Новак у притвору на другој локацији, коначна одлука Федералног суда у недјељу

Агенције
Новак у притвору на другој локацији, коначна одлука Федералног суда у недјељу

МЕЛБУРН - Новак Ђоковић ће до саслушања, које би требало да се одржи ноћас 15 минута након поноћи по српском времену, бити на другој локацији, одлучио је суд у Мелбурну.

На тај начин усвојен је захтјев Ђоковићевих адвоката да се свјетски тенисер број 1 не враћа у имиграциони хотел у којем је провео већ пет дана.

Друга локација позната је само властима и адвокатима, да би се смањиле медијске тензије, а како преносе аустралијски медији на исту локацију биће враћен до новог рочиста, али овај пут на Федералном суду.

Дефинитивна одлука биће позната у недељу, 24 сата уочи старта грен слема у Мелбурну.

Судија Ентони Кели наложио да се поступак у вези са укидањем аустралисјке визе пребаци на Федерални суд, што је одступило од захтјева адвоката Новака Ђоковића.Они су затражили да случај остане у овом окружном суду како би се ствари убрзале.

Оно што је добра вијест по Новака је да нема бојазни да буде депортован до коначног окончања случаја, то је дефинитивна одлука судије Келија.

Такође, у једној од четири ставки које је предочио Новаковим заступницима, судија Кели је затражио притвор за Ђоковића до коначне одлуке.

У току саслушања, дошло је до неслагања око локације са које ће Новак бити одведен у притвор. Новакови заступници желе да избјегну хаос испред хотела „Парк“, гдје је био притворен прије одлуке да му се исти укине.

Адвокати траже другу локацију од оне коју је адвокат државе навео, то јест мјесто на ком ће Новак имати разговор са имиграционим властима.

Саслушање је било прекинуто јер је судија Кели напустио судницу, јер се наљутио због начина на који су Ђоковићеви адвокати излагали на саслушању.

Адвокат државе Стивен Лојд је рекао да неће тражити депортацију прије коначне одлуке Суда.

Он је нагласио да ће се Ђоковић сутра у осам часова по локалном времену (22 часа по нашем) појавити у његовој канцеларији и да српски тенисер неће прије тога бити у притвору.

Николас Вуд, адвокат Новака Ђоковића, затражио је од судије да процес убрза што је могуће више, како би његов клијент могао да наступи у понедељак у првом колу Аустралијан опена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана