Први геј у историји АТП суспендован

GS
Први геј у историји АТП суспендован

Француски тенисер Максенс Бровил (25) у децембру 2022. године објавио је да је геј. Његово признање да је у вези са сународником Фабијеном Ребулом (28), чиме су постали први хомосексуални пар на АТП туру, одјекнуло је тениском и свјетском спортском заједницом. Данас, годину и по дана касније, Француз је поново у центру пажње, овог пута због оптужби да је намијештао мечеве.

Међународна агенција за интегритет тениса (ИТИА) објавила је да је Француз суспендован због намјештања мечева. Уз то мора да плати 5.000 долара зато што је одбио да сарађује с њиховим органима током истраге.

Одбио је и да преда своје електронске уређаје као доказни материјал, иако је добио писани захтев од ИТИА.

Бровилов најбољи пласман било је 708. мјесто. Иако је демантовао оптужбе у вези намијештања мечева у 2017. и 2018. години, проглашен је кривим и суспензија му траје до 19. јуна 2030. године. Забрањено му је да суделује на било каквом професионалном турниру, како у улози играча тако и у улози тренера, преноси Спортал.

Тако ће момак, чије је фотографија на којој се љуби са дечком Фабијеном Рубулом обишла планету, по свему судећи морати да се трајно опрости од играчке каријере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана