Надал завршава каријеру као Федерер?

Г.С.
Foto: АТП Тоур

Шпански тенисер Рафаел Надал је објавио да ће играти на Лејвер купу, који ће одржати од 20. до 22. септембру у Берлину.

Надал ће бити дио тима Европе, који ће још чинити Карлос Алкараз, Данил Медведеви Александар Зверев, а као капитен водиће их Бјорн Борг.

Шпанац, освајач 22 гренд слем титуле, раније је наговијестио да би 2024. могла бити његова посљедња година у каријери, а прошле недјеље је играо на турниру у Барселони послије дуже паузе и наступа у Бризбејну почетком године.

Надал ће у Берлину забиљежити четврти наступ у Лејвер купу, након што се такмичио у Прагу 2017, Женеви 2019, а затим заједно са блиским пријатељем и дугогодишњим ривалом Роџером Федерером у дублу, на посљедњем меч у Федереровој каријери у Лондону 2022. године.

„Веома сам срећан што ћу играти Лејвер куп у Берлину за тим Европе“, рекао је Надал за сајту такмичења.

„Имам неке заиста посебне успомене у Лејвер купу, укључујућ́и све емоције из Лондона од прије двије године када сам посљедњи пут играо са Роџером. У овој фази моје каријере заиста желим да изађем на терен и да максимално искористим сваку прилику која ми се пружи. Увек је задовољство и невјероватно искуство. Радујем се што ćу отић́и у Берлин и помоћ́и тиму Европе да поново освоји Лејвер куп“, поручио је Надал, преноси Б92.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана