Ђоковић у 2024. години и даље без освојене титуле

Агенције
Ђоковић у 2024. години и даље без освојене титуле

МОНТЕ КАРЛО - Новак Ђоковић је и даље тема број један у тениском свијету. Чињеница да најбољи свјетски тенисер још није освојио турнир у 2024. години и да је показао знаке рањивости, окупирала је медије који и даље не могу да открију да ли је у питању почетак краја величанствене каријере.

Ђоковић више није ултимативни шампион који може да издржи све и преокрене резултат те брзо дигне ниво своје игре, већ постоје пукотине у карактеру играча, укључујући двоструку грешку на меч лопти против Јаника Синера. 

Новак је ове сезоне одиграо само 15 мечева, укључујући три на АТП купу у јануару. Играње мањег броја мечева стратегија је коју је Ђоковић одредио како би покушао да сачува тијело од повреда. Постоји очекивање да би могао да прескочи АТП 1000 Мадрид и игра Рим као посљедњи турнир прије Ролан Гароса.

Постојале су сугестије да је један од разлога зашто је Горан Иванишевић напустио Ђоковићев тим био неспоразум око мањка турнира у том периоду каријере и чињеница да је веома тешко држати висок ритам кад се праве предуге паузе. Чак и у побједама ове сезоне Ђоковић је показао знакове слабости и пропустио шутеве који су му били рутина током доминантне каријере.

- Увијек је изненађујуће, чак и узнемирујуће, видјети га у оваквом стању. Међутим, потребан му је овакав интензитет. Од почетка године није играо у најјачем темпу, а на шљаци је неопходно да извучете много више енергије из својих резерви. Размјена поена је много дужа на шљаци. Новак није на најбољем нивоу, али побјеђује, стиче самопоуздање. Видјели смо да му је долазак до полуфинала поново измамио осмијех и то је ипак добар знак - рекла је Жастин Енан (41).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана