Карлос Алкараз освајач Ролан Гароса!

GS
Foto: Instagram

Шпанац Карлос Алкараз освајач је овогодишњег Ролан Гароса први пут у каријери. Славио је против Зверева у напетом мечу резултатом 3:2.

Алкаразу је ово трећи Грен слем пехар, док Зверев још једном није успио да престижни трофеј пренесе у своју витрину.

За оне који су пропустили, меч је био динамичан и неизвјестан. До четвртог сета побједник се није знао, нарочито након невјероватног повратка и преокрета Зверева. Ипак, у четвртом сету ствар је била очигледна након увјерљивих 6:1 у гемовима за Алкараза.

Како је меч изгледао прочитајте у наставку.

Први сет 1:0 за Алкараза

Оба тенисера су у меч ушли несигурно. Већ на старту меча Зверев губи свој сервис, а умјесто потврде, и Алкараз губи свој.

Игра се нешто стабилизовала у сљедећа два сервис гема, али Зверев поново губи свој сервис при резултату 2:2. За разлику од претходног брејка, Алкараз успијева овај да потврди.

Пољуљани Зверев направио је још један кикс и предао још један брејк довољан да Алкараз освоји сет. При резултату 5:3, Шпанац је агресивно још једном напао сервис Зверева и искористио прву брејк прилику за 6:3 у сетовима.

Други сет

Зверев се враћа у меч. Не дјелује једноставно, али Нијемац не одустаје. Маратонски први гем на сервис Алкараза показао је да ће о одлука о шампиону Ролан Гароса пасти много касније.

Тензије су трајале до резултата 2:2 када Алкараз губи брејк и предност препушта Звереву. Нијемац преузима иницијативу и након потврде брејка, још једном одузима сервис гем Алкаразу.

Успјешно се враћа у сет резултатом 6:2 и тренутних 1:1 у сетовима.

Трећи сет

Трећи сет осликао је прави спектакл у Паризу. Алкараз је био сигуран на свом сервису, а колико је његова игра била агресивна показује шести гем у сету када узима брејк. Звереву је одузео сервис без изгубљеног поена и повео са 4:2.

Све је личило на успјех послије потврде брејка. Имао је Алкараз 5:2 у гемовима и чекао је свој сервис за 2:1 у сетовима.

Онда је услиједила невјероватна игра Зверева који је направио спектакл. Освојио је свој сервис гем и одлучио да нападне Алкараза. Велика драма припала је Нијемцу. На сљедећи свој сервис осветио се Алкаразу, па га је славио без изгубљеног поена.

Колико је био Нијемац агресиван показује и наредни гем када је одузео сервис Алкаразу са тек једним освојеним поеном. Услиједила је маратонска борба у наредном гему на сервис Зверева, али је Нијемац након неколико одлагања успио да освојио пети гем заредом и направи преокрет за 2:1 у сетовима.

Четврти сет

Све ће се знати у петом сету, али судећи по наступу Карлоса Алкараза у четвртом сету, Шпанац иде по још једну титулу. 

Зверев је све конце које је прикупио у трећем сету изгубио пред Алкаразом. Ништа га није ишло, а понајмање његов сервис који је освојио само једном у петом сету. Алкараз је славио са 6:1 и јури ка још једној титули у Паризу.

Пети сет

Физички и психички исцрпљен Александар Зверев поклекао је пред Алкаразом. Иако је меч могао отићи у два правца, Алкараз се потрудио да он буде тај који ће подићи пехар.

Славио је са 5:2 и тако дошао до трећег Грен слем трофеја у каријери.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана