Сервисом на домаћина

Агенције
Сервисом на домаћина

Париз - Одбојкаши Србије вечерас ће (21 час) 11. пут играти у полуфиналу Европског првенства, а противник је најтежи у овом тренутку, домаћин Француска, која игра маестрално.

Французи су до сада изгубили само један сет, у четвртфиналу су декласирали Италијане, а тај меч требало је да им буде најтежи испит до сада. Ношени подршком са трибина имају улогу фаворита против селекције коју са клупе води Слободан Ковач.

Пред меч са Француском огласио се и предсједник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић. Некадашњи селектор апострофирао је сервис као најважнији елемент меча.

- Надамо се да ћемо имати психолошку предност. Француска је вјероватно под притиском као домаћин и фаворит цијелог турнира. То је наша шанса. Умемо да играмо одбојку, показали смо то. Уколико нам полети сервис са малим бројем грешака, можемо да играмо против њих - рекао је Гајић.

Говорио је и о тренерској рокади пред ово првенство. Ковач је наслиједио свог некадашњег саиграча Николу Грбића и урадио је, за сада, добар посао. Србија је на ово Европско првенство дошла без великих очекивања и онако испод радара стигла до борбе за медаље.

Средњи блокер репрезентације Срећко Лисинац вјерује да његови саиграчи имају још снаге, посебно након утакмице са Украјином коју су добили, а нису пружили ни изблиза игру какву могу.

- Велике екипе добијају и кад не играју добро. Енергија против Француске мора да буде много боља. У појединим тренуцима меча са Украјином деловали смо непрепознатљиво - рекао је Лисинац.

У важним тренуцима четвртфиналног дуела Србија је сервисима Атанасијевића и Петрића направила предност. Гајић је већ говорио о важности доброг сервиса, па уколико Србија успије да помјери пријем ривала моћи ће равноправно да се носи са њим и ако ништа бар га добро намучи.

Србија је у својој историји два пута била првак Старог континента, док су “пијетлови” једном били шампиони и четири пута изгубили у финалу.

 

Бојер и Нгапет

Италијани нису могли да се изборе са расположеним Французима који су у Нанту имали велику подршку публике.

Још већи вјетар у леђа очекују у Паризу, у дупло већој дворани. Стефан Бојер је освојио 23 поена против Италијана и цијелим током турнира је кључни човјек у француском тиму.

Шта тек рећи за Ервина Нгапета, који годинама представља сам крем свјетске одбојке и од њих двојице највише зависи игра Француза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана