Позната нова дестинација Новака Ђоковића, почиње операција вриједна историје и тениске бесмртности

ГС
Foto: Агенције

Новак Ђоковић је изгубио у 3. колу Индијан Велса од 123. тенисера свијета Луке Нардија, на потпуно изненађење свих својих навијача.

Потом је одустао од мастерса у Мајамију, што је било и очекивано, а из Калифорније је допутовао у Европу како би се што боље спремио за наредне изазове.

Поразом у Индијан Велсу, Новак Ђоковић је завршио такмичење на бетону и тврдој подлози вратиће се тек послИЈе Олимпијских игара у Паризу.

Најбољи тенисер свијета је изгубио у 3. колу Индијан Велса од Луке Нардија, 123. тенисера свијета, на потпуно изненађење цјелокупне тениске јавности, али и свих његових навијача. Признао је тада да није играо добро, а само два дана касније објелодањено је да ће прескочити мастерс у Мајамију који почиње у понедјељак, 18. марта.

Ђоковић се вратио у Европу, а за базу у наредних мјесец дана изабрао је Монте Карло. Он тамо има стан, тако да је из Калифорније заједно са супругом Јеленом и дјецом Стефаном и Таром, отишао у Монако, гдје има идеалне услове да се спреми за сезону на шљаци.

Први сљедећи турнир на којем ћемо гледати Новака биће мастерс у Кнежевини који почиње 7. априла. Тада ће и званично почети дио сезоне у којем ће Ноле поново јурити исписивање историје.

Главни Ђоковићев циљ у 2024. години је злато на Олимпијским играма које почињу 26. јула. До тада, очекивано је да Србин одигра све припремне турнире за Гарос – мастерсе у Монте Карлу и Риму – а вјероватно ће размишљати да можда одигра још неки турнир на најспоријој подлози.

Роланд Гарос, кулминација сезоне на шљаци, послужиће Нолету као припрема за олимпијски турнир који ће бити игран такође на стадиону Филип Шатрије, преноси Спортал.

Оно што ће бити занимљиво услиједиће послије Гароса. Календар је ове године натрпан, послије париског слема, слиједи селидба “бијелог каравана” у Лондон гдје би требало да се игра на трави Вимблдона. Али питање је да ли ће Ноле одлучити да игра уопште током овог дијела сезоне или ће наставити да тренира на шљаци и да се спрема за Олимпијске игре.

Новак Ђоковић у мају пуни 37 година и врло је тешко што ће за врло кратко вријеме морати да мијења чак три подлоге: са шљаке на траву (са Гароса на Вимблдон), са траве на шљаку (са Вимблдона у Париз на Олимпијске игре), са шљаке на бетон (са Олимпијских игара чека га одлазак у Америку на турнеју по бетону чија ће кулминација бити УС Опен).

Да ли ће нешто Ђоковић жртвовати да би стигао до олимпијског злата – јединог које му у богатој колекцији трофеја недостаје?

Слиједи нам узбудљиво тениско прољеће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана