Пљуште критике на рачун Новака Ђоковића након раскида сарадње

ГС
Foto: Танјуг/ АП

Најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић и његов дугогодишњи тренер Горан Иванишевић раскинули су изузетно успјешну сарадњу, а таква одлука изазвала је бурне реакције у хрватским медијима.

Наводно, још од претходне јесени Новак Ђоковић и Горан Иванишевић имали су трзавице, због којих је то одлучено. Док се у Србији спекулише ко би могао да буде нови тренер Новака Ђоковића, Хрвати износе у јавност дио приче који иде у прилог Горана Иванишевића.

По њиховим ријечима, хрватски стручњак примијетио је да Новак није заинтересован за тренинге, па га због тога сигурно није изненадила Ђоковићева одлука да прекину сарадњу. Остаје мало нејасно зашто новинар Јутарњег листа има такво мишљење уколико се зна да је Новак себи успио да продужи каријеру баш због тога што је и у позним играчким годинама био максимално посвећен тренингу, чувању свог тијела и усавршавању различитих дијелова тениса.

– Наравно, Србин није саопштио разлоге, ангажовао је Иванишевића и он је донио одлуку да је та сарадња завршена. Неки су то знали прије или током турнира у Индијан Велсу, јер се цијели тим састао на заједничкој вечери и ту се десила вијест која, иако је шокирала одређени део тениске јавности, није нимало ријетка у односу тренера и играча. Тачно је да су Ђоковић и Горан Иванишевић провели пуних пет година у идиличној вези, али је сада Србин одлучио да крене својим путем. У најави није било ријечи о новом тренеру у боксу Новака Ђоковића, иако ових дана тренира у Београду са старим и великим пријатељем Ненадом Зимоњићем, који је дуго фигурирао као један од најбољих свјетских дубл играча. Али питање је да ли ће Зимоњић бити у новој улози када се Ђоковић врати на Тур, то ће бити на Мастерс 1000 турниру у Монте Карлу. Неки су били изненађени ћутањем Горана Иванишевића. Могао је, вјеровали су неки, да то објави, али Иванишевићева одлука је била да то објави онај ко је ангажовао тренера и да се веза, ма колико успјешна, раскида његовом вољом – написао је новинар Јутарњег листа Невен Бертичевић.

У другом дијелу текста хрватски новинар је нешто оштрији према Новаку. Он наводи пораз у Индијан Велсу и отказивање турнира у Мајамију као капи које су прелиле чашу.

– Сумњам да је Иванишевић изненађен, да се тако изразимо, изненадним раздвајањем. Био је у најбољој позицији да примијети да нешто није у реду и да се Новаку Ђоковићу не тренира превише, што је и потврдио поразом од Италијана Луке Нардија у Индијан Велсу. Поразом од 123. тенисера свијета, најниже рангираног играча који је побиједио Ђоковића на било ком великом турниру. Стога Ђоковићева одлука, сигуран сам, није изненадила Иванишевића. Послије турнира у Индијан Велсу, Србин је отишао у Мајами, гдје се дружио са осталим тенисерима, али је схватио да у стању у којем је дошао из Индијан Велса неће моћи да игра ни овдје, па је мудро донио одлуку да пролонгира повратак тенису до Монте Карла – написао је Бертичевић, преноси Мондо.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана