Кузмова први носилац у Бањалуци

Дарко Драгичевић
Кузмова први носилац у Бањалуци

БАЊАЛУКА – ИТФ Фјучерс турнир „Бањалука лејдиз опен 2023“ и ове године окупио је тенисерке из цијелог свијета, које ће покушати да се кроз ова такмичења пробију на свјетске ранг листе.

Бањалука је девети пут домаћин овог такмичења а о томе колико су успјешно организована претходна свједочи да су мјеста у квалификацијама попуњена.

Тако се у квалификацијама налази 48 тенисерки

-Радује нас велики одзив тенисерки. Сваке године квалификације су пуне и ове године имамо 48 тенисерки у квалификацијама а сутра ће се играти финале квалификација и биће познато ко улази у главни дио турнира који такође почиње сутра. Драго нам је што се вратила прошлогодишња учесница финала Словакиња Катарина Кузмова која је ове године први носилац. Њена сестра је прије пет године освојила  турнир у Бањалуци и то јој је била одскочна даска тако да је касније након тога наступила на Ролан Гаросу. Жао ми је што нема Зинтаршек која је овдје освојила турнир и показала потенцијал- истакао је директор турнира Саша Стовраговић.

Управо кроз ИТФ Фјучерсе (укупни наградни фонд је 15 000 долара) тенисерке желе да напредију и да пре пробијају према свјетској ранг листи. Први носилац Кузмова је 516 на WTA  листи, тако да је турнир одржао квалитет.

-Има играчица које су освајале турнир а направиле су након Бањалуке искорак и отишле на виши ниво тако да не играју више ове турнире, али се радо сјећају својих почетака. Ово су Фјучерси за дјевојке које имају 17 или 18 година и које желе да напредују у каријери- додао је Стовраговић.

У бањалучком клубу се надају да ће их мимоићи киша која је пратила све мушке Фјучерсе у биХ.

-Ове године почели смо с кишом, увијек смо имали среће ранијих година тако да се  надам да ипак неће правити проблеме које су имали Фјучерси у Добоју , Приједору, Брчком и Кисељаку. Терени су у потпуности спремни надам се да ће бити добри мечеви и да ћемо успјешно завршити и ово такмичење- истакао је Стовраговић. Финале је планирано за недјељу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана