ИТФ: Ђоковић није прекршио правилник Грен слема

Srna
Foto: Arhiva

Српски тенисер Новак Ђоковић поруком "Косово је срце Србије" није прекршио ниједно правило, јер Правилник Грен слема не забрањује политичке изјаве, саопштила је Међународна тениска федерација.

Ђоковић је у понедјељак, 29. маја, након побједе у првом кругу Френч опена на камери написао "Косово је срце Србије", у вријеме појачаних тензија на Косову и Метохији и након сукоба чланова косовске полиције и Кфора са Србима који су мирно протестовали у Звечану.

Олимпијски и тениски савез самопроглашеног Косова оптужили су Ђоковића за погоршавање ситуације исписивањем поруке на камери која је директно преносила меч.

ИТФ је саопштио да је примио писмо тениског савеза самопроглашеног Косова и да је оно прослијеђено релевантним органима у организацији Грен слема, али да не постоји одредба којом се забрањују политичке изјаве, јавио је Ројтерс.

- Правила за играче на Грен слем догађајима одређује Правилник Грен слема, који примјењују организатори и регулаторни органи. Не постоји одредба која забрањује политичке изјаве - навео је портпарол ИТФ-а у саопштењу послатом у електронској поруци.

Ђоковић ће касније данас играти против Мађара Мартона Фучовича.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана