još jedan digitalni displej umesto konvencionalne analogne instrument table.

Više detalja o električnom krosoveru biće poznato nakon zvanične premijere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana