"Тешко је било обојици": Ђоковић открио зашто се лоше осјећао на терену

ГС
"Тешко је било обојици": Ђоковић открио зашто се лоше осјећао на терену

МОНТЕ КАРЛО - Најбољи играч свијета је славио у четвртфиналу Монте Карла резултатом 7:5, 6:4, послије нешто мало више од два сата игре.

Није ово био претјерано лијеп меч за око, али побједи се не гледа у зубе поготово у Новаковом случају када је ово све прирпема за неке више циљеве како у наставку сезоне на шљаци тако и у даљем току саме сезоне.

"Тешко је било за обојицу. Он је један од најбржих играча. Много лопти враћа. Оно што 99% играча не враћа... Изненадио ме је са неким пасинг-шотовима, нарочито када сам имао брејк предности. Нисмо играли на високом нивоу, грешили смо доста, било је много узастопних брејкова. То је очекивано за шљаку, али не баш оволико. Али, победа је победа", рекао је Ђоковић.

Потом се осврнуо и на саму тежину меча те шта му је и колико било тешко.

"Био је изузетно исцрпљујућ меч, као јуче. Нисам се добро осећао на терену. Требало ми је доста да се опоравим после дугих поена. Успео сам да пронађем стрпљиву игру, одиграм лопту више. Рекао је на мрежи 'агли', да је била ружна игра. Сложио бих се са њим. Али, добро, то је понекад очекивано. Драго ми је што сам победио", казао је Ђоковић.

Како је већ познато, српски тенисер ће у полуфиналу играти против бољег из дуела Иго Амбер-Каспер Руд.

"Идемо у последња два дана турнира. Надам се да ћу бити физички спреман. Знам када сам физички спреман да све може да се постигне и да свако може да се победи", истакао је Новак у изјави за "Спорт Клуб" након завршеног меча.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана