Ђоковић: Играчи презадовољни, свијет гледа у Бањалуку

Г.С.
Ђоковић: Играчи презадовољни, свијет гледа у Бањалуку

БАЊАЛУКА - Директор Српска опена Ђорђе Ђоковић задовољан је досадашњим током такмичења и истиче сјајне реакције играча на турнир.

На друштвеним мрежама након испадања огласили су се Стен Вавринка., Гаел Монфис, Лука Ван Аше.

-Играчи су презадовољни. Вавринка када је одлазио, написао је једну јако лепу поруку, што мени, што на друштвеним мрежама. Гаел Монфис, Филип Крајиновић и сви остали се захваљују на свему што чинимо за њих, ми као организација. Правимо изванредан успех и надам се да ћемо наставити овим путем-навео је Ђоковић за Б92.

Нада се да ће успјети да набаве лиценцу и за године које су пред нама.

-Постоје неке лиценце и турнири који желе да се релоцирају, не да продају, што бих у овим тренуцима прихватио, док не уђемо у тај процес куповине, што је јако тешко доћи до тог тренутка. Радим све што је у мојој моћи, притискам АТП. Они су свесни тога, пружају подршку, али су ограничени са лиценцама, ретко кад АТП издаје нове лиценце, нарочито сада. Мадрид и Рим су се претворили у двонедељне догађаје, самим тим су још више згуснули распоред. У Европи се игра мали број турнира, ми смо се некако ту убацили и сада гледамо како да наставимо даље. Није лако, али верујем да после свега што смо урадили, новца што смо уложили, труда, рада, добијамо фидбек од играча. АТП је почео да прима извештаје и од играча и надамо се да ће сви ти позитивни коментари утицати на АТП и да ћемо се изборити-додао је Ђорђе.

Србија опен је 2021. одржан први пут послије девет година. Ове године је пресељена у Бањалуку

- Захвалан сам Новаку и свима што нас хвале у медијима, то нам значи. Да ова слика оде широм света. Преносимо се у 132 земље широм света, то је неки од рекорда што се тиче АТП тура и цео свет је гледао Бањалуку и гледаће ове недеље. Што су бољи мечеви, то је боље за нас и надамо се да ће Новак да дође до самог краја и да ћемо имати прошлогодишњу репризу. Али, наравно, ту су сви остали играчи. Имамо данас дерби Новака и Дуција, имамо и Ђереа и Кецмановића и Рубљова. Све су то сјајни играчи, у доброј су форми. До сада наши играчи нису били нешто посебно успешни на овим турнирима које организујемо. Ове године се то променило и домаћа публика може да ужива у сјајним играчима, мечевима- истиче најмлађи брат Ђоковић

Ђорђе је у пару са братом Марком одиграо падел против Душана Лајовића и Карлоса Гомеса Ерере.

-Тениски рекет нисам ухватио не памтим. Најискреније, мислим да је прошло годину и по дана од када сам ухватио тениски рекет. Падел је нешто што волим да играм, то је сјајан спорт, најбрже растући и ја га промовишем где год стигнем. То ће ускоро постати олимпијски спорт. Хајде да изградимо неке нове олимпијце и да покушамо да постанемо најбољи и у том спорту- истакао је Ђорђе који наводи да би одиграо меч против Новака али да би то са његове стране изгледало смијешно.

- Ако не може  Надал или било ко други од професионалаца да изађе на крај с њим, ја мислим да апсолутно немам шта ту да тражим. Макар бих могао да забавим публику и да насмејем ово мало људи што верује у мене  закључио је Ђорђе Ђоковић у разговору за Б92.нет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана