Надал преживио тросатну драму у Риму

GS
Foto: Telegram/RTE

Шпански тенисер Рафаел Надал (АТП, 305) успјешно је стартао на Мастерсу у Риму гдје игра посљедњи пут.

Шпанац који је чак 10 пута славио на „Форо Италику“ славио је данас након преокрета против 108. тенисера свијета Зизуа Бергса (24) који рецимо никада није био у топ 100 са 2:1 у сетовима (4:6, 6:3, 6:4). Меч је трајао скоро три сата (2 сата и 53 минуте).

Мучио се Рафа као и на предходним турнирима, али је некако ипак успио да ишчупа побједу на радост навијача који су му током цијелог меча давали вјетар у леђа. Наредни ривал ће му бити Хумберт Хуркач из Пољске.

Имао је Рафа брејк предности у првом сету, али је затим изгубио два сервис грема, што је Бергсу било довољно да поведе са 6:4. У другом који је иначе на старту прекинит након што је некоме позлило на трибинама Надал одмах одузима сервис противнику, али овај пут за разлику од првог успио је да задржи свој сервис и поравна на 1:1 (6:3). 

У трећем сету Надал поново је раној фази прави брејк, затим се сауочавао са три везане брејк лопте (код резултата 3:2) које је спасио и то је био крај за белгијског тенисера. Шпанац је затим рутински привео меч крају (6:4). Добра вијест за Шпанца да јесте да је издржао исцрпљујући меч и показао да се налази у све бољој физичкој форми, што није био случај у предходним мечевима.

Надал је прије Рима у раној фази такмичења елиминисан у Мадриду и Барселони, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана