Вук Радивојевић, спортски директор Игокее, о историјском успјеху: Нисмо свјесни шта смо остварили

Милан Зубовић
Вук Радивојевић, спортски директор Игокее, о историјском успјеху: Нисмо свјесни шта смо остварили

БАЊАЛУКА - Противнике у топ 16 фази Лиге шампиона кошаркаши Игокее сазнаће идућег уторка, за када је заказан жријеб група.

Екипе су смјештене у два шешира. Први чине побједници група прве рунде такмичења, док су у другом другопласиране екипе, гдје је смјештен и тим из Александровца. У новоформираним групама наћи ће се по двије екипе из оба шешира и моћи ће да се састану тимови из исте државе, а једино није дозвољено да се поново сусретну клубови који су играли већ једни против других у првој рунди. То значи да Игокеа за противника не може добити Турк Телеком, док се у првом шеширу поред њега још налазе Тенерифе, Сарагоса, Сан Пабло Бургос (Шпанија), Тофаш (Турска), Хапоел Холон (Израел), Стразбур (Француска) и Брозе Бамберг (Њемачка). Са Александровчанима у другом шеширу су Динамо Сасари, Бриндизи (Италија), Каршијака (Турска), ВЕФ Рига (Летонија), Нимбурк (Чешка), АЕК (Грчка) и Нижњи Новогрод (Русија).

Спортски директор екипе Вук Радивојевић је истакао да је топ 16 фаза дјеловала веома далеко, скоро недостижно, када су прошлог љета започели припреме и чекали квалификациони турнир у бугарском Ботевграду.

- Први циљ био нам је да се пласирамо у Лигу шампиона, јер би то било ново искуство за нас те нисмо размишљали шта ћемо даље. Када смо добили Клуж, знали смо да је најтежи ривал, али момци су од самог почетка држали атмосферу на високом нивоу па смо се квалификовали. Тада смо доспели у групу смрти где Турк Телеком и Хапоел имају буџете веће од десет милиона евра, а ни Лимож не касни много за њима. На руку нам је ишло смањење броја екипа у групама са осам на четири па нисмо играли сваке седмице. Чињеница је да смо играли без притиска па смо остварили те три победе, а хвала Лиможу који је поштено одиграо и борио се до краја - изјавио је Радивојевић.

Двије занимљивости у вези су са Игокеиним пласманом међу 16. Једина су екипа која је кроз квалификације дошла до ове рунде, док су остале три отпале и једина је са три побједе у групи изборила пролазак даље.

- Видео сам, то и могу, рећи да нам све иде од руке, јер се не плашимо никога (смијех). Још нисмо свесни резултата који смо остварили и он је плод доброг рада у континуитету, о чему сведочи и изјава тренера Драгана Бајића да је презадовољан сваким тренингом, док уопште нисмо размишљали о променама у играчком кадру. Истина, долазак Стивена Греја је принудан након тешке повреде Антабије Волера, за којег је сезона завршена. Посебно смо поносни на двојицу играча из наше школе, Далибора Илића и Дарка Талића, који су веома битни у ротацији - рекао је Радивојевић.

Само не Нижњи

Некадашњи капитен екипе нема посебних жеља пред жријеб група.

- Сви тимови који су остали су врхунски и можда бих једино да избегнемо Нижњи Новгород због предугог путовања у Русију. Остали клубови су доста слични па немам посебних жеља, јер знам да ће нам против сваког бити паклено тешко. Добро је што ћемо имати месец паузе до почетка друге рунде па ћемо се мало одморити и спремни дочекати нове изазове - рекао је Радивојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана