Новак Ђоковић има новог члана тима

ГС
Foto: Гоулд Коуст Киропрактик Центер

ПАРИЗ – Уколико сте у током другог гренд слема сезоне видјели у кадру Горана Иванишевића и ложу у којој се налазе људи блиски Новаку Ђоковићу, ту је човјек који није раније био у његовом тиму.

У питању је доктор Стивен Сасинс Шашјан, Аустралијанац који је имао велики утицај на то што је српски играч дошао до 22. трофеја, преноси Мондо.ба

У питању је доцтор који је по струци киропрактичар. Управо је он помогао Нолету када је имао проблем са повредом на Аустралијан опену и од тада је дио тима. Задовољио је све предуслове и помаже Нолету и у Паризу. Често смо га виђали на тренинзима, уз Иванишевића, Миљана Амановића и Марка Паникија.

Бави се тим послом преко 23 године и радио је са многим познатим спортистима, међу којима је и Ешли Барти. Није само киропрактичар, већ је и кинезиолог. Дипломирао је ту област и по томе је добро познат у домовини. 

До сарадње је дошло непосредно пред почетак првог гренд слема сезоне и то на препоруку Жана-Пјера Мерсермана који је један од најчувенијих стручњака у пољу киропрактике и кинезиологије и који ради за фудбалски клуб Милан. Он тада није био у могућности да помогне Новаку, па је препоручио Стивена и тако је све почело.

Ни он сам није могао да вјерује када је добио позив од Србина. "Прилика да сарађујем са Новаком указала се захваљујући знању и контактима које имам. Жан-Пјер је раније радио са Новаком и када се Ђоковић повриједио у Аделејду, непосредно пред почетак Аустралијан опена, позвали су ме да помогнем. 

Добио сам шансу да покажем шта знам и да помогнем Новаку да постане још бољи. Наравно, све то урађено је тимски и кроз заједнички рад, али је све то било важно за коначан успјех, уз примјену других терапија", прича Сасинс. Погледајте и како он изгледа, на фотографијама са тренинга је у зеленој мајици.

Испричао је и како је све то за њега дјеловало када је схватио обим посла и све шта треба да ради. "Потребно је да разумјете проблем и повреду и колико времена имате да пружите помоћ. Дешавало ми се да имам 48 сати између мечева, да направим процјену стања, стратегију и све шта је потребно. То је константан притисак. Ментално и физички, оно са чим се Новак суочио током тог турнира је надљуски, заиста. Нико други не би могао да изађе на терен у таквом стању, било је заиста феноменално. Ти тренинзи су врхунац свега, морао сам да активирам све своје вјештине и током те двије недјеље у Аустралији сам морао да искористим баш сваку вјештину коју посједујем."

Открио је и детаље упознавања са Србином. "Када упознате особу таквог калибра први пут наравно да сте узбуђени. Када прођу те основне ствари и поздрави, онда треба да покажеш шта знаш. На крају крајева, то је најбитније, да они виде чиме ти можеш да допринесеш таквим професионалцима. Мораш да одишеш самопоуздањем и да у исто вријеме покажеш неопходно знање."

За крај се подсјетио и како је изгледао рад са Новаком у Мелбурну.

"Обично бих послије 2-3 часа поподне добио позив са објашњењем гдје треба да дођем касније. Нисам знао колико дуго то може да траје, јер такмичење траје двије недјеље. Срећом моји регуларни пацијенти били су пуни разумијевања и захвалан сам им на томе. Сваки меч на том турниру донио је неки нови изазов и потребу за другачијим третманом и модалитетом. Зато је било неопходно да радимо сви заједно, као тим и управо то се и догодило. Киропрактика је добра ствар за спортисте, помаже да тијело ради боље и да се смањи ризик од повреда", закључио је Стивен, наводи портал Мондо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана