Bentli svoju "leteću mamuzu" sada nudi i s manjim V8 motorom

GS
Bentli svoju "leteću mamuzu" sada nudi i s manjim V8 motorom

Bentli Flying Spur koji pokreće V8 motor lakši je 100 kilograma od verzije koja ispod dugog prednjeg poklopca krije W12 motor.

Bentli je svoju ultraluksuznu limuzinu Flying Spur do sada nudio samo u kombinaciji sa 6-litarskim biturbo W12 motorom koji isporučuje 635 KS i 900 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno za 333 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 3,8 sekundi.

Ponuda je u međuvremenu proširena s jednako luksuznom i opremljenom "letećom mamuzom" ispod čijeg se dugog prednjeg poklopca krije manji i lakši 4-litarski biturbo V8 motor koji vozaču nudi 550 KS i 770 Nm najvećeg obrtnog momenta.

S manje radne zapremine i manje cilindara Flying Spur iz mjesta do "stotke" stiže za 4,1 sekundu i razvija 318 km/h. U svrhu smanjenja potrošnje goriva motor je opremljen sistemom deaktivacije četiri cilindra u radnom režimu kojem ne treba cijela "konjica", a u Crewe- u kažu da je manji motor jedan od elemenata koji je učestvovao u smanjenju mase automobila koji je od W12 opcije lakši 100 kilograma.

Manja masa znači bolju upravljivost kojoj u ovom slučaju pomaže sofisticiran adaptivni ovjes, sistem upravljanja preko obe osovine i gume Pireli P Zero na 20-inčnim aluminijskim felgama. Prvi primjerci do kupaca u Evropi stići će prije kraja godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana