Теа Ковачевић покорила и Тирану

ГС
Теа Ковачевић покорила и Тирану

ТИРАНА . Млада тенисерка Теа Ковачевић (13 година и 11 мјесеци) наставља са блиставим издањима на међународној сцени.

Дјевојчица из Градишке је освојила трећу узастопну ИТФ титулу.То јој је трећи наступ на ИТФ сцени и трећа титула. Трофеј је данас подигла на турниру у Тирани, пишу „Независне“.

- Теа поставља рекорд који ће бити веома тешко оборити у будућности. Наиме, у сингловима има 16 побједа од 16 укупно одиграних мечева на ИТФ турнирима, а у данашњем финалном мечу Теа је брутално понизила своју противницу са 6-0,6-0 и на невјероватан начин поставила нове стандарде свјетске тениске јуниорске сцене. За овај рекорд чекамо још потврду од Свјетске тениске федерације- написао је отац и тренер младе тенисерка Марко Ковачевић.  

Иначе, на овом турниру бодове су тражили такмичари из САД-а, Хрватске, Луксембурга, Француске, Шведске, Аустралије, Чешке, Естоније, Сјеверне Македоније, Турске, Италије, Швајцарске, Индије, Албаније, Бразила, БиХ, Сирије, Бугарске, Румуније, Аустрије, Малте, Велике Британије и Израела.

Редом су падале: Лисон Тапин (Француска) 6-1,6-2, Изабела Тумањан (САД) 6-1,6-0, Ксианг Лиу (Кина) 6-2,6-3, Лидиа Панагиотидоу (Грчка) 6-4,6-2 и у финалу Деспоина Коскина (Грчка) 6-0,6-0.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана