Бентли своју "летећу мамузу" сада нуди и с мањим V8 мотором

ГС
Бентли своју "летећу мамузу" сада нуди и с мањим V8 мотором

Бентли Flying Spur који покреће V8 мотор лакши је 100 килограма од верзије која испод дугог предњег поклопца крије W12 мотор.

Бентли је своју ултралуксузну лимузину Flying Spur до сада нудио само у комбинацији са 6-литарским битурбо W12 мотором који испоручује 635 КС и 900 Нм највећег обртног момента, што је довољно за 333 км/х и убрзање од 0 до 100 км/х за само 3,8 секунди.

Понуда је у међувремену проширена с једнако луксузном и опремљеном "летећом мамузом" испод чијег се дугог предњег поклопца крије мањи и лакши 4-литарски битурбо V8 мотор који возачу нуди 550 КС и 770 Нм највећег обртног момента.

С мање радне запремине и мање цилиндара Flying Spur из мјеста до "стотке" стиже за 4,1 секунду и развија 318 км/х. У сврху смањења потрошње горива мотор је опремљен системом деактивације четири цилиндра у радном режиму којем не треба цијела "коњица", а у Crewe- у кажу да је мањи мотор један од елемената који је учествовао у смањењу масе аутомобила који је од W12 опције лакши 100 килограма.

Мања маса значи бољу управљивост којој у овом случају помаже софистициран адаптивни овјес, систем управљања преко обе осовине и гуме Пирели P Zero на 20-инчним алуминијским фелгама. Први примјерци до купаца у Европи стићи ће прије краја године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана