Servisom na domaćina

Agencije
Servisom na domaćina

Pariz - Odbojkaši Srbije večeras će (21 čas) 11. put igrati u polufinalu Evropskog prvenstva, a protivnik je najteži u ovom trenutku, domaćin Francuska, koja igra maestralno.

Francuzi su do sada izgubili samo jedan set, u četvrtfinalu su deklasirali Italijane, a taj meč trebalo je da im bude najteži ispit do sada. Nošeni podrškom sa tribina imaju ulogu favorita protiv selekcije koju sa klupe vodi Slobodan Kovač.

Pred meč sa Francuskom oglasio se i predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić. Nekadašnji selektor apostrofirao je servis kao najvažniji element meča.

- Nadamo se da ćemo imati psihološku prednost. Francuska je vjerovatno pod pritiskom kao domaćin i favorit cijelog turnira. To je naša šansa. Umemo da igramo odbojku, pokazali smo to. Ukoliko nam poleti servis sa malim brojem grešaka, možemo da igramo protiv njih - rekao je Gajić.

Govorio je i o trenerskoj rokadi pred ovo prvenstvo. Kovač je naslijedio svog nekadašnjeg saigrača Nikolu Grbića i uradio je, za sada, dobar posao. Srbija je na ovo Evropsko prvenstvo došla bez velikih očekivanja i onako ispod radara stigla do borbe za medalje.

Srednji bloker reprezentacije Srećko Lisinac vjeruje da njegovi saigrači imaju još snage, posebno nakon utakmice sa Ukrajinom koju su dobili, a nisu pružili ni izbliza igru kakvu mogu.

- Velike ekipe dobijaju i kad ne igraju dobro. Energija protiv Francuske mora da bude mnogo bolja. U pojedinim trenucima meča sa Ukrajinom delovali smo neprepoznatljivo - rekao je Lisinac.

U važnim trenucima četvrtfinalnog duela Srbija je servisima Atanasijevića i Petrića napravila prednost. Gajić je već govorio o važnosti dobrog servisa, pa ukoliko Srbija uspije da pomjeri prijem rivala moći će ravnopravno da se nosi sa njim i ako ništa bar ga dobro namuči.

Srbija je u svojoj istoriji dva puta bila prvak Starog kontinenta, dok su “pijetlovi” jednom bili šampioni i četiri puta izgubili u finalu.

 

Bojer i Ngapet

Italijani nisu mogli da se izbore sa raspoloženim Francuzima koji su u Nantu imali veliku podršku publike.

Još veći vjetar u leđa očekuju u Parizu, u duplo većoj dvorani. Stefan Bojer je osvojio 23 poena protiv Italijana i cijelim tokom turnira je ključni čovjek u francuskom timu.

Šta tek reći za Ervina Ngapeta, koji godinama predstavlja sam krem svjetske odbojke i od njih dvojice najviše zavisi igra Francuza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana