Електрични аутомобили могу на трајекте само под овим условима

GS
Foto: X.com

Власници електричних аутомобила који путују трајектима у Грчкој сада морају да се придржавају нових правила о напуњености батерија својих возила.

У циљу смањења ризика од пожара, Грчка је увела уредбу која налаже да батерије електричних возила не смију бити напуњене више од 40% када се укрцавају на трајекте.

Министарство поморске и острвске политике Грчке донијело је ову одлуку као мјеру безбједности, наводи Ревија ХАК. Правило је ступило на снагу средином априла и већ се примјењује код главних трајектних компанија у земљи, јавља АДАЦ.

Ова мјера је уведена због опасности од пожара литијум-јонских батерија, које могу бити веома тешке за контролисање и гашење. Трајекти, са великим бројем аутомобила у блиском простору, представљају посебно ризична мјеста за овакве инциденте. Додатни изазов представља гашење пожара на возилима док су на мору, што чини превенцију још важнијом, преноси Telegraf.

Грчка се нада да ће ово ново правило значајно смањити ризик од избијања пожара на трајектима и тиме повећати сигурност свих путника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана